ODLUKA

O ORGANIZACIJAMA U OBLASTI SPORTA OD POSEBNOG ZNAČAJA ZA GRAD ČAČAK

("Sl. list grada Čačka", br. 18/2015, 22/2015 i 17/2017)

Član 1

Ovom odlukom utvrđuju se sportske organizacije čije su aktivnosti od posebnog značaja za grad Čačak, postupak dodele sredstava za finansiranje njihovih aktivnosti iz budžeta grada Čačka, odnosno odobrenje programa aktivnosti kao i način i postupak vraćanja sredstava ukoliko se utvrdi da podnosilac programa sredstva ne koristi za realizovanje odobrenog programa.

Član 2

Sportske organizacije čije su aktivnosti od posebnog značaja za grad, polazeći od kategorije sportske grane, broja sportista koje okuplja, mere unapređenja stručnog rada, ranga takmičenja sportske organizacije u kojoj učestvuje i u kojoj meri se povećava obuhvat bavljenja građana sportom su:

1. Fudbalski klub "Borac" Čačak

2. Košarkaški klub "Borac" Čačak.

Član 3

Odobravanje godišnjih programa sportskih organizacija iz člana 2. ove odluke vrši se pod uslovima i na način propisan Zakonom o sportu ("Sl. glasnik RS", br. 10/2016), Pravilnikom o odobravanju programa i finansiranju programa kojima se ostvaruje opšti interes u oblasti sporta ("Sl. glasnik RS", br. 64/2016), Odlukom o odobravanju i finansiranju programa za zadovoljavanje potreba i interesa građana u oblasti sporta u Čačku ("Sl. list grada Čačka", br. 23/2016), Pravilnikom o odobravanju i finansiranju programa kojima se zadovoljavaju potrebe i interesi građana u oblasti sporta u gradu Čačku ("Sl. list grada Čačka", br. 1/2017) i ovom odlukom.

Član 4

Grad Čačak (u daljem tekstu: Grad) u finansiranju aktivnosti sportskih organizacija iz člana 2. ove odluke, odnosno programa aktivnosti sportskih organizacija koje su od značaja za grad Čačak može učestvovati u granicama sredstava odobrenih za tu namenu u budžetu Grada.

Čl. 5-9

(Brisani)

Član 10

Odlukom o izmenama i dopunama Odluke o budžetu grada Čačka za 2017. godinu obezbeđena su sredstva za finansiranje programa sportskih organizacija čija je delatnost od posebnog značaja za grad Čačak, pošto im je za realizaciju programa u 2017. godini dodeljeno manje sredstava od sredstava navedenih u finansijskom planu programa za 2017. godinu koji im je odobren.

Gradsko veće, na predlog Komisije za sport doneće rešenje o dodeli dodatnih sredstava za finansiranje programa delatnosti organizacija od posebnog značaja za grad Čačak u 2017. godini.

Gradonačelnik grada Čačka zaključiće aneks ugovora o realizaciji odobrenog programa sportske organizacije u 2017. godini, u delu koji se odnosi na iznos dodeljenih sredstava u 2017. godini u roku od 8 dana.

Sredstva iz stava 1. ovog člana na osnovu posebnog zahteva i ovlašćenja sportske organizacije kojoj su dodeljena sredstva, mogu se preneti na račun sportskog društva, čiji je član sportska organizacija.

Član 11

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Sl. listu grada Čačka".

 

Samostalni član Odluke o dopuni
Odluke o finansiranju aktivnosti sportskih organizacija od posebnog značaja za grad

("Sl. list grada Čačka", br. 22/2015)

Član 2

Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Čačka".

 

Samostalni član Odluke o izmenama i dopunama
Odluke o finansiranju aktivnosti sportskih organizacija od posebnog značaja za grad

("Sl. list grada Čačka", br. 17/2017)

Član 5

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Čačka" i važi u 2017. godini, odnosno do donošenja odluke o sportskim organizacijama od značaja za Grad na način i po postupku propisanom Pravilnikom o odobravanju i finansiranju programa kojima se zadovoljavaju potrebe i interesi građana u oblasti sporta u gradu Čačku ("Sl. list grada Čačka", br. 1/2017).