ODLUKA
O NAKNADAMA ODBORNIKA, ČLANOVA GRADSKOG VEĆA I ČLANOVA RADNIH TELA SKUPŠTINE GRADA I GRADSKOG VEĆA GRADA ZAJEČARA

("Sl. list grada Zaječara", br. 3/2008, 7/2008 i 43/2017)

Član 1

Ovom Odlukom utvrđuju se prava na naknadu odbornika, članova Gradskog veća koji nisu na stalnom radu i članova radnih tela Skupštine grada i Gradskog veća grada Zaječara.

Član 2

Odbornik u Skupštini ima pravo na:

- mesečnu naknadu za obavljanje odborničke funkcije;

- naknadu za učešće u radu na sednici Skupštine, za svako prisustvovanje sednici;

- naknadu za troškove prevoza.

Član 3

Odbornik ima pravo na naknadu za troškove prevoza pod uslovom da ima prebivalište van sedišta Grada Zaječara.

Visina naknade troškova prevoza za dolazak na sednicu, priznaje se u visini cene karte korišćenog prevoznog sredstva javnog prevoza.

Pravo na naknadu troškova prevoza za dolazak na sednicu pripada i odborniku koji je na studijama ili specijalizaciji van sedišta Grada Zaječara.

Odbornik iz prethodnog stava dužan je da dokaže svoj status potvrdom fakulteta.

Iznos troškova iz prethodnog stava utvrđuje se na osnovu priložene putne karte.

Član 4

Ako odbornik za dolazak na sednicu koristi sopstveno vozilo, ima pravo na naknadu troškova u visini 15% od cene litra motornog goriva po pređenom kilometru.

Član 5

Predsednik i zamenik predsednika Skupštine grada, koji nisu na stalnom radu u Gradu, imaju pravo na naknadu, u mesečnom iznosu, za pripremanje i vođenje sednica Skupštine grada i obavljanje drugih poslova u skladu sa Zakonom i Statutom.

Član 6

Član Gradskog veća, koji nije na stalnom radu u Gradu ima pravo na mesečnu naknadu za obavljanje funkcije člana Gradskog veća.

Član Gradskog veća iz prethodnog stava, koji ima prebivalište van sedišta Grada Zaječara, ima pravo na naknadu za troškove prevoza pod istim uslovima kao i odbornik u Skupštini.

Član 7

Članovi stalnih radnih tela u Skupštini imaju pravo na naknadu za prisustvo i učešće u radu na sednici radnog tela, za svako prisustvovanje sednici.

Članovima povremenih radnih tela Skupštine grada i Gradskog veća pripada pravo na naknadu iz stava 1. ovog člana za učešće na sednicima u slučaju kada zasedaju za potrebe Skupštine grada i Gradskog veća.

Član radnog tela koji ima prebivalište van sedišta Grada Zaječara, ima pravo na naknadu za troškove prevoza pod istim uslovima kao i odbornik u Skupštini.

Član 8

Visinu naknada iz čl. 2. alineja 1 i 2, čl. 5, čl. 6. stav 1. i čl. 7. stav 1. i 2., utvrđuje Gradonačelnik posebnim rešenjem.

Član 9

Isplatu naknada utvrđenih ovom Odlukom vrši Odeljenje za finansije.

Isplata se vrši uz potvrdu, koju na osnovu evidencije, izdaje Odeljenje za opšte, zajedničke i normativno-pravne poslove, kao i ostalih potrebnih priloga.

Član 10

Stupanjem na snagu ove Odluke prestaje da važi Odluka o naknadama odbornika, članova opštinskog veća i članova radnih tela Skupštine opštine i opštinskog veća opštine Zaječar ("Sl. opština", br. 14/06).

Član 11

Ova Odluka stupa na snagu 8. dana od dana objavljivanja u "Sl. listu grada Zaječara".