ODLUKA
O DAVANJU SAGLASNOSTI NA ODLUKU UPRAVNOG ODBORA PREDŠKOLSKE USTANOVE "RADOSNO DETINJSTVO" NOVI SAD O VRŠENJU STATUSNE PROMENE I PROMENE NAZIVA PREDŠKOLSKE USTANOVE

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 41/2017)

I Daje se saglasnost na Odluku Upravnog odbora Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" Novi Sad, broj Rs Uo-3886/01 od 3. jula 2017. godine o vršenju statusne pro mene i promene naziva Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" Novi Sad, kojom je odlučeno sledeće:

1. Statusnom promenom izdvajanje uz osnivanje iz Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" Novi Sad izdvojiće se i osnovati sedam novih predškolskih ustanova i

2. Predškolska ustanova "Radosno detinjstvo" Novi Sad će nastaviti da postoji po sprovedenoj statusnoj promeni i promeniti naziv u Predškolska ustanova "Stari grad" Novi Sad, sa sedištem u Novom Sadu, Pavle Simića 9.

II Do registracije i početka rada predškolskih ustanova u skladu sa Odlukom o mreži ustanova koje obavljaju delatnost predškolskog vaspitanja i obrazovanja na teritoriji Grada Novog Sada ("Službeni list Grada Novog Sada", broj 28/17), delatnost predškolskih ustanova obavljaće Predškolska ustanova "Radosno detinjstvo" Novi Sad.

III Stvari koje ulaze u imovinu Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" Novi Sad, a koju utvrdi Upravni odbor na dan 31. oktobra 2017. godine, kao i stvari koje Predškolska ustanova stekne do registracije predškolskih ustanova, preneće se novoosnovanim ustanovama u skladu sa odlukom Upravnog odbora, u zavisnosti od obima preuzete delatnosti.

Prava i obaveze Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" Novi Sad, koje utvrdi Upravni odbor na dan 31. oktobra 2017. godine, kao i prava i obaveze koje nastanu do registracije ustanova, preuzeće Predškolska ustanova "Stari grad" Novi Sad.

IV Novoosnovane predškolske ustanove preuzeće od Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" Novi Sad zaposlene za obavljanje delatnosti predškolskog vaspitanja i obrazovanja i ostalih delatnosti u predškolskim ustanovama u zavisnosti od broja vaspitnih grupa, u skladu sa republičkim normativom za obavljanje delatnosti, specifičnostima svake predškolske ustanove i obima preuzete delatnosti.

Predškolska ustanova "Jovan Jovanović Zmaj" Novi Sad i Predškolska ustanova "Pčelica Maja" Novi Sad, u okviru kojih su kuhinje, preuzeće zaposlene na poslovima ishrane i distribucije hrane.

V Sredstva za rad predškolskih ustanova obezbediće se u budžetu Grada Novog Sada i iz drugih izvora, u skladu sa zakonom.

Sredstva za ishranu dece planiraju se u finansijskim planovima Predškolske ustanove "Jovan Jovanović Zmaj" Novi Sad i Predškolske ustanove "Pčelica Maja" Novi Sad, prema broju dece za koju se obezbeđuje hrana.

VI Ovu odluku objaviti u "Službenom listu Grada Novog Sada".