ODLUKA
O MAKSIMALNOM BROJU ZAPOSLENIH U ORGANIZACIONIM OBLICIMA SISTEMA LOKALNE SAMOUPRAVE GRADA VRŠCA ZA 2017. GODINU

("Sl. list grada Vršca", br. 16/2017)

Član 1

Ovom Odlukom, u okviru maksimalnog broja zaposlenih utvrđenog od strane Vlade Republike Srbije, Odluku o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu državnih organa, sistemu javnih službi, sistemu Autonomne pokrajine Vojvodine i sistemu lokalne samouprave za 2017. godinu, utvrđuje se maksimalni broj zaposlenih na neodređeno vreme za 2017. godinu u organizacionim oblicima sistema lokalne samouprave Grada Vršac (u daljem tekstu: organizacioni oblici), obim i rokovi smanjenja broja zaposlenih do dostizanja utvrđenog maksimalnog broja zaposlenih, obim i način mogućeg povećanja broja zaposlenih kod organizacionih oblika koji imaju manji broj zaposlenih od broja utvrđenog ovom Odlukom, kao i maksimalan broj zaposlenih na određeno vreme.

Član 2

Organizacioni oblici koji čine sistem lokalne samouprave Grada Vršca su organi Grada (Skupština Grada Vršca, Gradonačelnik, Gradsko veće i Gradska uprava), Dom omladine Vršac, Gradski muzej Vršac, Gradska biblioteka Vršac, Turistička organizacija Vršac, NP "Sterija" Vršac, Predškolska ustanova "Čarolija" Vršac, JKP "Drugi oktobar" i Kulturni centar Vršac.

Član 3

Maksimalan broj zaposlenih na neodređeno vreme u organizacionim oblicima koji čine sistem lokalne samouprave Grada Vršca utvrđen je Odlukom Vlade Republike Srbije za 2017. godinu i iznosi 900 zaposlenih na neodređeno vreme.

Ukupan maksimalan broj zaposlenih na neodređeno vreme utvrđen u stavu 1. ovog člana raspodeljuje se po organizacionim oblicima na sledeći način:

Redni broj

Naziv organizacionog oblika

Maksimalan broj zaposlenih na neodređeno vreme u 2017. godini

1.

Gradska uprava

157

2.

Dom omladine Vršac

8

3.

Gradski muzej Vršac

24

4.

Gradska biblioteka Vršac

15

5.

Turistička organizacija Vršac

11

6.

NP "Sterija" Vršac

34

7.

PU "Čarolija" Vršac

115

8.

Kulturni centar Vršac

11

9

JKP "2. Oktobar" Vršac

525

 

UKUPNO:

900

Organizacioni oblici ne mogu da imaju više zaposlenih na neodređeno vreme od maksimalno utvrđenog broja ovom Odlukom.

Član 4

Organizacioni oblik u kome je broj zaposlenih na neodređeno vreme manji od utvrđenog maksimalnog broja zaposlenih iz člana 3. stav 2. ove Odluke, može povećati broj zaposlenih najviše do maksimalno određenog broja, pod uslovom da je prethodno doneo akt o sistematizaciji radnih mesta usklađen sa aktom o maksimalnom broju zaposlenih za 2017. godinu.

Organizacioni oblik u kome postoji mogućnost za povećanje broja zaposlenih na neodređeno vreme u 2017. godini, povećanje broja zaposlenih vrši u skladu sa propisima kojim se uređuje budžetski sistem i u skladu sa članom 12. stav 1. i 3. Zakona o načinu određivanja maksimalnog broja zaposlenih u javnom sektoru.

U skladu sa članom 16. stav 1. tačka 3. Zakona o načinu određivanja maksimalnog broja zaposlenih u javnom sektoru, broj zaposlenih za svaki jezik nacionalne manjine u službenoj upotrebi jedinice lokalne samouprave uvećava se za 0,3 zaposlenih na svakih hiljadu stanovnika u Gradu Vršcu.

Član 5

Maksimalan dozvoljen broj zaposlenih na određeno vreme, zbog privremenog povećanja obima posla, lica angažovanih po ugovoru o delu, ugovoru o privremenim i povremenim poslovima, zaključenih neposredno ili preko omladinske i studentske zadruge i lica angažovanih po drugom osnovu u organizacionim oblicima sistema lokalne samouprave Vršac ne može biti veći od 10% zaposlenih od ukupnog maksimalnog broja zaposlenih na neodređeno vreme, što iznosi 90 zaposlenih u svim organizacionim oblicima ili 10% od maksimalnog broja za svaki organizacioni oblik lokalne samouprave.

Član 6

Obavezuju se organizacioni oblici u sistemu lokalne samouprave Grada Vršca da donesu interni akt o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta usklađen sa ovom Odlukom, u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu ove Odluke, uz prethodno pribavljene saglasnosti Gradskog veća Grada Vršca.

Član 7

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Vršca".