PRAVILNIK
O USLOVIMA I NAČINU KORIŠĆENJA NOVČANIH SREDSTAVA U HUMANITARNE SVRHE

("Sl. list Grada Loznice", br. 15/2017)

Član 1

Pravilnikom o uslovima i načinu korišćenja novčanih sredstava u humanitarne svrhe (u daljem tekstu: Pravilnik) utvrđuju se uslovi i način za dodelu humanitarne pomoći najugroženijim licima na teritoriji grada Loznice.

Član 2

Grad Loznica će sredstva za humanitarnu pomoć najugroženijim licima pribavljati putem donacija i humanitarnih akcija koje će organizovati sami ili sa donatorima.

Sva materijalna sredstava koja se prikupe kroz humanitarne akcije grada Loznice vodiće se na namenskom - humanitarnom računu u Odeljenju za finansije i lokalnu poresku administraciju Gradske uprave grada Loznice.

Član 3

Gradsko veće grada Loznice obrazovaće Komisiju za kontrolu i odobravanje humanitarne pomoći najugroženijim licima (u daljem tekstu: Komisija).

Član 4

Pravo da podnesu zahtev za humanitarnu pomoć imaju socijalno i materijalno najugroženija lica sa teritorije grada Loznice čiji mesečni prihod po članu porodičnog domaćinstva po pravilu ne prelazi 10.000,00 dinara, kao i lica koja su obolela od teških bolesti. Uz pismeni zahtev neophodno je da lica dostave svu prateću dokumentaciju (medicinsku i drugu) iz koje se može utvrditi neophodnost potrebe korišćenja ovih sredstava.

Član 5

Komisija analizira svaki zahtev za dodelu humanitarne pomoći ponaosob, kao i prateću dokumentaciju i o svakom zahtevu daje svoje mišljenje.

Mišljenje Komisije može biti pozitivno u smislu da je Komisija saglasna da tražiocu treba odobriti sredstva na ime pomoći, a može biti i negativno u slučaju kada Komisija nije saglasna sa zahtevom.

Mišljenje Komisije mora biti obrazloženo, zasnovano na stručnim parametrima i činjenicama na osnovu kojih će se dodeliti humanitarna pomoć.

Mišljenje Komisije se potom prosleđuje Gradskom veću grada Loznice na osnovu čega se donosi Odluka.

Član 6

Kontrolu korišćenja sredstava na računu koji će se voditi u Odeljenju za finansije i lokalnu poresku administraciju grada Loznica vršiće Gradsko veće grada Loznica.

Član 7

Pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Loznice ".