PRAVILNIK
O USLOVIMA I POSTUPKU DODELE NOVOGODIŠNJIH PAKETIĆA DECI GRADA KIKINDE - KUTIJA ŽELJA

("Sl. list grada Kikinde", br. 26/2017)

 

I OPŠTE ODREDBE

Član 1

Pravilnikom o uslovima i postupku dodele novogodišnjih paketića deci grada Kikinde (u daljem tekstu: Pravilnik) regulišu se ciljevi, namena, postupak dodele, visina i način obezbeđivanja sredstava, kao i druga pitanja značajna za dodelu novogodišnjih paketića deci na teritoriji grada Kikinde.

Član 2

Novogodišnji paketić, u smislu ovog Pravilnika, podrazumeva kombinovani poklon povodom Božića i Nove godine, koji se sastoji od konditorskih proizvoda i slane linije (keksi, grickalice), kao i igračke, a sve u ukupnoj vrednosti do neoporezivog iznosa koji je predviđen zakonom kojim se uređuje porez na dohodak građana.

II CILJEVI

Član 3

Opšti cilj akcije dodele paketića je negovanje novogodišnjih radosti i ispunjenje novogodišnjih želja kod dece.

Pojedinačni cilj akcije je da deca, koja ubace pismo u Kutiju želja, dobiju paketić.

III NAMENA

Član 4

Novogodišnji paketići su namenjeni deci uzrasta od navršene prve do navršene desete godine života, sa prebivalištem na teritoriji grada Kikinde.

Svako dete ima pravo samo na jedan paketić.

IV POSTUPAK DODELE NOVOGODIŠNJIH PAKETIĆA

Član 5

Akcijom dodele novogodišnjih paketića koordinira Služba Skupštine grada, gradonačelnika i Gradskog veća Gradske uprave grada Kikinde (dalje: Služba).

Stručnu i tehničku pomoć Službi mogu pružiti Kancelarija za mlade Gradske uprave, zainteresovana javna preduzeća, ustanove, sportski klubovi i udruženja građana, sa teritorije grada Kikinde.

Član 6

Postupak dodele novogodišnjih paketića sprovodi se na osnovu Obaveštenja, koje izdaje Služba.

Obaveštenjem iz stava 1. ovog člana, Služba informiše građane o danu i času početka akcije.

Služba daje izjave za medije o toku akcije, kao i danu njenog prestanka.

Služba, u ime grada Kikinde, obezbeđuje sredstva za sprovođenje akcije.

Član 7

Novogodišnji paketići se dodeljuju na osnovu zahteva, koje deca odnosno njihovi zakonski zastupnici, u slobodnoj formi (najčešće u obliku "novogodišnjih pisama"), ubacuju u Kutiju želja.

Kutija želja je obezbeđena posuda u koju podnosioci zahteva za dobijanje novogodišnjih paketića ubacuju svoja pisma.

Najkasnije do 15. decembra tekuće godine Kutija želja se iznosi ispred zgrade Skupštine grada Kikinda i na tom mestu će ostati do završetka akcije.

Član 8

Pregled dostavljenih pisama i ispunjenosti uslova za dodelu novogodišnjih paketića utvrđuje Komisija za ocenjivanje i odabir korisnika (u daljem tekstu: Komisija), koju rešenjem obrazuje gradonačelnik.

Član 9

Komisija će izbor korisnika vršiti svakodnevno, nakon čega počinje otpremanje paketića.

Dodela paketića vrši se do ispunjenja svih zahteva iz Kutije želja, odnosno do utroška sredstava koji su za ovu namenu planirani u budžetu grada.

Član 10

Poslovi vezani za otpremanje i uručivanje novogodišnjih paketića na adrese korisnika, obavljaju se bez naknade, angažovanjem volontera.

V NAČIN OBEZBEĐIVANJA I VISINA SREDSTAVA

Član 11

Grad Kikinda iz budžeta finansira nabavku artikala (igračke, konditorski proizvodi, grickalice i dr.) koji čine novogodišnje paketiće.

Grad Kikinda može primiti donaciju za nabavku robe iz stava 1. ovog člana, uz zaključenje ugovora o donaciji za privrednim subjektom kao donatorom, u skladu sa zakonom koji reguliše oblast donacije.

VI ZAVRŠNE ODREDBE

Član 12

Pravilnik stupa na snagu danom donošenja.