ADMINISTRATIVNI SPORAZUM
O IZMENI ADMINISTRATIVNOG SPORAZUMA ZA SPROVOĐENJE SPORAZUMA IZMEĐU SAVEZNE REPUBLIKE JUGOSLAVIJE I BOSNE I HERCEGOVINE O SOCIJALNOM OSIGURANJU

Na osnovu člana 31. stav 1. Sporazuma između Savezne Republike Jugoslavije i Bosne i Hercegovine o socijalnom osiguranju, Ministarstvo rada i socijalne politike Republike Srbije i Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine, kao nadležni organi, dogovorili su se sledeće:

Član 1

U Administrativnom sporazumu za sprovođenje Sporazuma između Savezne Republike Jugoslavije i Bosne i Hercegovine o socijalnom osiguranju koji je potpisan u Sarajevu, 20. aprila 2004. godine, u odnosima između Republike Srbije i Bosne i Hercegovine, u članu 16. - Isplata ponovo određene penzije, stav 3. menja se i glasi:

"(3) Nosilac druge države ugovornice iz stava 2. ovog člana naknađuje, u skladu sa članom 36. Sporazuma, nosiocu koji je pokrenuo postupak za ponovno određivanje penzije preplaćeni iznos iz zaostalih iznosa davanja od dana priznavanja prava zaključno sa mesecom u kome je doneto rešenje o ponovnom određivanju penzije."

U stavu (4) reč: "preračunu" se zamenjuje rečima: "ponovnom određivanju penzije".

Član 2

Ovaj administrativni sporazum stupa na snagu danom potpisivanja, a primenjuje se počev od prvog dana narednog meseca po isteku meseca u kome je potpisan.

Sačinjeno u Beogradu, 10. juna 2010. godine, u dva originala na srpskom jeziku i na službenim jezicima Bosne i Hercegovine - bosanskom jeziku, hrvatskom jeziku i srpskom jeziku, pri čemu su oba originala autentična.

Za Republiku Srbiju

 

Za Bosnu i Hercegovinu

Ministarstvo rada i socijalne politike

 

Ministarstvo civilnih poslova

Rasim Ljajić, s.r.

 

Sredoje Nović, s.r.

Napomene

Ovim sporazumom je izmenjen Administrativni Sporazum za sprovođenje Sporazuma između Savezne Republike Jugoslavije i Bosne i Hercegovine o socijalnom osiguranju od 20. aprila 2004. godine.