PRAVILNIK
O PLATAMA, NAKNADAMA PLATA I DRUGIM PRIMANJIMA IZABRANIH, IMENOVANIH I POSTAVLJENIH LICA U ORGANIMA GRADA NOVOG PAZARA I ZAPOSLENIH U GRADSKOJ UPRAVI ZA IZVORNE I POVERENE POSLOVE GRADA NOVOG PAZARA, GRADSKOJ UPRAVI ZA NAPLATU JAVNIH PRIHODA GRADA NOVOG PAZARA, GRADSKOM PRAVOBRANILAŠTVU GRADA NOVOG PAZARA I SLUŽBI INTERNE REVIZIJE GRADA NOVOG PAZARA

("Sl. list grada Novog Pazara", br. 10/2017)

 

I OPŠTA ODREDBA

Član 1

Ovim Pravilnikom utvrđuju se koeficijenti za obračun i isplatu plata, dodatka na platu, naknade plate i ostalih primanja, izabranih, imenovanih i postavljenih lica u organima Grada Novog Pazara i zaposlenih u Gradskoj upravi za izvorne i poverene poslove grada Novog Pazara, Gradskoj upravi za naplatu javnih prihoda grada Novog Pazara, Gradskom pravobranilaštvu grada Novog Pazara i Službi interne revizije grada Novog Pazara (u daljem tekstu: izabrana, imenovana i postavljena lica u organima grada Novog Pazara i zaposleni u gradskim upravama, Gradskom pravobranilaštvu grada Novog Pazara i Službi interne revizije grada Novog Pazara).

II ZARADA

Član 2

Pravo na platu u organima Grada Novog Pazara imaju izabrana lica, kada zbog vršenja funkcije prestanu da ostvaruju pravo na platu u preduzeću, ustanovi ili od samostalne delatnosti.

Pravo na platu u skladu sa odredbama ovog Pravilnika imaju i lica koja imenuje i postavlja Skupština grada Novog Pazara (u daljem tekstu: Skupština grada) i Gradonačelnik grada Novog Pazara (u daljem tekstu: Gradonačelnik grada), kao i zaposleni u gradskim upravama, Gradskom javnom pravobranilaštvu i Službi interne revizije grada Novog Pazara.

Pravo na platu pripada izabranim, imenovanim i postavljenim licima i zaposlenim u organima grada Novog Pazara, Gradskom pravobranilaštvu grada Novog Pazara i Službi interne revizije grada Novog Pazara i za vreme korišćenja godišnjeg odmora i za dane državnih praznika za koje je zakonom propisano da se ne radi, a do stupanja na snagu propisa kojima će se urediti plate izabranih, imenovanih i postavljenih lica i zaposlenih u gradskim upravama, Gradskom javnom pravobranilaštvu i Službi interne revizije grada Novog Pazara.

Član 3

Pravo na platu u skladu sa članom 2. ovog Pravilnika imaju:

- gradonačelnik i zamenik gradonačelnika grada,

- predsednik i zamenik predsednika Skupštine grada,

- članovi Gradskog veća,

- načelnik i zamenik načelnika Gradske uprave,

- sekretar Skupštine grada,

- zamenik sekretara Skupštine,

- pomoćnici Gradonačelnika grada,

- Gradski pravobranilac, njegovi zamenici i zaposleni u Gradskom pravobranilaštvu grada Novog Pazara,

- zaposleni u gradskim upravama (službenici i nameštenici),

- Glavni urbanista grada Novog Pazara,

- Rukovodilac Službe interne revizije i zaposleni (službenici i nameštenici) u Službi interne revizije,

- kao i druga lica koja su izabrana, imenovana, postavljena zaposleni (službenici i nameštenici) koji su trajno ili privremeno premešteni od strane funkcionera koji rukovodi organom, odnosno drugim organizacionim oblikom.

Član 4

Plata izabranih, imenovanih, postavljenih i zaposlenih lica iz člana 3. ovog Pravilnika utvrđuje se na osnovu:

1) osnovice za obračun plata (u daljem tekstu: osnovica);

2) koeficijenta koji se množi osnovicom (u daljem tekstu: koeficijent);

3) dodatka na platu;

4) obaveza koje izabrano, imenovano i postavljeno lice i zaposleni u Gradskoj upravi za izvorne i poverene poslove, plaća po osnovu poreza i doprinosa za obavezno socijalno osiguranje iz plate, u skladu sa zakonom;

5) koeficijent sadrži i dodatak na ime naknade za ishranu u toku rada i regresa za korišćenje godišnjeg odmora.

6) koeficijent sadrži i dodatak za rad noću, (koji se vrednuje kroz osnovni koeficijent), za rad od 22 sata do 6 sati narednog dana.

Član 5

Osnovicu za obračun i isplatu plate utvrđuje Vlada Republike Srbije (u daljem tekstu: Vlada), do stupanja na snagu propisa kojim će se urediti plate u javnom sektoru, odnosno propisa kojima će se odrediti način utvrđivanja osnovice za obračun i isplatu plate.

a) Dodatak na platu

Član 6

Dodatak na platu pripada za:

1) vreme provedeno u radnom odnosu (minuli rad) - u visini od 0,4% od osnovice, za svaku punu godinu rada ostvarenu u radnom odnosu kod poslodavca;

2) dežurstvo i druge slučajeve rada dužeg od punog radnog vremena određene propisima (prekovremeni rad);

3) rad na dan državnog i verskog praznika;

4) dnevnu naknadu za povećane troškove rada i boravka na terenu (terenski dodatak);

Dodatak na platu iz stava 1. tač. 2) - 4) ovog člana obračunava se i isplaćuje u visini utvrđenoj Posebnim kolektivnim ugovorom za državne organe, odnosno kolektivnim ugovorom koji se neposredno primenjuje na jedinice lokalne samouprave.

Osnovicu za obračun dodatka na platu čini osnovna plata utvrđena Zakonom.

Član 7

Plata utvrđena u smislu člana 4. ovog Pravilnika isplaćuje se za rad za puno radno vreme, odnosno radno vreme koje se smatra punim.

b) Koeficijenti za obračun i isplatu plata za izabrana, imenovana i postavljena lica i za zaposlene u gradskim upravama, Gradskom javnom pravobranilaštvu i Službi interne revizije grada Novog Pazara

Član 8

Koeficijenti za obračun i isplatu plata izabranih, imenovanih i postavljenih lica iznose:

IZABRANA LICA

1

GRADONAČELNIK

9,4

2

ZAMENIK GRADONAČELNIKA

8,5

3

GRADSKO VEĆE

8,00

4

PREDSEDNIK SKUPŠTINE

8,66

5

ZAMENIK PREDSEDNIKA SKUPŠTINE

7,32

POSTAVLJENA LICA

6

POMOĆNICI GRADONAČELNIKA

21,00

7

SEKRETAR SKUPŠTINE

21,2

8

ZAMENIK SEKRETARA SKUPŠTINE

20,00

9

GRADSKI PRAVOBRANILAC

21,2

10

ZAMENIK GRADSKOG PRAVOBRANIOCA

21,00

11

NAČELNIK GRADSKE UPRAVE

21,5

12

ZAMENIK NAČELNIKA GRADSKE UPRAVE

21,00

14

RUKOVODILAC SLUŽBE INTERNE REVIZIJE

21,00

 

IMENOVANA LICA

 

15

GLAVNI URBANISTA GRADA NOVOG PAZARA

21,00

Koeficijenti za druga lica koja su izabrana, imenovana ili postavljena od strane organa grada Novog Pazara, odnosno imenovana i postavljena od strane funkcionera koji rukovodi organom, a koji nisu utvrđeni ovim Pravilnikom, odrediće se u skladu Zakonom i Uredbom.

Član 9

Za obračun i isplatu plata zaposlenih u gradskim upravama, Gradskom javnom pravobranilaštvu i Službi interne revizije grada Novog Pazara, primenjuju se sledeći koeficijenti:

- 12,05 - samostalnog savetnika

- 10,77 za savetnika

- 10,45 za mlađeg savetnika

- 9,91 za saradnika

- 8,95 za mlađeg saradnika

- 8,85 visoko-kvalifikovanog radnika i višeg referenta;

- 8,74 za referenta i daktilografa;

- 8,00 za kvalifikovanog radnika, i

- 6,40 za nekvalifikovanog radnika.

- Koeficijenti iz stava 1. ovog člana koriste se isključivo radi određivanja koeficijenata za obračun i isplatu plata zaposlenih u gradskim upravama, Gradskom pravobranilaštvu grada Novog Pazara i Službi interne revizije grada Novog Pazara.

Član 10

Funkcioner koji rukovodi organom utvrdiće pojedinačnim rešenjem, koeficijente za zvanja i zanimanje zaposlenih, kao i dodatni koeficijent za imenovana i postavljena lica u organima grada Novog Pazara i zaposlene u gradskim upravama, Gradskom pravobranilaštvu i Službi interne revizije, polazeći od složenosti i odgovornosti poslova radnog mesta.

Uvećavanje osnovnog koeficijenta za imenovano i postavljeno lice u organima grada Novog Pazara i zaposlene u gradskim upravama, Gradskom pravobranilaštvu grada Novog Pazara i Službi interne revizije grada Novog Pazara, za dodatni koeficijent, ne može preći gornji limit uvećanja i to:

- za imenovano i postavljeno lice - do 13,50,

- za samostalnog savetnika - do 12,60,

- za savetnika - do 12,30,

- za mlađeg savetnika - do 8,63,

- za saradnika - do 5,10,

- za mlađeg saradnika i visokokvalifikovanog radnika - do 4,70,

- za višeg referenta - do 2,00,

- za referenta i daktilografa - do 1,80,

- za kvalifikovanog radnika - do 1,00,

- za nekvalifikovanog radnika - do 1,00;

Koeficijent iz člana. 9. i člana 10. ovog Pravilnika, utvrđen za imenovano i postavljeno lice u organima grada Novog Pazara i za zaposlene u gradskim upravama, Gradskom pravobranilaštvu i Službi interne revizije, koji je utvrđen za zvanje i zanimanje u skladu sa stavom 1. ovog člana, može se uvećati:

- imenovanom i postavljenom licu - najviše do 30%;

- zaposlenom koji rukovodi unutrašnjom organizacionom jedinicom - 10%;

- zaposlenom koji radi na pripremi i izvršenju budžeta ili finansijskog plana, vođenju poslovnih knjiga i sastavljanju računovodstvenih izveštaja - najviše do 10%;

- zaposlenom na poslovima komunalnog policajca - 10%;

- zaposlenom na poslovima budžetske inspekcije - najviše do 10%.

Zaposlenom koji ima pravo na uvećanje koeficijenta po više osnova iz stava 3. ovog člana, ukupno uvećanje koeficijenta ne može biti veće od 10%.

Član 11

Koeficijent za obračun i isplatu plate zaposlenog čini zbir osnovnog koeficijenta utvrđenog za zvanje, odnosno zanimanje i dodatnog koeficijenta, polazeći od složenosti i odgovornosti poslova imenovanih i postavljenih lica i zaposlene u gradskim upravama, Gradskom pravobranilaštvu grada Novog Pazara i Službi interne revizije grada Novog Pazara.

Član 12

Osnovni koeficijent koeficijent koji je određen za izabrano, imenovano i postavljeno lice u organima grada Novog Pazara i zaposlene u gradskim upravama, Gradskom pravobranilaštvu grada Novog Pazara i Službi interne revizije grada Novog Pazara, uvećava se za:

Odeljak a) Izabrana imenovana i postavljena lica u organima grada Novog Pazara

Redni broj

 

Osnovni koeficijent

Stimulativni koeficijent po novoj Uredbi

Dodatak na platu po osnovu rukovođenja, rada na inspekcijskim poslovima i dr.

Ukupni koeficijent po novoj Uredbi

1

POMOĆNICI GRADONAČELNIKA

21,00

13,02

 

34,02

2

SEKRETAR SKUPŠTINE

21,20

13,14

 

34,34

3

ZAMENIK SEKRETARA SKUPŠTINE

20,00

8,80

105%

30,24

4

GRADSKI PRAVOBRANILAC

21,20

13,14

 

34,34

5

ZAMENIK GRADSKOG PRAVOBRANIOCA

21,00

13,02

 

34,02

6

NAČELNIK GRADSKE UPRAVE

21,50

13,50

105,91%

37,07

7

ZAMENIK NAČELNIKA GRADSKE UPRAVE

21,00

13,02

 

34,02

8

GLAVNI URBANISTA

21,00

13,02

 

34,02

9

RUKOVODILAC SLUŽBE INTERNE REVIZIJA

21,00

9,78

 

30,78

Odeljak b) Gradska uprava za izvorne i poverene poslove grada Novog Pazara

Redni broj

Razvrstavanje radnih mesta službenika i nameštenika

Osnovni koeficijent

Noćni rad

Stimulativni koeficijent

Dodatak na platu po osnovu rukovođenja

Ukupni koeficijent

1

RUKOVODILAC ODELJENJA - samostalni savetnik

12.05

 

12.00

110.00%

26.46

2

RUKOVODILAC NAMEŠTENIK - prva vrsta

12.05

 

12.00

110.00%

26.46

3

ŠEF ODSEKA - samostalni savetnik

12.05

 

9.51

110.00%

23.72

4

ŠEF ODSEKA - nameštenik prva vrsta

12.05

 

9.51

110.00%

23.72

5

ŠEF ODSEKA ZA FIZIČKO TEHNIČKO OBEZBEĐENJE I POSLOVE PROTOKOLA - četvrta vrsta radnih mesta

8.85

20.00%

2.00

110.00%

13.88

6

ŠEF ODSEKA ZA PRINUDNA IZVRŠENJA - četvrta vrsta radnih mesta

8.85

 

2.00

110.00%

11.94

7

INSPEKTOR - savetnik

10.77

 

11.39

 

22.16

8

INSPEKTOR - mlađi savetnik

10.45

 

7.67

 

18.12

9

INSPEKTOR - saradnik

9.91

 

5.10

 

15.01

10

SAVETNIK - finansije

10.77

 

9.95

 

20.72

11

MLAĐI SAVETNIK - finansije

10.45

 

7.54

 

17.99

12

SAVETNIK

10.77

 

8.95

 

19.72

13

SAMOSTALNI SAVETNIK

12.05

 

9.92

 

21.97

14

MLAĐI SAVETNIK

10.45

 

6.54

 

16.99

15

SARADNIK

9.91

 

5.10

 

15.01

16

MLAĐI SARADNIK

8.95

 

4.70

 

13.65

17

VIŠI REFERENT I STENOGRAF

8.85

 

2.00

 

10.85

18

VKV RADNIK

8.85

 

4.70

 

13.55

19

REFERENT, DAKTILOGRAF

8.74

 

1.80

 

10.54

20

PORTIRI I OBEZBEĐENJE IV stepen

8.74

20.00%

1.80

 

12.29

21

VOZAČI IV stepen

8.74

 

1.80

 

10.54

22

PORTIRI, OBEZBEĐENJE III stepen

8.00

20.00%

1.00

 

10.60

23

VOZAČI III stepen

8.00

 

1.00

 

9.00

24

KV RADNIK III STEPEN

8.00

 

1.00

 

9.00

25

NK RADNIK

6.40

 

1.00

 

7.40

Odeljak c) Gradska uprava za naplatu javnih prihoda

Redni br.

 

Osnovni koeficijent

Dodatni koeficijent

Dodatak na zaradu za rukovodstvo

Ukupan koeficijent

POSTAVLJENA LICA

 

 

 

 

1

NAČELNIK UPRAVE

21,5

13,5

105,91%

37,07

2

ZAMENIK NAČELNIKA UPRAVE

21

13,02

 

34,02

GRADSKA UPRAVA

 

 

 

 

3

RUKOVODILAC ODELJENJA - samostalni savetnik

12,05

12,00

110%

26,46

4

RUKOVODILAC savetnik

12,05

9,51

110%

23,72

5

PORESKI INSPEKTOR - savetnik

10,77

11,39

 

22,16

6

PORESKI INSPEKTOR - mlađi savetnik

10,45

11,71

 

22,16

7

INSPEKTOR NAPLATE - savetnik

10,77

11,39

 

22,16

8

INSPEKTOR NAPLATE - mlađi savetnik

10,45

11,71

 

22,16

9

PORESKI IZVRŠITELJ - savetnik

10,77

11,39

 

22,16

10

Finansije - savetnik

10,77

10,50

 

21,27

11

Finansije - mlađi savetnik

10,45

7,54

 

17,99

12

Savetnik

10,77

8,95

 

19,72

13

Mlađi savetnik

10,45

8,63

 

19,08

14

Saradnik

9,91

5,10

 

15,01

15

Viši referent

8,85

2,00

 

10,85

16

Mlađi referent

8,74

1,80

 

10,54

Odeljak d) Gradsko pravobranilaštvo grada Novog Pazara

1.

Šef Pisarnice GP - saradnik

9,91

5,10

110,00%

16,51

2.

Samostalni savetnik

12,05

9,92

 

21,97

3.

Savetnik

10,77

8,95

 

19,72

4.

Saradnik

9,91

5,10

 

15,01

5.

Viši referent

8,85

2,00

 

10,85

Odeljak e) Služba interne revizije grada Novog Pazara

1.

Samostalni savetnik

12,05

11,57

110,00%

25,78

2.

Savetnik

10,77

9,51

110,00%

23,72

3.

Viši referent

8,85

2,00

111,00%

11,94

Član 13

Koeficijenti za obračun i isplatu plata zaposlenih u gradskim upravama, Gradskom pravobranilaštvu grada Novog Pazara i Službi interne revizije grada Novog Pazara, utvrđuju se za službenike i nameštenike, prema osnovnim koeficijentima i grupama dodatnih koeficijenata.

Koeficijenti za zaposlene, koji nisu utvrđeni ovim Pravilnikom, odrediće se u skladu Zakonom i Uredbom.

Član 14

Pojedinačnim rešenjem rukovodioca organa grada (gradonačelnika i načelnika gradske uprave), Gradskog pravobranioca grada Novog Pazara i rukovodioca Službe interne revizije grada Novog Pazara, mogu se odrediti i veći dodatni koeficijenti koji su utvrđeni u članu 12 (tabelarni prikaz), za imenovana i postavljena lica, zaposlene u gradskim upravama, Gradskom pravobranilaštvu grada Novog Pazara i Službi interne revizije grada Novog Pazara, a prema složenosti i odgovornosti poslova koji se obavljaju u tom organu, odnosno organizacionom obliku, stim što se mogu utvrditi i veći dodatni koeficijent, iz grupe dodatnih koeficijenata, tako da uvećavanje osnovnog koeficijenta za dodatni koeficijent ne može preći gornji limit uvećanja koji je propisan članom 10. Pravilnika.

Mogućnost uvećanja dodatnog koeficijenta za lica navedena u stavu jedan ovog člana, ne odnosi se na sve zaposlene, već samo na zaposlenog koji po pisanom predlogu rukovodioca organizacione jedinice, Gradskog pravobranioca grada Novog Pazara i rukovodioca Službe interne revizije grada Novog Pazara, obavlja najsloženije aktivnosti.

Koeficijent za obračun i isplatu plate zaposlenog čini zbir osnovnog koeficijenta i dodatnog koeficijenta iz odgovarajuće grupe utvrđenog koeficijenta za imenovano i postavljeno lice i zaposlene u organima grada, Gradskom pravobranilaštvu grada Novog Pazara i Službi interne revizije grada Novog Pazara.

Član 15

Pojedinačnim rešenjem rukovodioca organa grada, Gradskog pravobranioca grada Novog Pazara i rukovodioca Službe interne revizije grada Novog Pazara, može se uvećati koeficijent do 10%, zaposlenom koji, po predlogu rukovodioca organizacione jedinice, koordinira najsloženije aktivnosti u Gradskoj upravi, s tim da ovaj broj zaposlenih ne može preći 2% od ukupnog broja zaposlenih.

Zaposlenom koji ima pravo na uvećanje koeficijenta po više osnova, ukupno uvećanje koeficijenta ne može biti veće od 10%.

Član 16

Osnovica za obračun i isplatu plata za zaposlene u gradskim upravama, Gradskom pravobranilaštvu grada Novog Pazara i Službi interne revizije grada Novog Pazara, sa srednjom i nižim stručnim spremama uvećava se tromesečno u skladu sa zaključcima Vlade RS, do prestanka promene propisa kojima se privremeno uređuje osnovica.

Član 17

Plata pripravnika iznosi 80% od najniže plate u okviru zvanja za koje se pripravnik osposobljava.

Član 18

Zaposleni ima pravo na dodatak na osnovnu platu u visini od 0,4% osnovne plate za svaku navršenu godinu rada u radnom odnosu (minuli rad) u državnom organu, organu autonomne pokrajine, odnosno organu lokalne samouprave, nezavisno od toga u kom organu je radio i da li je organ u kome je zaposleni radio u međuvremenu promenio naziv, oblik organizovanja ili je prestao da postoji.

Pravo na minuli rad ostvaruje se i za godine rada kod poslodavca od koga je organ, odnosno poslodavac preuzeo nadležnosti, poslove i zaposlene.

Zaposleni ostvaruje pravo na minuli rad i za godine rada provedene u organima ranijih saveznih država čiji je pravni sledbenik Republika Srbija, a koji su usled promene državnog uređenja prestali da postoje.

d) Obračun plata

Član 19

Obračun plata izabranih, imenovanih i postavljenih lica i zaposlenih u gradskim upravama grada Novog Pazara, Gradskom pravobranilaštvu grada Novog Pazara i Službi interne revizije grada Novog Pazara, vrši se u okviru jedinstvenog platnog spiska, automatskom obradom podataka.

Član 20

Platne spiskove za zaposlene u potpisuje i overava rukovodilac organa, ili radnik koga ovlasti.

Rukovodilac organa potpisuje i sve prateće obrasce koji se predaju Upravi za trezor - filijala Novi Pazar, ili zaposleni koga ovlasti.

Član 21

Obračun plata vrši se na osnovu evidencije o prisustvu radnika na radu (karnet) koju overava rukovodilac organizacione jedinice ili radnik koga on ovlasti. Za tačnost ove evidencije odgovoran je rukovodilac organizacione jedinice.

Član 22

Obračun dodatka na platu, osim za minuli rad, vrši se na osnovu posebne evidencije koju potpisuje rukovodilac organizacione jedinice, uz overu načelnika gradske uprave ili zaposlenog a koga on ovlasti.

Član 23

Pri svakoj isplati plate, zaposlenom se u pisanom obliku uručuje obračun koji sadrži podatke o svim osnovama po kojima je plata obračunata, kao i napomena o isplaćenoj naknadi troškova za dolazak i odlazak sa rada.

Član 24

Izabranom, imenovanom i postavljenom licu na stalnom radu u organima Grada Novog Pazara, pripada pravo na platu, naknadu plate i druga primanja, od dana stupanja na dužnost do dana razrešenja, odnosno do dana prestanka vršenja funkcije.

Na naknade plate iz stava 1. ovog člana, plaćaju se porezi i doprinosi u skladu sa zakonom.

Član 25

Izabrana lica koja nisu na stalnom radu u organima grada, imaju pravo na naknadu plate u visini razlike između punog iznosa plate utvrđene za funkciju koju obavlja i plate koju ostvaruje po osnovu radnog odnosa.

e) Naknada plate i druga primanja

Član 26

Izabrano, imenovano i postavljeno lice i zaposleni u gradskim upravama grada Novog Pazara, Gradskom pravobranilaštvu grada Novog Pazara i Službi interne revizije grada Novog Pazara, ima pravo na naknadu plate za vreme odsustvovanja sa rada zbog bolovanja, stručnog osposobljavanja i usavršavanja i u drugim slučajevima odsustvovanja sa rada uz pravo na naknadu plate utvrđene zakonom i drugim propisima, kao i na otpremninu pri prestanku radnog odnosa, radi ostvarivanja prava na penziju, naknadu troškova prevoza za odlazak i dolazak s posla i druge naknade u visini utvrđenoj aktima Vlade, ako zakonom nije drugačije određeno.

Član 27

Izabrano, imenovano i postavljeno lice i zaposleno lice u gradskim upravama, ima pravo na naknadu plate za vreme odsustvovanja sa rada zbog privremene sprečenosti za rad, i to:

- u visini 65% prosečne plate u prethodnih 12 meseci, pre meseca u kojem je nastupila privremena sprečenost za rad, ali ne manje od minimalne zarade utvrđene u skladu sa zakonom, ako je sprečenost za rad prouzrokovana bolešću ili povredom van rada, ako zakonom nije drugačije određeno,

- u visini 100% prosečne plate u prethodnih 12 meseci, pre meseca u kojem je nastupila privremena sprečenost za rad, ali ne manje od minimalne zarade utvrđene u skladu sa zakonom, ako je sprečenost za rad prouzrokovana profesionalnom bolešću ili povredom na radu, ako zakonom nije drugačije određeno.

Član 28

Pravo na platu, naknadu plate i druga primanja, pripada izabranom, imenovanom i postavljenom licu koje je na stalnom radu u organima grada Novog Pazara i gradskim upravama grada Novog Pazara, Gradskom pravobranilaštvu grada Novog Pazara i Službi interne revizije grada Novog Pazara, od dana stupanja na dužnost do dana razrešenja, odnosno do dana prestanka vršenja funkcije.

f) Primanja po prestanku funkcije

Član 29

Do stupanja na snagu zakona kojim će se urediti plate izabranih imenovanih i postavljenih lica, lice kome prestane funkcija u organu grada Novog Pazara na koju je izabrano, postavljeno ili imenovano, uključujući i lice koje prema posebnim propisima ima položaj funkcionera (u daljem tekstu: bivši funkcioner) ima pravo na naknadu plate u trajanju od tri meseca, od dana kada mu je prestala funkcija, a u visini plate koju je imao na dan prestanka funkcije.

Pravo na naknadu plate prestaje pre proteka roka od tri meseca ako bivši funkcioner zasnuje radni odnos ili stekne pravo na penziju, a može biti produženo za još tri meseca ako u ta tri meseca stiče pravo na penziju.

III NAKNADE TROŠKOVA ZA VRŠENJE SLUŽBENE DUŽNOSTI

Član 30

Izabrano, imenovano i postavljeno lice i zaposleni u gradskim upravama grada Novog Pazara, Gradskom pravobranilaštvu grada Novog Pazara i Službi interne revizije grada Novog Pazara, ima pravo na naknadu troškova nastalih vršenjem službene dužnosti van teritorije grada Novog Pazara.

Član 31

Izabrano, imenovano i postavljeno lice i zaposleni (službenici i nameštenici) u gradskim upravama grada Novog Pazara, Gradskom pravobranilaštvu grada Novog Pazara i Službi interne revizije grada Novog Pazara, ima pravo na naknadu materijalnih troškova: smeštaja, ishrane, prevoza i ostalih troškova u vezi sa službenim putovanjem u zemlji.

Troškovi ishrane i gradskog prevoza u mestu u kojem se vrši službeni posao naknađuju se preko dnevnice.

Troškovi koji nastanu van mesta u kojem se vrši službeni posao nadoknađuju se preko fiskalnog računa, do neoporezivog iznosa, u skladu sa Zakonom.

Član 32

Pojedinačni akt o upućivanju izabranog, imenovanog i postavljenog lica i zaposlenog u gradskim upravama grada Novog Pazara, Gradskom pravobranilaštvu grada Novog Pazara i Službi interne revizije grada Novog Pazara, na službeni put u zemlji i inostranstvu donosi funkcioner koji rukovodi tim organom, ili lice koje on ovlasti, a za zaposleno lice u gradskim upravama, putni nalog izdaje načelnik Gradske uprave ili lice koje on ovlasti.

Član 33

Pojedinačna rešenja o ostvarivanju prava u skladu sa ovim Pravilnikom, ako zakonom, drugim propisom i ovim Pravilnikom nije drugačije određeno, donosi:

- Gradonačelnik grada za izabrana, imenovana i postavljena lica u organima grada i za lica koja postavlja Gradonačelnik grada,

- Načelnik gradske uprave za zaposlene u gradskim upravama,

- Gradski pravobranilac za zaposlene u Pravobranilaštvu,

- Šef službe interne revizije za zaposlene u Službi interne revizije.

IV PRELAZNE ODREDBE

Član 34

Danom stupanja na snagu ovog Pravilnika, prestaje da se primenjuje Pravilnik o platama naknadama plata i drugim primanjima izabranih, imenovanih i postavljenih lica u organima grada Novog Pazara i zaposlenih u gradskim upravama grada Novog Pazara, ("Sl. list grada Novog Pazara", br. 9/2015 i 10/2015 - ispr. i Pravilnika o platama, naknadama plata i drugim primanjima postavljenih lica u organima grada Novog Pazara i zaposlenih u Gradskoj upravi za naplatu javnih prihoda grada Novog Pazara ("Sl. list grada Novog Pazara" br. 9/2015).

V ZAVRŠNE ODREDBE

Član 35

Ovaj Pravilnik stupa na snagu osam dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Novog Pazara".