ODLUKA

O JAVNOM OKUPLJANJU NA TERITORIJI GRADA VRANJA

("Sl. glasnik Grada Vranja", br. 27/2017)

Član 1

Ovom odlukom, u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju (u daljem tekstu: zakon), određuju se mesta na teritoriji grada Vranja na kojima nije dozvoljeno javno okupljanje (u daljem tekstu: okupljanje).

Član 2

Pod okupljanjem, u smislu zakona i ove odluke, smatra se okupljanje više od 20 lica radi izražavanja, ostvarivanja i promovisanja državnih, političkih, socijalnih i nacionalnih uverenja i ciljeva, kao i drugi oblici okupljanja kojima je svrha ostvarivanje verskih, kulturnih, humanitarnih, sportskih, zabavnih i drugih interesa.

Član 3

Okupljanje nije dozvoljeno na mestu na kojem, zbog karakteristika samog mesta ili njegove posebne namene, preti opasnost od nastupanja ugrožavanja bezbednosti ljudi i imovine, javnog zdravlja, morala, prava drugih ili bezbednosti Republike Srbije.

Pod mestom iz stava 1. ovog člana, u smislu ove odluke, smatra se prostor ispred zdravstvenih ustanova, škola, predškolskih ustanova, objekata vodosnabdevanja, u zoni zaštite izvorišta vodosnabdevanja, kao i prostor ispred objekata od strateškog i posebnog značaja za odbranu i bezbednost Republike Srbije.

Okupljanje nije dozvoljeno i na mestima na kojima se održavanjem okupljanja krše ljudska i manjinska prava i slobode drugih, ugrožava moral ili na mestima koja su zatvorena za javnost.

Član 4

Okupljanje na otvorenom prostoru, izuzev prostora iz čl. 3. ove odluke, prijavljuje se Ministarstvu unutrašnjih poslova - Policijskoj upravi Vranje.

Održavanje okupljanja prijavljuje se podnošenjem pisane prijave od strane organizatora okupljanja, lično, preporučenom pošiljkom ili elektronskim putem.

Prijava se podnosi najkasnije pet dana pre vremena određenog za početak održavanja okupljanja.

Član 5

Na pitanja koja nisu uređena ovom odlukom neposredno se primenjuju odredbe Zakona o javnom okupljanju.

Član 6

Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku grada Vranja".