ODLUKA
O JAVNIM PARKIRALIŠTIMA NA TERITORIJI GRADA SREMSKA MITROVICA

("Sl. list grada Sremska Mitrovica", br. 8-II/2017 i 18/2017)

 

I OPŠTE ODREDBE

Član 1

Odlukom o javnim parkiralištima na teritoriji Grada Sremska Mitrovica (u daljem tekstu: odluka) reguliše se održavanje javnih prostora za parkiranje u gradu Sremska Mitrovica (u daljem tekstu: javna parkirališta), vrste javnih parkirališta, uslovi i način parkiranja vozila na javnim parkiralištima i način plaćanja za korišćenje javnih parkirališta, parkiranje i zaustavljanje vozila na javnim površinama na kojima posebnim propisima nije uređeno parkiranje i zaustavljanje vozila i uklanjanje vozila parkiranih suprotno odredbama ove odluke.

Održavanje javnih parkirališta i pružanje usluga na njima smatra se komunalnom delatnošću od interesa za Grad Sremska Mitrovica (u daljem tekstu: Grad).

Član 2

Javnim parkiralištima u smislu odredaba ove odluke smatraju se:

- posebno izgrađene i opremljene javne površine namenjene i obeležene za parkiranje vozila;

- druge javne površine koje se odrede posebnim aktom za parkiranje vozila.

Javnim parkiralištima, u smislu ove odluke, ne smatraju se posebne površine za parkiranje vozila koje pripadaju određenom objektu (preduzeću, ustanovi i drugo).

Član 3

Javna parkirališta se razlikuju prema nameni, prema vrsti vozila za koja su namenjena i prema tome da li se vrši naplata za korišćenje ili ne.

Član 4

Javna parkirališta prema nameni mogu biti: stalna, privremena i povremena.

1) Stalna parkirališta su posebno izgrađene, i u skladu sa prostorno planskim aktima uređene, javne površine namenjene za parkiranje motornih i drugih vozila.

2) Privremena parkirališta su javne površine koje su planom predviđene za drugu namenu, a do privođenja zemljišta planiranoj nameni mogu se privremeno odrediti za parkirališta.

3) Povremena parkirališta su javne površine koje se odrede za parkiranje vozila učesnika i posetilaca većih skupova, sportskih, kulturnih i drugih priredaba, a nalaze se u neposrednoj blizini objekata gde se takvi skupovi i priredbe održavaju.

Rešenje o određivanju privremenih i povremenih parkirališta u smislu stava 1. tačka 2. i 3. ovog člana donosi Gradska uprava za saobraćaj, komunalne i inspekcijske poslove (u daljem tekstu: nadležna uprava), po zahtevu zainteresovanog pravnog i fizičkog lica.

Član 5

Stalna i privremena javna parkirališta s obzirom na vrstu vozila za koja su namenjena mogu biti:

1) parkirališta za putničke automobile;

2) parkirališta za autobuse i teretna vozila;

3) parkirališta za bicikle, tricikle, motocikle;

4) mešovita parkirališta i

5) taksi stajališta Namena parkirališta mora biti jasno obeležena saobraćajnim znacima.

Određene vrste vozila mogu se parkirati samo na parkiralištima predviđenim za tu vrstu vozila.

Član 6

Javna parkirališta, s obzirom da li se vrši naplata za korišćenje mogu biti opšta i posebna.

Opšta parkirališta su parkirališta za čije korišćenje se ne plaća taksa za parkiranje.

Posebna parkirališta su parkirališta za čije korišćenje se plaća taksa za parkiranje.

Član 7

Gradsko veće, određuje posebnim aktom javna parkirališta za čije korišćenje se vrši naplata (posebna parkirališta), zone i dozvoljeno vreme parkiranja u tim zonama, vreme naplate i dr., na predlog nadležne uprave.

Pri utvrđivanju vremena za koje se vrši naplata za parkiranje mora se voditi računa da se omogući nesmetano snabdevanje prodavnica i ostalih prodajnih mesta.

Član 8

Javna parkirališta obeležavaju se saobraćajnom signalizacijom u skladu sa propisima o bezbednosti saobraćaja.

Posebna parkirališta pored obeležavanja iz stava 1. ovog člana moraju imati na vidnom mestu istaknuto obaveštenje koje sadrži: zonu, način naplate karte za korišćenje, kao i vremensko ograničenje korišćenja parkirališta.

Obeležavanje javnih parkirališta se vrši prema saobraćajno-tehničkoj dokumentaciji, koju izrađuje upravljač puta, Preduzeće za održavanje ulica i puteva "Sirmijum put" DOO (u daljem tekstu: Sirmijum put) u skladu sa posebnom odlukom.

Član 9

Parkiranje vozila na javnim parkiralištima vrši se u skladu sa posebnim propisima kojima se uređuje bezbednost saobraćaja na putevima i odredbama ove odluke.

Član 10

Poslovi održavanja izgrađenih javnih parkirališta u gradu Sremska Mitrovica i naplata karte za korišćenje posebnih parkirališta, postavljanje uređaja koji sprečavaju odvoženje vozila i uklanjanje vozila parkiranih suprotno odredbama ove odluke poveravaju se Javnom komunalnom preduzeću "Komunalije" Sremska Mitrovica (u daljem tekstu: JKP).

O održavanju parkirališta u drugim naseljenim mestima na teritoriji Grada staraju se mesne zajednice.

II ODRŽAVANJE I KORIŠĆENJE JAVNIH PARKIRALIŠTA

Član 11

JKP je dužno da vrši poslove održavanja i opremanja izgrađenih posebnih parkirališta u gradu Sremska Mitrovica.

Poslove uređenja i obeležavanja javnih parkirališta vrši Sirmijum put.

Član 12

JKP vrši poslove iz člana 11. stava 1. ove odluke na način da na njima uvek budu obezbeđeni uslovi za lako i nesmetano parkiranje vozila.

JKP je dužno da javna parkirališta neprekidno održava čistim i urednim i da u zimskom periodu uklanja sneg i led sa istih, kako bi se omogućilo njihovo nesmetano korišćenje u toku cele godine.

Član 13

Javna parkirališta prvenstveno se koriste za parkiranje motornih i drugih vozila. Vlasnik, primalac lizinga u skladu sa zakonom odnosno korisnik motornog ili drugog vozila (u daljem tekstu: korisnik) dužan je da koristi javno parkiralište u skladu sa horizontalnom i vertikalnom saobraćajnom signalizacijom i odredbama ove odluke.

Pod uslovima predviđenim ovom odlukom, pojedini korisnici mogu steći status povlašćenih korisnika.

Izuzetno od odredaba stava 1. ovog člana, javna parkirališta se mogu koristiti i za druge namene, na osnovu rešenja nadležne uprave, u skladu sa ovom odlukom i propisima kojima se uređuju lokalni putevi i ulice i propisima iz oblasti saobraćaja, na predlog Sirmijum puta.

U slučajevima iz prethodnog stava podnosilac zahteva je dužan da uz zahtev priloži situaciono rešenje, overeno od strane lica saobraćajne struke sa odgovarajućom licencom.

Član 14

Na javnim parkiralištima nije dozvoljeno:

1) parkiranje neregistrovanih vozila;

2) ostavljanje neispravnih ili havarisanih vozila duže od 24 časa;

3) ostavljanje priključnih vozila bez sopstvenog pogona, plovnih objekata, kao i drugih stvari i predmeta;

4) postavljanje ograde ili slične prepreke bez odobrenja gradske uprave nadležne za urbanizam;

5) pranje i popravka vozila i druge radnje koje dovode do prljanja i uništavanja javnog parkinga;

6) preduzimanje drugih radnji koje narušavaju i ometaju normalan saobraćaj;

7) parkiranje vozila suprotno postavljenoj horizontalnoj i vertikalnoj saobraćajnoj signalizaciji.

Član 15

Nije dozvoljeno parkiranje i zaustavljanje vozila:

1) u pasažima i pešačkim prolazima zgrada;

2) na dečijim igralištima, sportskim terenima i drugim mestima namenjenim za rekreaciju;

3) ispred pešačkog i kolskog ulaza u stambeno-poslovne objekte;

4) na način da se ometa korišćenje komunalnih uređaja ili objekata;

5) na mestima gde je onemogućen pristup posudama za odlaganje smeća, vozilima vatrogasne i hitne pomoći i drugim mestima gde je to posebnim znakom zabranjeno;

6) parkovima, skverovima i svim zelenim površinama u gradu;

7) na parking mestima na javnim parkiralištima rezervisanim u smislu člana 17. do člana 21. ove odluke.

Izuzetno, dozvoljeno je parkiranje i zaustavljanje na javnim površinama, u smislu prethodnog stava, vozilima za snabdevanje, za vreme istovara i utovara robe pod uslovima utvrđenim propisima kojima se reguliše bezbednost saobraćaja.

Član 16

Nadležna uprava je dužna da na javnim parkiralištima odredi parking mesta za vozila invalidnih lica.

Kategorije invalida koji mogu koristiti parking mesta iz stava 1. ovog člana odrediće svojim aktom gradska uprava nadležna za socijalnu zaštitu.

Invalidnim licima JKP izdaje nalepnicu-znak za označavanje vozila, na osnovu akta o ispunjenosti uslova koji izdaje nadležni organ iz stava 2. ovog člana.

III REZERVACIJA PARKING MESTA

Član 17

Nadležna uprava može izuzetno odobriti rezervaciju parking mesta na javnim parkiralištima za potrebe državnih organa, organa lokalne samouprave, javnih službi, javnih preduzeća čiji je osnivač grad i drugih pravnih lica i preduzetnika.

Za potrebe fizičkih lica rezervaciju parking mesta odobrava JKP.

Pod rezervacijom parking mesta na javnim parkiralištima podrazumeva se korišćenje određenog, posebno obeleženog ili uređenog parking mesta na javnim parkiralištima u vremenskom periodu do godinu dana, a najmanje 30 dana.

Nadležna uprava propisuje uslove za rezervaciju parking mesta u smislu ove odluke.

Član 18

Za rezervaciju parking mesta u smislu ove odluke, podnosi se pismeni zahtev nadležnoj upravi, koji obavezno sadrži sledeće: predlog lokacije za rezervisana parking mesta, broj mesta za rezervaciju i vreme za koje se traži rezervacija.

Uz zahtev iz prethodnog stava pravna lica i preduzetnici podnose dokaz o registraciji delatnosti i saobraćajnu dozvolu.

Na osnovu podnetog zahteva nadležna uprava, uz konsultacije sa JKP, rešenjem određuje lokaciju za rezervisana parking mesta, broj mesta, korisnike i vreme trajanja rezervacije.

Član 19

Na javnom parkiralištu se može rezervisati do 30% parking mesta.

Izuzetno od prethodnog stava, pod posebnim uslovima, nadležna uprava može odobriti rezervaciju parking mesta u većem procentu od navedenog.

Član 20

Za rezervisano parking mesto korisnik plaća kartu u visini utvrđenoj odlukom o cenama usluge korišćenja posebnih parkirališta koju donosi JKP "Komunalije".

Karta za parkiranje iz prethodnog stava se uplaćuje na račun JKP.

Član 21

Pored obeležavanja na način utvrđen članom 8. ove odluke, na zahtev korisnika, ako to uslovi dozvoljavaju, na rezervisanom parking mestu može se postaviti i fizička prepreka preklopnik.

Postavljanje i uklanjanje fizičke prepreke - preklopnika iz prethodnog stava vrši nadležno JKP, o trošku korisnika.

IV UKLANJANJE I BLOKIRANJE VOZILA

Član 22

U slučajevima kada se javna parkirališta i druge javne površine koriste suprotno odredbama člana 14. i 15. ove odluke, saobraćajni odnosno komunalni inspektor će narediti korisniku, ako je prisutan, da odmah ukloni vozilo sa parkirališta, odnosno javne površine, pod pretnjom prinudnog izvršenja.

Ukoliko se korisnik ne nalazi na licu mesta ili ne postupi po nalogu iz stava 1. ovog člana, saobraćajni odnosno komunalni inspektor će doneti rešenje kojim će naložiti blokadu ili uklanjanje vozila u određenom roku.

Napuštena, havarisana, neregistrovana vozila, prikolice, priključne mašine i sl., parkirana na javnim i zelenim površinama, uklanjaju se specijalnim ili drugim vozilom, po nalogu komunalnog inspektora.

Član 23

Uklanjanje ili blokadu vozila po nalogu saobraćajnog odnosno komunalnog inspektora vrši JKP specijalnim vozilom, o trošku korisnika vozila.

JKP je dužno da uklonjeno vozilo odnese na za to određeno mesto i da se stara o čuvanju istog.

Prilikom preuzimanja vozila, korisnik je dužan da pruži dokaz o svom identitetu za preuzimanje vozila i da plati JKP troškove blokiranja, uklanjanja i čuvanja vozila.

Ako korisnik dođe na mesto gde je vozilo parkirano u toku uklanjanja vozila, sa namerom da ga sam ukloni, ovlašćeni radnici JKP će prekinuti uklanjanje vozila.

Korisnik je dužan da i u slučaju iz stava 4. ovog člana pruži dokaz o svom identitetu za preuzimanje vozila i da plati do tada nastale troškove.

Troškovi uklanjanja i čuvanja vozila po nalogu saobraćajnog odnosno komunalnog inspektora iz stava 1. i 4. ovog člana naplaćuju se korisniku prema cenovniku usluga koji utvrđuje JKP a na osnovu odluke Vlade Republike Srbije o naknadama za uklanjanje vozila.

Saglasnost na cenovnik iz prethodnog stava ovog člana daje Gradsko veće.

JKP je dužno da donese Pravilnik o postupku uklanjanja, blokiranja, čuvanja, plaćanja i preuzimanja vozila uklonjenih ili blokiranih po nalogu saobraćajne policije, komunalne policije ili inspekcije.

V NAPLATA PARKIRANJA

Član 24

Naplatu karte za parkiranje na posebnim parkiralištima iz člana 7. ove odluke vrši JKP.

Član 25

Cenu karte za parkiranje utvrđuje JKP, uz prethodno pribavljenu saglasnost Gradskog veća.

Odlukom iz stava 1 ovog člana se utvrđuje po zonama karta za:

- jednokratno parkiranje (karta za započeti čas parkiranja i karta za rezervaciju parking mesta-dnevna);

- povlašćeno parkiranje (mesečno i godišnje);

- pretplata na parkiranje (mesečno i godišnje);

- zakup rezervisanog parking mesta (mesečno i godišnje).

Naplata karte za parkiranje po započetom času vrši se putem SMS poruka na broj koji odredi JKP ili kupovinom parking karte (karta za započeti čas parkiranja) na kiosku.

Naplata karte za celodnevno parkiranje, vrši se putem SMS poruka na broj koji odredi JKP ili kupovinom parking karte (karta za celodnevno parkiranje) na kiosku.

Zahtev za pretplatu za parkiranje (mesečno i godišnje) se podnosi JKP.

Rezervacija i zakup rezervisanog parking mesta (mesečno i godišnje) vrši se u skladu sa odredbama člana 17. do 20. ove odluke.

Član 26

Pojedini korisnici mogu posebna parkirališta koristiti kao povlašćeni korisnici, ukoliko se ista nalaze ispred njihovog stana ili poslovnog prostora.

Povlašćeni korisnici iz stava 1. ovog člana mogu da koriste posebna parkirališta samo po jednom od dva predviđena osnova.

Član 27

Korisnik posebnog parkirališta je obavezan da:

- plati korišćenje parking mesta prema vremenu zadržavanja na propisan način;

- postupa u skladu sa dozvoljenim vremenom korišćenja parking mesta I koristi parking mesto u skladu sa postavljenom saobraćajnim znakom, vertikalnom i horizontalnom signalizacijom kojom je označeno parking mesto;

- parking kartu kupljenu na kiosku istakne na vidno mesto sa unutrašnje strane prednjeg vetrobranskog stakla.

Od obaveze plaćanja karte za parkiranje oslobođena su:

- vozila u kojima se voze invalidna lica obeležena u skladu sa odredbama ove odluke, na parking mestima predviđenim za invalidna lica;

- specijalna vozila javnih preduzeća i vozila inspekcije za vreme dok vrše intervenciju ili pregled;

- vozila po rešenju (ili nekom drugom aktu) nadležne uprave - vozila MUP-a, vojske, inspekcijskih službi - republičkih, pokrajinskih i gradskih inspekcija, koja nisu vidno obeležena kao vozila napred nabrojanih organa.

Pravilnikom, koji će na predlog uprave nadležne za poslove saobraćaja doneti Gradsko veće, definisaće se korisnici posebnih parkirališta, kao i uslovi pod kojima mogu biti oslobođeni od obaveze plaćanja karte za parkiranje.

Član 28

Korisnik javnog parkirališta, plaćanjem parking mesta iz člana 27. ove odluke stiče pravo korišćenja parking mesta i prihvata, ovom odlukom propisane uslove za korišćenje posebnog parkirališta.

Korisnik javnog parkirališta dužan je da plati kartu za parkiranje putem mobilnog telefona - slanjem SMS poruke ili kupovinom parking karte (karta za započeti čas parkiranja ili karta za celodnevno parkiranje) na kiosku.

JKP nema obavezu čuvanja vozila i ne snosi odgovornost za oštećenje ili otuđenje vozila.

Član 29

Kontrolu plaćanja karte za parkiranje vozila, kontrolu parkiranja, odnosno ispravnost korišćenja posebnih parkirališta vrši ovlašćeni radnik JKP (u daljem tekstu: kontrolor).

Kontrolor ima službenu legitimaciju koju izdaje JKP i nosi službeno odelo. Izgled legitimacije i službenog odela kontrolora utvrđuje JKP posebnim aktom.

Član 30

Korisnik parking mesta koji nije platio kartu za korišćenje parking mesta unapred ili nastavi da koristi parking mesto nakon isteka vremena za koje je platio cenu korišćenja unapred, smatra se da se opredelio za plaćanje karte za rezervaciju parking mesta-dnevnu.

Karta za rezervaciju parking mesta-dnevna, iz stava 1. ovog člana važi od trenutka izdavanja naloga za plaćanje karte za rezervaciju parking mesta-dnevne, do istog vremena u prvom sledećem danu u kome se vrši naplata parkiranja na području svih zona.

Nalog za izdavanje karte za rezervaciju parking mesta-dnevne, izdaje kontrolor i uručuje ga korisniku.

Kada kontrolor nije u mogućnosti da uruči nalog korisniku, pričvršćuje ga na prednje vetrobransko staklo na vozilu.

Dostavljanje naloga za plaćanje karte za rezervaciju parking mesta-dnevne, na način iz stava 4. ovog člana smatra se urednim i docnije oštećenje ili uništenje naloga nema uticaj na valjanost dostavljanja i ne odlaže obavezu plaćanja karte za rezervaciju parking mesta - dnevne.

Smatra se da je korisnik parkirališta postupio po primljenom nalogu ako je platio kartu za rezervaciju parking mesta-dnevnu u roku od 8 dana od dana izdavanja, na način naznačen u nalogu.

Ako korisnik parkirališta iz prethodnog stava plati kartu za rezervaciju parking mesta - dnevnu u roku od 8 dana od dana izdavanja naloga, biće dužan da plati 50% od ukupnog iznosa karte.

Ukoliko korisnik parkirališta ne izvrši plaćanje po izdatom nalogu za plaćanje karte za rezervaciju parking mesta-dnevnu u roku od 8 dana, istom će na kućnu adresu biti uručena opomena za plaćanje karte za rezervaciju parking mesta-dnevnu i troškovi slanja opomene, na osnovu koje je dužan izvršiti plaćanje u roku od 5 dana od dana uručenja opomene.

U slučaju da korisnik parkirališta ne postupi u skladu sa stavom 7. ovog člana, ovlašćeni radnik JKP će pokrenuti postupak naplate potraživanja.

VI PRAVO NA PRIGOVOR I INFORMACIJU

Član 31

Korisnik posebnog parkirališta može uložiti prigovor na izdatu kartu za parkiranje ili na neki drugi postupak kontrolora parkiranja, u roku od 5 dana od dana izdavanja karte za parkiranje, odnosno nekog drugog postupanja kontrolora.

JKP je dužno da korisniku parkirališta omogući uvid u dokumentaciju koja se odnosi na njegovo vozilo.

JKP je dužno razmotriti prigovor korisnika posebnog parkirališta i na isti dostaviti pismeni odgovor u roku od 5 dana od dana prijema prigovora.

JKP je dužno doneti posebni akt kojim će detaljno regulisati koji organ i na koji način će rešavati po podnetim prigovorima.

VII PRAVO RETENCIJE

Član 32

JKP ima pravo retencije - zadržavanja saglasno odredbama zakona kojim se regulišu obligacioni odnosi, odnosno zahtevati da se prema JKP u potpunosti izmiri do tada dospeli dug.

VIII NADZOR

Član 33

Nadzor nad sprovođenjem odredaba ove odluke vrši nadležna uprava.

Inspekcijski nadzor nad izvršenjem odredaba ove odluke vrši komunalni inspektor, osim u delu korišćenja javnih parkirališta kada inspekcijski nadzor vrši saobraćajni inspektor.

Član 34

Kontrolu i održavanje komunalnog reda u ovoj oblasti obavlja komunalna policija.

Komunalni policajac je ovlašćen da u vršenju komunalno policijskih poslova, prisustvom na licu mesta:

- sprečava narušavanje komunalnog reda propisanog ovom odlukom;

- uspostavlja narušeni red primenom svojih ovlašćenja utvrđenih zakonom;

- izdaje prekršajni nalog za prekršaje za koje je predviđena novčana kazna u fiksnom iznosu, u skladu sa odredbama ove odluke i Zakona o prekršajima;

- preduzima druge mere u skladu sa svojim ovlašćenjima propisanim zakonom.

IX KAZNENE ODREDBE

Član 35

Novčanom kaznom u fiksnom iznosu od 50.000 dinara kazniće se za prekršaj JKP:

1. ukoliko se ne stara o održavanju, uređenju, opremanju i obeležavanju parkirališta na način utvrđen u članu 11. i 12. ove odluke;

2. ukoliko vrši naplatu karte za parkiranja na javnim parkiralištima na kojima se ne vrši naplata naknade;

Za prekršaje iz prethodnog stava kazniće se i odgovorno lice u JKP novčanom kaznom u fiksnom iznosu od 10.000 dinara.

Član 36

Novčanom kaznom u fiksnom iznosu od 5.000 dinara kazniće se za prekršaj korisnik vozila ukoliko na javnom parkiralištu:

1. parkira neregistrovano vozilo (član 14. stav 1. tačka 1. ove odluke);

2. ostavi neispravno ili havarisano vozilo duže od 24 časa (član 14. stav 1. tačka 3. ove odluke);

3. ostavi priključno vozilo bez sopstvenog pogona, plovni objekat, kao i druge stvari i predmete; (član 14. stav 1. tačka 4. ove odluke);

4. postavlja ograde ili slične prepreke bez odobrenja gradske uprave nadležne za urbanizam (član 14. stav 1. tačka 5. ove odluke);

5. pere i vrši popravku vozila i druge radnje koje dovode do prljanja i uništavanja javnog parkinga (član 14. stav 1. tačka 6. ove odluke);

6. preduzima druge radnje koje narušavaju i ometaju normalan saobraćaj (član 14. stav 1. tačka 7. ove odluke).

Član 37

Novčanom kaznom u fiksnom iznosu od 10.000 dinara kazniće se za prekršaj korisnik vozila ukoliko zaustavi i parkira vozilo:

1. u pasažima i pešačkim prolazima zgrada (član 15. stav 1. tačka 1. ove odluke);

2. na dečijim igralištima, sportskim terenima i drugim mestima namenjenim za rekreaciju (član 15. stav 1. tačka 2. ove odluke);

3. ispred pešačkog i kolskog ulaza u stambeno-poslovne objekte (član 15. stav 1. tačka 3. ove odluke);

4. na način da se ometa korišćenje komunalnih uređaja ili objekata (član 15. stav 1. tačka 4. ove odluke);

5. na mestima gde je onemogućen pristup posudama za odlaganje smeća, vozilima vatrogasne i hitne pomoći i drugim mestima gde je to posebnim znakom zabranjeno (član 15. stav 1. tačka 5. ove odluke);

6. parkovima, skverovima i svim zelenim površinama u gradu (član 15. stav 1. tačka 6. ove odluke);

7. na parking mestima na javnim parkiralištima rezervisanim u smislu člana 17. do člana

8. 21. ove odluke (član 15. stav 1. tačka 7. ove odluke).

X PRELAZNE I ZAVRŠNE ODREDBE

Član 38

Odredbe ove odluke ne odnose se na službena vozila Ministarstva unutrašnjih poslova, Vojske, Hitne pomoći i Vatrogasne službe, u vršenju njihove službene dužnosti, kao i na službena vozila Grada.

Član 39

Odluku o cenama korišćenja parkirališta na kojima se vrši naplata karti za parkiranje donosi JKP, uz prethodno pribavljenu saglasnost Gradskog veća grada Sremska Mitrovica.

Član 40

Stupanjem na snagu ove odluke prestaje da važi Odluka o javnim parkiralištima na teritoriji grada Sremska Mitrovica ("Službeni list grada Sremska Mitrovica" br. 19/2016 i 1/2017).

Član 41

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Sremska Mitrovica".

 

Samostalni član Odluke o izmenama i dopunama
Odluke o javnim parkiralištima na teritoriji grada Sremska Mitrovica

("Sl. list grada Sremska Mitrovica", br. 18/2017)

Član 15

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Sremska Mitrovica", a primenjivaće se od 01. januara 2018. godine.