UPUTSTVO

O NAČINU I POSTUPKU PRENOSA NEUTROŠENIH BUDŽETSKIH SREDSTAVA GRADA KIKINDE NA RAČUN GRADA KIKINDE

("Sl. list grada Kikinde", br. 35/2017)

Član 1

Ovim uputstvom bliže se uređuje način utvrđivanja iznosa i postupak vraćanja neutrošenih sredstava koja su, u skladu sa odlukom o budžetu Grada Kikinde, preneta indirektnim korisnicima budžetskih sredstava, a nisu utrošena u fiskalnoj godini.

Član 2

Povraćaj neutrošenih sredstava iz člana 1. ovog uputstva vrše indirektni korisnici budžetskih sredstava Grada Kikinde do isteka tekuće fiskalne godine, a najkasnije do 31. decembra, na račun-Grad Kikinda, broj 840-12640-38.

Iznos neutrošenih sredstava za povraćaj iz člana 1. ovog uputstva, iskazuje se na Obrascu SVS- Specifikacija vraćenih budžetskih sredstava (u daljem tekstu: Obrazac), koji je odštampan uz ovo uputstvo i čini njegov sastavni deo.

Indirektni korisnici budžetskih sredstava Grada Kikinde odgovorni su za istinitost i tačnost iskazanih podataka u Obrascu.

Član 3

Indirektni korisnici budžetskih sredstava dostavljaju Sekretarijatu za finansije Gradske uprave Grada Kikinde-Odseku za računovodstvene poslove specifikacije vraćenih budžetskih sredstava, koja su im preneta na podračun za redovnu delatnost prema razdelima, odnosno glavama, odnosno funkcijama, odnosno glavnim programima.

Specifikacije iz stava 1. ovog člana dostavljaju se na Obrascu, najkasnije do 10. januara naredne fiskalne godine.

Ukoliko su sredstva indirektnim korisnicima budžetskih sredstava preneta sa opredeljenih aproprijacija dve ili više funkcija budžeta, u obavezi su da dostave Obrasce za svaku funkciju po jedinstvenom broju budžetskog korisnika.

Na osnovu izvršenih uplata i dostavljenih Obrazaca iz stava 2. ovog člana, Sekretarijat za finansije Gradske uprave Grada Kikinde-Odsek za računovodstvene poslove vrši korekciju transfera rashoda i izdataka za prethodnu fiskalnu godinu za indirektne korisnike kojima su preneli sredstva.

Član 4

Odredbe ovog uputstva primenjuju se i na korisnike budžetskih sredstava kojima su sredstva preneta u skladu s odlukom o budžetu Grada Kikinde, u fiskalnoj godini, a koji nakon isteka fiskalne godine nisu u sistemu konsolidovanog računa trezora Grada Kikinde.

Član 5

Ovo uputstvo stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Kikinde".

Napomene

Obrazac SVS - Specifikacija vraćenih budžetskih sredstava, koji je sastavni deo ovog uputstva, nije objavljen u "Sl. listu grada Kikinde", br. 35/2017.