ODLUKA
KOMORE JAVNIH IZVRŠITELJA O OBJAVLJIVANJU AKATA ORGANA KOMORE

("Sl. glasnik RS", br. 103/2017)

U Komori javnih izvršitelja (u daljem tekstu: Komora) se na vidnom mestu postavlja oglasna tabla za objavljivanje akata organa Komore, saopštenja, zaključaka o prodaji i drugih akata koje u skladu sa odredbama Zakona o izvršenju i obezbeđenju javni izvršitelji objavljuju na oglasnoj tabli Komore i za dostavljanja koja se vrše u skladu sa aktima Komore i drugim propisima.

Stručna služba Komore stara se o blagovremenom i urednom isticanju na oglasnu tablu akata navedenih u stavu 1. ove odluke, kao i uklanjanju istih sa oglasne table.

Zaključci o prodaji nepokretnosti ili pokretnih stvari, kao i drugi akti koji se u skladu sa odredbama Zakona o izvršenju i obezbeđenju objavljuju na oglasnoj tabli Komore, ističu se na oglasnu tablu istog dana kada su primljena u Komoru, a uklanjaju se dan po isteku roka za održavanje prodaje.

Stručna službe Komore izdaje potvrdu o danu isticanja na oglasnu tablu i danu uklanjanja sa oglasne table oglašenog primerka, overava je pečatom i dostavlja je javnom izvršitelju na njegov pisani zahtev.

Obrazac potvrde o danu isticanja na oglasnu tablu i danu uklanjanja sa oglasne table oglašenog primerka je prilog broj 1 ove odluke i čini njen sastavni deo.

Stručna služba Komore vodi evidenciju o objavljenim pismenima na oglasnoj tabli i ista sadrži: broj objavljenog akta, ime i prezime (naziv) donosioca akta, datum kada je akt istaknut na oglasnu tablu i datum kada je akt uklonjen sa oglasne table.

U Komori se može postaviti i elektronska oglasna tabla na internet stranici Komore.

Odluka stupa na snagu po dobijanju saglasnosti Ministarstva pravde i objavljuje se u "Službeni glasniku Republike Srbije".

 

Prilog broj 1

 

OBRAZAC POTVRDE

 

 

REPUBLIKA SRBIJA

 

KOMORA JAVNIH IZVRŠITELJA

 

Datum:

 

Broj:

 

Komora javnih izvršitelja, u skladu sa odredbom člana ___________ Zakona o izvršenju i obezbeđenju ("Službeni glasnik RS", broj 106/15 i 106/16 autentično tumačenje), na pisani zahtev javnog izvršitelja _____________ (ime i prezime JI) izdaje

POTVRDU

Da je (naziv i poslovni broj pismena koje se ističe na oglasnu tablu) istaknuto na oglasnu tablu Komore, dana __.__.201__. godine.

____________ (naziv i poslovni broj pismena koje se ističe na oglasnu tablu) je uklonjeno sa oglasne table Komore dana __.__.201__. godine.

 

______________________________

 

M.P

 

Pečat i potpis ovlašćenog lica Komore