POKRAJINSKA SKUPŠTINSKA ODLUKA

O DONOŠENJU PROSTORNOG PLANA PODRUČJA POSEBNE NAMENE SISTEMA ZA NAVODNJAVANJE SREMA

("Sl. list AP Vojvodine", br. 57/2017)

Član 1

Donosi se Prostorni plan područja posebne namene sistema za navodnjavanje Srema (u daljem tekstu: Prostorni plan), koji je odštampan uz ovu odluku i čini njen sastavni deo.

Član 2

Prostornim planom razrađuju se načela prostornog uređenja, utvrđuju ciljevi prostornog razvoja, organizacija, zaštita, korišćenje i namena prostora, kao i drugi elementi značajni za područje u obuhvatu Prostornog plana.

Član 3

Prostorni plan sadrži tekstualni i grafički deo.

Grafički deo sadrži:

- Referalnu kartu br. 1 - "Posebna namena prostora" u razmeri 1:10 000;

- Referalnu kartu br. 2 - "Infrastrukturni sistemi" u razmeri 1:100 000;

- Referalnu kartu br. 3 - "Vodoprivredna infrastruktura" u razmeri 1:100 000;

- Referalnu kartu br. 4.1. - "Prirodni resursi i zaštita životne sredine" u razmeri 1:100 000;

- Referalnu kartu br. 4.2. - "Zaštita prirodnih i kulturnih dobara" u razmeri 1:100 000;

- Referalnu kartu br. 5. - "Karta sprovođenja" u razmeri 1:100 000.

Komplet Prostornog plana, koji se sastoji iz tekstualnog dela i grafičkog dela iz stava 2. ovog člana, izrađen je u trinaest (13) istovetnih primeraka koje svojim potpisom overava ovlašćeno lice organa koji donosi planski dokument.

Član 4

Sastavni deo Prostornog plana čini Izveštaj o strateškoj proceni uticaja Prostornog plana na životnu sredinu, koji se sastoji od tekstualnog dela i grafičkog priloga.

Grafički prilog iz stava 1. ovog člana izrađen je u trinaest (13) primeraka koje svojim potpisom overava ovlašćeno lice organa koji donosi planski dokument.

Član 5

Komplet Prostornog plana iz člana 3. stav 3. ove odluke, u kome grafički deo sadrži karte nabrojane u stavu 2. istog člana, čuva se trajno u Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine (jedan primerak), Pokrajinskom sekretarijatu za urbanizam i zaštitu životne sredine (dva primerka), Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture (jedan primerak), opštini Inđija (jedan primerak), opštini Irig (jedan primerak), Gradu Sremska Mitrovica (jedan primerak), opštini Stara Pazova (jedan primerak), opštini Pećinci (jedan primerak), opštini Ruma (jedan primerak), opštini Šid (jedan primerak), opštini Bačka Palanka (jedan primerak) i u Javnom preduzeću "Zavod za urbanizam Vojvodine" Novi Sad (jedan primerak).

Dokumentaciona osnova na kojoj se zasniva Prostorni plan čuva se u Pokrajinskom sekretarijatu za urbanizam i zaštitu životne sredine.

Član 6

Tokom važenja, Prostorni plan je dostupan na uvid javnosti u Pokrajinskom sekretarijatu za urbanizam i zaštitu životne sredine.

Član 7

Prostorni planovi jedinica lokalne samouprave, urbanistički planovi i dokumenti za sprovođenje prostornog plana - urbanistički projekti, izradiće se ili će se uskladiti sa odredbama ove odluke, na način utvrđen Prostornim planom.

Planovi i programi razvoja koji se donose po posebnim propisima, kao i drugi propisi i opšti akti, uskladiće se sa odredbama ove odluke u roku od godinu dana od dana njenog stupanja na snagu.

Prostorni planovi jedinica lokalne samouprave, urbanistički planovi i projekti, kao i planovi i programi razvoja, doneti do dana stupanja na snagu ove odluke, primenjuju se u delovima koji nisu u suprotnosti s njom.

Član 8

Tekstualni deo Prostornog plana objavljuje se u "Službenom listu Autonomne pokrajine Vojvodine".

Prostorni plan se u celosti objavljuje i u elektronskom obliku i dostupan je na internet strani Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine i Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine, kao organa nadležnog za donošenje planskog dokumenta.

Član 9

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Autonomne pokrajine Vojvodine".

Tekstualni deo Prostornog plana područja posebne namene sistema za navodnjavanje Srema, koji je sastavni deo ove odluke, možete pogledati OVDE