REŠENJE

O OSNIVANJU BUDŽETSKOG FONDA ZA ENERGETSKU EFIKASNOST GRADA BEOGRADA

("Sl. list grada Beograda", br. 122/2016 i 74/2017)

1. Osniva se Budžetski fond za energetsku efikasnost Grada Beograda (u daljem tekstu: Fond), kao evidencioni račun u okviru glavne knjige Konsolidovanog računa trezora Grada Beograda, u okviru razdela Sekretarijata za energetiku Gradske uprava Grada Beograda.

2. Fond se osniva radi evidentiranja sredstava namenjenih finansiranju poslova efikasnog korišćenja energije i primene obnovljivih izvora energije u gradu Beogradu.

3. Fond se osniva na neodređeno vreme, počev od 1. januara 2017. godine.

4. Sredstva Fonda obezbeđuju se iz:

- budžeta Grada Beograda za tekuću godinu,

- drugih sredstava u skladu sa zakonom.

5. Sredstva Fonda koriste se u skladu sa programom korišćenja sredstava Fonda za tekuću godinu, koji donosi gradonačelnik grada Beograda.

6. Programom korišćenja sredstava Fonda iz tačke 5. ovog rešenja utvrđuje se obim, raspodela i korišćenje sredstava Fonda u tekućoj godini, namenjenih za realizaciju planova, programa, projekata i drugih aktivnosti u oblasti unapređenja sistema energetske efikasnosti i primene obnovljivih izvora energije, a u cilju uštede toplotne i električne energije i energenata u gradu Beogradu.

7. Preuzimanje obaveza i plaćanja na teret Fonda vrše se do nivoa sredstava odobrenih Fondu.

8. Fondom upravlja Sekretarijat za energetiku u skladu sa zakonom i odlukom o budžetu Grada Beograda za tekuću godinu.

9. Komisija Fonda, koju na predlog Sekretarijata za energetiku rešenjem formira gradonačelnik grada Beograda, odlučuje o izboru projekata, aktivnosti i mera za unapređenje energetske efikasnosti i primene obnovljivih izvora energije, koje će biti finansirane iz sredstava Fonda, na osnovu Pravilnika o uslovima za raspodelu i korišćenje sredstava Fonda koji donosi Gradsko veće Grada Beograda.

10. Stručne i administrativno-tehničke poslove za Fond obavlja Sekretarijat za energetiku.

11. O realizaciji ovog rešenja staraće se Sekretarijat za energetiku i Sekretarijat za finansije.

12. Ovo rešenje objaviti u "Službenom listu Grada Beograda".