ODLUKA

O EKONOMSKOM OSNAŽIVANJU ŽENA U GRADU ZRENJANINU

("Sl. list Grada Zrenjanina", br. 26/2017)

Član 1

Ovom odlukom utvrđuju se uslovi i način ostvarivanja prava na ekonomsko osnaživanje žena u gradu Zrenjaninu i druga pitanja u vezi sa ostvarivanjem prava istog.

Član 2

Sredstva za ekonomsko osnaživanje žena se dodeljuju putem javnog konkursa, koji raspisuje Gradonačelnik grada Zrenjanina.

Postupak javnog konkursa za dodelu sredstava sprovodi Komisija koju obrazuje Gradonačelnik grada Zrenjanina.

Član 3

Gradonačelnik grada Zrenjanina obrazuje posebnu Komisiju za proveru i praćenje, odnosno izvršavanje uvida u vezi sa namenskim i zakonito korišćenim odobrenim sredstvima za ekonomsko osnaživanje žena u naredne tri godine.

Član 4

Stručne i administrativne poslove za potrebe Komisije obavlja Odeljenje za društvene delatnosti.

Član 5

Pravo na novčana sredstva iz člana 1. ove odluke imaju nezaposlene žene sa prebivalištem na teritoriji grada Zrenjanina, koje su nosioci poljoprivrednih gazdinstava ili su članice istih, da su preduzetnice odnosno vlasnice privrednih društava, i koje žele da pokrenu:

- poljoprivrednu proizvodnju (plastenici, staklenici, sistem za navodnjavanje, sadni materijal, protivgradna mreža),

- preradu poljoprivrednih proizvoda,

- zanatsku radnju i

- proizvodne i/ili uslužne delatnosti.

Dobijena novčana sredstva se mogu koristiti isključivo za nabavku opreme koja je neophodna za pokretanje ili proširenje proizvodnje ili uslužne delatnosti.

Član 6

Bliži kriterijumi za ostvarivanje prava na ekonomsko osnaživanje žena, način na koji će se dokazivati svojstvo korisnika propisaće se Pravilnikom, koji donosi Gradonačelnik.

Član 7

Sredstva za ostvarivanje prava na ekonomsko osnaživanje žena u gradu Zrenjaninu obezbeđuju se u budžetu grada Zrenjanina.

Član 8

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Zrenjanina".