ODLUKA

O USPOSTAVLJANJU SARADNJE IZMEĐU GRADA BEOGRADA, REPUBLIKA SRBIJA I GRADA SEULA, REPUBLIKA KOREJA

("Sl. list grada Beograda", br. 83/2017)

Član 1

Uspostavlja se saradnja između Grada Beograda, Republika Srbija i Grada Seula, Republika Koreja, na osnovu Memoranduma o razumevanju - o prijateljskoj razmeni i saradnji između Beograda i Seula, potpisanog u Seulu, 31. avgusta 2017. godine, od strane gradonačelnika grada Beograda i gradonačelnika Grada Seula.

Član 2

Memorandumom iz člana 1. ove Odluke, obe strane su se usaglasile da: unapređuju razmenu informacija, znanja i iskustava o oblastima od zajedničkog interesa; uvećaju obim privredne saradnje i finansijskih investicija kroz podršku privrednim društvima u privatnom vlasništvu i organizacijama koje se bave trgovinom; uzajamno promovišu kulturu i turizam kako bi aktivno pružali informacije građanima koji su zainteresovani za ove oblasti; zajednički i dobrovoljno promovišu događaje i konferencije čiji su domaćini institucije i organizacije iz oba grada, itd.

Član 3

Sredstva za sprovođenje Odluke obezbeđena su u budžetu Grada Beograda.

Član 4

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Beograda", a objaviće se po pribavljenoj saglasnosti Vlade Republike Srbije.