ODLUKA

O ODREĐIVANJU KOEFICIJENATA ZA UTVRĐIVANJE NAKNADE NA IME TROŠKOVA INVESTICIONOG I TEKUĆEG ODRŽAVANJA ZGRADA

("Sl. list grada Zaječara", br. 2/2018)

Član 1

Ovom Odlukom određuju se koeficijenti za utvrđivanje minimalnog iznosa za plaćanje troškova investicionog i tekućeg održavanja zgrade, kao i visine iznosa naknade koju plaćaju vlasnici posebnih delova zgrade u slučaju prinudno postavljenog profesionalnog upravnika u smislu odredaba zakona kojim se uređuje stanovanje i o održavanje zgrada.

Član 2

Određuje se koeficijent 1,3 (Kjls) za utvrđivanje minimalne visine iznosa izdvajanja na ime troškova investicionog održavanja zajedničkih delova zgrade koji se plaća za stan i poslovni prostor kao posebni deo zgrade.

Određuje se koeficijent 1,3 (Kjls) za utvrđivanje minimalne visine iznosa izdvajanja na ime troškova investicionog održavanja zajedničkih delova zgrade koji se plaća za garažu, garažni boks i garažno mesto kao posebni deo zgrade.

Na osnovu kriterijuma za utvrđivanje minimalnog iznosa izdvajanja na ime troškova investicionog održavanja zajedničkih delova zgrade, koje se plaća za garažu utvrđuje se i visina iznosa izdvajanja na ime troškova investicionog održavanja zajedničkih delova zgrade, koje se plaća za samostalni deo zgrade.

Minimalna visina izdvajanja na ime troškova investicionog održavanja zajedničkih delova zgrade u smislu odredaba ove Odluke predstavlja mesečni iznos izdvajanja utvrđen u apsolutnom iznosu po kvadratnom metru površine posebnog, odnosno samostalnog dela zgrade.

Član 3

Određuje se koeficijent 6 (Kjls) za utvrđivanje minimalne visine iznosa izdvajanja na ime troškova tekućeg održavanja zajedničkih delova zgrade koji se plaća za stan i poslovni prostor kao posebni deo zgrade.

Određuje se koeficijent 6 (Kjls) za utvrđivanje minimalne visine iznosa izdvajanja na ime troškova tekućeg održavanja zajedničkih delova zgrade koji se plaća za garažu, garažni boks i garažno mesto kao posebni deo zgrade.

Na osnovu kriterijuma za utvrđivanje minimalnog iznosa izdvajanja na ime troškova tekućeg održavanja zajedničkih delova zgrade, koje se plaća za garažu utvrđuje se i visina iznosa izdvajanja na ime troškova tekućeg održavanja zajedničkih delova zgrade, koje se plaća za samostalni deo zgrade.

Minimalna visina izdvajanja na ime troškova tekućeg održavanja zgrade u smislu odredaba ove Odluke predstavlja mesečni iznos izdvajanja utvrđen u apsolutnom iznosu za svaki poseban deo zgrade, a troškovi za održavanje zemljišta uključeni su u iznos troškova održavanja zgrade.

Član 4

Određuje se koeficijent 8 (Kjls) za utvrđivanje visine iznosa naknade koju vlasnici posebnih delova zgrade plaćaju u slučaju prinudno postavljenog profesionalnog upravnika koji se plaća za stan i poslovni prostor kao posebni deo zgrade.

Određuje se koeficijent 8 (Kjls) za utvrđivanje visine iznosa naknade koju vlasnici posebnih delova zgrade plaćaju u slučaju prinudno postavljenog profesionalnog upravnika koji se plaća za garažu, garažni boks i garažno mesto kao posebni deo zgrade.

Visina naknade za upravljanje u slučaju prinudno postavljenog profesionalnog upravnika zgrade u smislu odredaba ove Odluke predstavlja mesečni iznos utvrđen u apsolutnom iznosu za svaki poseban deo zgrade.

Član 5

Ova Odluka stupa na snagu osam dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Zaječara".