ODLUKA
O USLOVNOM OTPISU ZAKONSKE ZATEZNE KAMATE NA NAKNADU ODNOSNO DOPRINOS ZA UREĐIVANJE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA

("Sl. list grada Šapca i opština: Bogatić, Vladimirci i Koceljeva", br. 28/2017)

1. Investitorima koji na dan 01.01.2018. godine imaju neizmirene obaveze po osnovu naknade ili doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta i koji podnesu zahtev za odloženo plaćanje duga, odobriće se plaćanje dospelog glavnog revalorizovanog duga, najkasnije do 31.03.2018. godine, o čemu će se zaključiti poseban sporazum.

2. Izmirenjem u celosti glavnog revalorizovanog duga iz prethodnog stava investitoru će se otpisati zakonska zatezna kamata obračunata do dana 01.01.2018. godine.

3. Investitor, kome je priznato pravo na otpis zakonske zatezne kamate zbog plaćanja dospelog glavnog duga do dana 31.03.2018. godine, dužan je da redovno izmiruje i tekuće obaveze po osnovu zaključenog ugovora o naknadi ili rešenja o doprinosu za uređivanje građevinskog zemljišta, po njihovom dospeću.

4. Ukoliko investitor ne bude izmirivao tekuće obaveze u roku dospelosti, odnosno ako najkasnije do 31.03.2018. godine ne plati u celosti glavni revalorizovani dug shodno zaključenom sporazumu, ukupan dug sa obračunatom zakonskom zateznom kamatom biće naplaćen u sudskom izvršnom postupku.