ODLUKA

O MAKSIMALNOM BROJU ZAPOSLENIH NA NEODREĐENO VREME U SISTEMU LOKALNE SAMOUPRAVE GRADA PIROTA ZA 2017. GODINU

("Sl. list grada Niša", br. 101/2017)

Član 1

Sistem lokalne samouprave Grada Pirota čine organi lokalne samouprave, javne službe, javna preduzeća,, privredna društva i druge organizacije koje u sistemu lokalne samouprave imaju obavezu prijavljivanja podataka o zaposlenima u registar koji vodi ministarstvo nadležno za poslove finansija, odnosno zaposlene čije se plate, odnosno zarade finansiraju iz budžeta Grada Pirota.

Član 2

Ovom Odlukom, u okviru utvrđenog broja zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave Grada Pirota, utvrđuje se maksimalan broj zaposlenih na neodređeno vreme u organizacionim oblicima Grada Pirota za 2017. godinu, i to:

ORGANIZACIONI OBLIK

BROJ ZAPOSLENIH

Gradska uprava Grada Pirota

156

Gradsko pravobranilaštvo Grada Pirota

5

PU "Čika Jova Zmaj" Pirot

114

Dom kulture Pirot

21

Istorijski arhiv Pirot

8

Muzej Ponišavlja Pirot

12

Narodna biblioteka Pirot

16

Narodno pozorište Pirot

16

Galerija "Čedomir Krstić" Pirot

3

Sportski centar Pirot

17

JU Turistička organizacija Pirot

5

JP za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta Pirot

27

JKP "Toplana" Pirot

39

JP "Vodovod i kanalizacija" Pirot

82

JP "Komunalac" Pirot

168

JKP Regionalna deponija Pirot

14

Centar za socijalni rad Pirot

2

UKUPNO

705

Član 3

Organizacioni oblici iz člana 2. ove odluke čiji je broj zaposlenih na neodređeno vreme veći od maksimalnog broja zaposlenih utvrđenog ovom Odlukom u obavezi su da smanje, odnosno sprovedu racionalizaciju broja zaposlenih na neodređeno vreme najmanje do utvrđenog maksimalnog broja za svoj organizacioni oblik u roku od 60 dana od dana stupanja na snagu ove Odluke.

Organizacioni oblici iz člana 2. ove Odluke dužni su da u roku od 60 dana od dana donošenja Odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave Grada Pirota za 2017. god., donesu akt o sistematizaciji i da ga dostave Gradu Pirotu.

Član 4

U okviru maksimalnog broja zaposlenih određenog u članu 2. ove odluke, svaki organizacioni oblik može imati najviše onoliki broj zaposlenih na neodređeno vreme za koji ima obezbeđenu masu sredstava za plate, odnosno zarade.

Član 5

Ova odluka stupa na snagu u roku od 8 dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Niša".