ODLUKA

O KOEFICIJENTIMA ZA UTVRĐIVANJE POREZA NA IMOVINU ZA NEPOKRETNOSTI OBVEZNIKA KOJI VODE POSLOVNE KNJIGE NA TERITORIJI GRADA SREMSKA MITROVICA

("Sl. list grada Sremska Mitrovica", br. 17/2017)

Član 1

Ovom Odlukom utvrđuju se koeficijent i za utvrđivanje poreza na imovinu za nepokretnosti obveznika koji vode poslovne knjige, koje se nalaze na teritoriji Grada Sremska Mitrovica.

Član 2

Ovom Odlukom utvrđuju se koeficijent i koji će se primenjivati po zonama u skladu sa Odlukom o određivanju zona i najopremljenije zone na teritoriji grada Sremska Mitrovica ("Službeni list grada Sremska Mitrovica", br. 17) za utvrđivanje poreza na imov inu za nepokretnosti obveznika koji vode poslovne knjige, i to:

1) Za prvu zonu: 1,00%,

2) Za drugu zonu: 0,80%,

3) Za treću zonu: 0,60%,

4) Za četvrtu zonu 0,30%,

Ako ni u zoni ni u graničnim zonama nije bilo prometa odgovarajućih nepokretnosti, u periodu od 01. januara do 30. septembra tekuće godine, prosečne cene kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti na osnovu kojih je za tekuću godinu utvrđena osnovica poreza na imovinu za nepokretnosti obveznika koji ne vodi poslovne knjige u najopremljenijoj zoni i množe se utvrđenim koeficijentom iz prethodnog stava.

Član 3

Ovu Odluku objaviti u "Službenom listu grada Sremska Mitrovica" i na zvaničnoj internet stranici Grada Sremska Mitrovica.

Član 4

Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Sremska Mitrovica", a primenjuje se od 01.01.2018. godine, te prestaje da važi Odluka o koeficijentima za utvrđivanje poreza na imovinu za nepokretnosti obveznika koji vode poslovne knjige na teritoriji Grada Sremska Mitrovica ("Službeni list grada Sremska Mitrov ica", br. 10/2014).