PRAVILNIK

O STRUČNOM SPORTSKOM ISPITU

("Sl. glasnik RS", br. 7/2018)

Član 1

Ovim pravilnikom utvrđuju se program, sadržaj, način i troškovi polaganja stručnog sportskog ispita, obrazac uverenja o položenom stručnom sportskom ispitu i druga pitanja u vezi sa stručnim sportskim ispitom.

Član 2

Polaganje stručnog sportskog ispita može da prijavi svako lice koje ima status sportskog stručnjaka ili stručnjaka u sportu (u daljem tekstu: kandidat), u skladu sa Zakonom o sportu (u daljem tekstu: Zakon), koje je zainteresovano za angažovanje u organizacijama u oblasti sporta iz člana 99. stav 6. Zakona.

Status sportskog stručnjaka dokazuje se odgovarajućom diplomom, odnosno uverenjem izdatim od strane ovlašćenih ustanova i organizacija, u skladu sa članom 25. stav 2. Zakona.

Status stručnjaka u sportu dokazuje se odgovarajućom diplomom i potvrdom organizacije u oblasti sporta o angažovanju (na osnovu ugovora ili učlanjenja) u ostvarivanju sportskih aktivnosti i delatnosti organizacije, u skladu sa članom 25. stav 4. Zakona.

Diploma, odnosno uverenje iz st. 2. i 3. ovog člana podnose se u overenoj fotokopiji.

Član 3

Stručni sportski ispit polaže se u skladu sa Programom za polaganje stručnog sportskog ispita (u daljem tekstu: Program), koji sadrži gradivo za polaganje ispita iz tri ispitna predmeta iz oblasti koje su od značaja za rad organizacija u oblasti sporta iz člana 99. stav 6. Zakona i odštampan je kao Prilog 1 uz ovaj pravilnik i čini njegov sastavni deo.

Član 4

Stručni sportski ispit polaže se pred ispitnom komisijom (u daljem tekstu: Komisija) od pet članova koju rešenjem obrazuje ministar nadležan za sport (u daljem tekstu: Ministar) iz reda istaknutih stručnjaka u oblasti sporta.

Pod istaknutim stručnjakom u oblasti sporta smatra se, u smislu ovog pravilnika, sportski stručnjak i stručnjak u sportu sa visokoškolskim akademskim obrazovanjem od najmanje 240 ESPB bodova, odnosno osnovnim studijama u trajanju od najmanje četiri godine, koji poseduje značajno iskustvo u radu organizacija u oblasti sporta ili državnih organa i organizacija u oblasti sporta.

Ministar rešenjem o obrazovanju Komisije određuje članove Komisije, predsednika i zamenika predsednika Komisije iz reda članova Komisije, kao i sekretara i zamenika sekretara Komisije iz reda zaposlenih u ministarstvu nadležnom za sport (u daljem tekstu: Ministarstvo).

Komisija se obrazuje na period od dve godine.

Rad Komisije je javan.

Komisija donosi odluke većinom glasova svih članova Komisije.

Član 5

Administrativne i sa njima povezane stručne i tehničke poslove u vezi sa organizovanjem i sprovođenjem ispita za Komisiju, obavlja sekretar Komisije i Ministarstvo.

Za vreme odsustva ili sprečenosti sekretara Komisije, zamenik sekretara Komisije obavlja poslove sekretara Komisije.

Sekretar Komisije naročito:

1) utvrđuje spisak prijavljenih kandidata;

2) utvrđuje da li kandidati ispunjavaju uslove propisane za polaganje ispita iz člana 8. stav 1. ovog pravilnika i priprema predlog rešenja i obaveštava kandidate o tome;

3) vodi računa o objavljivanju mesta i dana polaganja ispita;

4) upoznaje kandidata koji pristupi polaganju ispita o njegovim pravima i obavezama;

5) vodi zapisnik o polaganju ispita.

Član 6

Predsednik Komisije određuje ispitivače po pojedinim predmetima za svaki ispit iz reda članova Komisije, rukovodi radom Komisije i obezbeđuje da se rad odvija u skladu sa ovim pravilnikom.

Za vreme odsustva ili sprečenosti predsednika Komisije, poslove iz stava 1. ovog člana obavlja zamenik predsednika Komisije.

Član 7

Komisija sačinjava bazu (fond) ispitnih pitanja i potrebnu literaturu za polaganje stručnog sportskog ispita, u skladu sa Programom i isti se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Ministarstva (www.mos.gov.rs), ili se na drugi način čine dostupnim kandidatima.

Komisija ažurira bazu pitanja i potrebnu literaturu najmanje jednom godišnje.

Član 8

Prijava za polaganje ispita sadrži zahtev za polaganje ispita i podnosi se na Obrascu 1 koji je kao Prilog 2 odštampan uz ovaj pravilnik i čini njegov sastavi deo.

Prijava iz stava 1. ovog člana sadrži podatke o kandidatu:

1) ime, ime roditelja i prezime;

2) datum i mesto rođenja;

3) stručni/akademski naziv;

4) sportsko zvanje;

5) naziv i nivo dozvole za rad;

6) funkcija koja se obavlja u organizaciji u oblasti sporta;

7) kontakt telefon, kontakt poštanska adresa i kontakt adresa elektronske pošte;

8) broj lične karte ili putne isprave.

Uz prijavu za polaganje stručnog sportskog ispita podnose se:

1) dokazi o statusu sportskog stručnjaka ili stručnjaka u sportu, u skladu sa članom 2. st. 2-4. ovog pravilnika;

2) fotokopija lične karte.

Obrazac zahteva iz stava 1. ovog člana preuzima se na zvaničnoj internet stranici Ministarstva.

Član 9

Nakon prijema prijave sa svom potrebnom dokumentacijom propisanom ovim pravilnikom, Ministarstvo rešenjem odlučuje o odobrenju zahteva za polaganje stručnog sportskog ispita i kandidatu koji je prijavio ispit uz rešenje dostavlja obaveštenje o datumu, vremenu i mestu polaganja stručnog sportskog ispita i o novčanom iznosu koji treba uplatiti na ime troškova polaganja stručnog sportskog ispita.

Kandidat kome rešenjem nije odobreno polaganje prijavljenog ispita zbog neispunjavanja propisanih uslova može protiv tog rešenja pokrenuti upravni spor, u skladu sa zakonom.

Rešenjem kojim je polaganje stručnog sportskog ispita odobreno dostavlja se kandidatu najkasnije pet dana pre početka ispita.

Član 10

Ispiti se organizuju po pravilu u martovskom, majskom, oktobarskom i decembarskom ispitnom roku.

Izuzetno od ispitnih rokova propisanih u stavu 1. ovog člana, ministar može, vodeći računa o potrebi organizacija iz člana 99. stav 6. Zakona, odrediti dodatne ispitne rokove. Obaveštenje o održavanju dodatnih ispitnih rokova objavljuje se na internet stranici Ministarstva.

Prijave za polaganje ispita podnose se Ministarstvu do osmog dana u mesecu u kome je ispitni rok za koji se kandidat prijavljuje.

Izuzetno od roka propisanog u stavu 3. ovog člana, prijave za polaganje ispita u dodatnim ispitnim rokovima podnose se u skladu sa objavljenim obaveštenjem.

Mesto, vreme i raspored ispita unutar roka utvrđuje predsednik Komisije.

Polaganje ispita organizuje se, po pravilu, u Ministarstvu.

Član 11

Pre početka polaganja stručnog sportskog ispita utvrđuje se identitet kandidata uvidom u ličnu kartu ili drugu ličnu ispravu i kandidati se upoznaju sa pravilima kojih se moraju pridržavati tokom ispita.

Član 12

Stručni sportski ispit polaže se, po pravilu, usmeno.

Stručni sportski ispit počinje postavljanjem ispitnih pitanja kandidatu iz predmeta (oblasti) utvrđenih Programom.

Jednoglasnom odlukom Komisije stručni sportski ispit može se zbog broja prijavljenih kandidata održati i pismeno, u kom slučaju se ispit sprovodi davanjem pisanih odgovara na skup pitanja koja su odabrana iz baze pitanja.

Član 13

Na pisanom ispitu kandidat odgovara na ne manje od 15 ni više od 30 pitanja sačinjenih u obliku zatvorenog testa (pitanja s ponuđenim odgovorima), iz sva tri ispitna predmeta iz Programa.

U jednom ispitnom roku, zavisno od broja prijavljenih kandidata pripremiće se jedan ili više zadataka za izradu testa.

Predsednik Komisije poverava određenje ispitnih pitanja pojedinim članovima Komisije.

Pre početka pisanog ispita član Komisije koga je prethodno odredio predsednik Komisije, utvrđuje identitet kandidata koji su pristupili ispitu.

Član Komisije iz stava 3. ovog člana prisustvuje pismenom ispitu.

Pismenom ispitu mogu prisustvovati samo članovi Komisije i sekretar Komisije.

Prostoriju u kojoj se polaže kandidat može da napušta samo iz opravdanih razloga i uz nadzor sekretara Komisije.

Pismeni ispit traje najduže dva sata od momenta kada je zadatak uručen kandidatu.

Kandidat je dužan da sekretaru Komisije pismeni zadatak preda najkasnije čim istekne vreme određeno za izradu zadatka.

Sekretar Komisije odmah na samom pismenom zadatku beleži vreme predaje zadatka.

Kandidat je dužan da posle predaje zadatka napusti prostoriju u kojoj se ispit održava.

Pismeni ispit kandidati rade pod šifrom, tako da identitet kandidata nije poznat pre okončanja postupka ocenjivanja.

Kandidat koji koristi nedozvoljeni materijal, ili se dogovara sa drugim kandidatima, biće odlukom predsednika Komisije udaljen sa ispita i smatraće se da ga nije položio.

Član 14

Pismeni ispit se može polagati i elektronskim putem, u prostoriji koja je posebno opremljena za polaganje ispita sa odgovarajućom materijalno-tehničkom opremom.

Kandidatu tokom pisanog ispita nije dozvoljeno da kontaktira druge kandidate ili lica, osim lica tehničke struke ako postoji tehnički problem sa računarom, kada se ispit polaže elektronskim putem.

U slučaju da postoji tehnički problem sa računarom kada se ispit polaže elektronskim putem, ako se taj tehnički problem otkloni u roku od petnaest minuta, ispit se nastavlja, a ako se ne otkloni za to vreme, ispit se za tog kandidata prekida i održava u roku od tri dana od dana prekida ispita.

Član 15

Pismeni ispit ocenjuje Komisija.

Konačne ocene za pismeni ispit su "položio" ili "nije položio".

Smatra se da je kandidat položio pismeni ispit ukoliko je tačno odgovorio na najmanje 60% od ukupnog broja postavljenih pitanja u pismenom zadatku, iz svakog predmeta (oblasti) utvrđenog Programom.

Utvrđivanje identiteta kandidata vrši se otvaranjem šifre nakon utvrđivanja konačnih rezultata, odnosno konačne ocene na pismenom ispitu.

Član 16

Usmeni ispit se polaže iz tri ispitna predmeta utvrđenih Programom.

Ispiti iz sva tri ispitna predmeta na usmenom ispita održavaju se, po pravilu, istog dana.

Predsednik Komisije može, ako je u ispitnom roku ispitu pristupio veći broj kandidata, rasporedom predvideti da kandidat usmeni ispit polaže u najviše dva radna dana.

Usmeni ispit polaže se javno, istovremeno pred svim članovima Komisije.

Kandidat odgovara tako što iz svakog predmeta izvlači tri ispitna pitanja.

Ispitivač može kandidatu postaviti i jedno ili više dodatnih pitanja, kada je to potrebno radi provere njegovog znanja.

Na postavljeno pitanje kandidat može da odgovori neposredno ili posle sačinjenog koncepta.

Konačna ocena na usmenom ispitu može biti "položio", ili "nije položio".

Komisija ocenjuje uspeh kandidata iz svakog ispitnog predmeta posebno, a zatim utvrđuje opšti uspeh kandidata na stručnom sportskom ispitu.

Kandidat je položio ispit ako je na ispitu iz svih predmeta i za svako ispitno pitanje dobio ocenu "položio".

Član 17

Uspeh kandidata na pojedinim predmetima i opšti uspeh kandidata na usmenom stručnom sportskom ispitu javno saopštava predsednik Komisije.

Ministarstvo svakog kandidata pismeno obaveštava o postignutom uspehu na pisanom stručnom sportskom ispitu, u roku od osam dana od dana polaganja ispita.

Član 18

Na pismeni zahtev kandidata predsednik Komisije ili član Komisije koga odredi predsednik Komisije, može odložiti polaganje ispita, odnosno započeto polaganje ispita zbog bolesti kandidata ili drugih opravdanih razloga.

Kandidat kome je odloženo polaganje ispita dužan je da pristupi polaganju ispita u prvom narednom ispitnom roku.

Jednom odloženi ispit ne može se ponovo odložiti.

Član 19

Kandidat koji nije položio deo ispita iz jednog ili dva ispitna predmeta može polagati popravni ispit.

Popravni ispit može se polagati u narednom ispitnom roku, a najkasnije šest meseci od završetka prethodnog polaganja.

Ako poslednji dan za polaganje popravnog ispita pada na dan kad se ispit ne održava, polaže se prvog narednog dana kada se ispit održava.

Član 20

Kandidat koji, bez opravdanog razloga, nije pristupio ispitu ili nije položio ispit, može ga ponovo polagati najranije tri meseca nakon dana polaganja ispita.

Kandidat koji iz opravdanih razloga nije pristupio polaganju ispita, može ispit polagati u prvom narednom ispitnom roku, pod uslovom da odmah, ili u roku od sedam dana Komisiji dostavi dokaze kojim opravdava izostanak.

Pod opravdanim razlozima za izostanak smatraju se: viša sila, smrt u porodici, povreda ili bolest kandidata ili člana uže porodice, drugi razlozi na osnovu kojih se u skladu sa okolnostima može opravdati izostanak.

O opravdanosti izostanka odlučuje Komisija i o tome obaveštava kandidata.

Član 21

Kandidat koji smatra da njegov uspeh iz nekog predmeta nije pravilno ocenjen ima pravo prigovora Komisiji u roku od 24 časa posle saopštenja rezultata o polaganju stručnog sportskog ispita.

O prigovoru odlučuje Komisija pred kojom je kandidat polagao ispit. Komisija odlučuje o prigovoru u roku od 24 časa od prijema prigovora.

Ako Komisija utvrdi da je prigovor iz stava 1. ovog člana opravdan, kandidat koji je izjavio prigovor ponovo polaže ispit iz predmeta na koji se prigovor odnosi, narednog radnog dana od dana prijema odluke o prigovoru u vreme koje mu saopštava predsednik Komisije.

Član 22

Kandidat uz prijavu za polaganja stručnog sportskog ispita, odnosno za polaganje popravnog stručnog sportskog ispita plaća republičku administrativnu taksu, u skladu za zakonom kojim su uređene republičke administrativne takse.

Član 23

O toku stručnog sportskog ispita vodi se zapisnik, posebno za svakog kandidata.

Zapisnik sadrži: ime, ime roditelja i prezime kandidata; broj lične karte ili putne isprave kandidata; broj i datum rešenja o odobrenom polaganju ispita; datum polaganja ispita; postignuti uspeh na ispitu (po ispitnom predmetu i opšti uspeh); imena i prezimena članova Komisije; napomene o toku ispita.

Zapisnik o toku stručnog sportskog ispita vodi sekretar Komisije.

Zapisnik potpisuju predsednik, članovi Komisije i sekretar Komisije.

Zapisniku se prilažu pismeni zadaci kandidata, ako je ispit održan pismenim putem.

Zapisnik o polaganju stručnog sportskog ispita dat je na Obrascu 2, koji je kao prilog 3 odštampan uz ovaj pravilnik i čini njegov sastavni deo.

Član 24

O položenom stručnom sportskom ispitu izdaje se uverenje u roku od 30 dana od dana položenog ispita.

Uverenje o položenom stručnom sportskom ispitu izdaje Ministar.

Član 25

U uverenje o položenom stručnom sportskom ispitu unose se sledeći podaci:

1) naziv i mali grb Republike Srbije;

2) naziv Ministarstva;

3) podaci o kandidatu:

- ime, ime roditelja i prezime,

- datum i mesto rođenja,

- stručni/akademski naziv,

- sportsko zvanje,

- datum položenog stručnog sportskog ispita,

- postignut ispit na ispitu (položio),

4) broj i datum rešenja o obrazovanju ispitne komisije;

5) broj uverenja pod kojim je zaveden u evidenciji;

6) datum izdavanja uverenja;

7) potpis predsednika Komisije.

Uverenje iz stava 1. ovog člana overava se pečatom Ministarstva.

Uverenje o položenom stručnom sportskom ispitu dato je na Obrascu 3, koji je kao Prilog 4 odštampan uz ovaj pravilnik i čini njegov sastavni deo.

Član 26

Ovaj pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".

 

 

Prilog 1

 

PROGRAM ZA POLAGANJE STRUČNOG SPORTSKOG ISPITA

Program za polaganje stručnog sportskog ispita obuhvata sledeće predmete:

1. Zakon o sportu i Nacionalna strategija razvoja sporta;

2. Sprečavanje negativnih pojava u sportu;

3. Finansiranje sporta, upravljanje programima i projektima (programi) u oblasti sporta i upravljanje razvojem u oblasti sporta.

1. Predmet - Zakon o sportu i Nacionalna strategija razvoja sporta obuhvata sledeće ispitne oblasti:

1) kada je donet i šta sve reguliše Zakon o sportu;

2) Nacionalna strategija razvoja sporta, koju čine:

- period za koji se donosi i sadržaj Nacionalne strategija razvoja sporta;

- opšti i posebni ciljevi razvoja sporta u Republici Srbiji;

- prioriteti razvoja sporta u Republici Srbiji;

- očekivani ishodi realizacije Nacionalne strategije razvoja sporta;

- program razvoja sporta autonomne pokrajini i jedinice lokalne samouprave;

3) zabrana diskriminacije u sportu;

4) grane i oblasti sporta, sportske discipline u okviru grana i oblasti sporta i nadležni nacionalni sportski savezi;

5) sportisti, koju čine:

- profesionalni sportisti;

- sportisti amateri;

- ugovori između sportiste i sportske organizacije;

- vrhunski sportisti;

- talentovani i perspektivni sportisti;

- zdravstveni pregledi sportista;

- osiguranje sportista;

- zaštita maloletnih sportista;

6) sportski stručnjaci, koju čine:

- pojam stručnog rada u sportu;

- uslovi za status sportskog stručnjaka;

- dozvola za rad sportskog stručnjaka;

- ugovori između sportskog stručnjaka i sportske organizacije;

- stručno usavršavanje sportskih stručnjaka;

- zdravstveni pregledi sportskih stručnjaka;

7) sportske organizacije kao udruženja (sportska udruženja), koju čine:

- osnivanje sportskog udruženja;

- organi i zastupnici sportskog udruženje;

- članstvo u sportskom udruženju;

- statusne promene, promene pravnog oblika i prestanak rada;

- registracija sportskog udruženja;

- sudsko i arbitražno rešavanje sporova;

- imovina sportskog udruženja;

- uslovi za obavljanje sportskih aktivnosti i sportskih delatnosti;

8) sportska privredna društva;

9) sportska društva;

10) nadležni nacionalni granski sportski savezi i drugi granski sportski savezi;

11) Sportski savez Srbije i drugi teritorijalni sportski savezi;

12) Olimpijski komitet Srbije i Paraolimpijski komitet Srbije;

13) organizacije za sportsko posredovanje;

14) organizacije za obavljanje sportskih delatnosti;

15) stručna i druga udruženja i savezi u oblasti sporta;

16) sportske zadužbine i fondacije;

17) školski i univerzitetski sport i fizičko vaspitanje dece predškolskog uzrasta;

18) kategorizacije u oblasti sporta;

19) sportski objekti:

- pojam, vrste i kategorije sportskih objekata;

- obaveza vlasnika, odnosno korisnika sportskog objekta;

- javni sportski objekti;

- promena namene sportskog objekta;

20) sportske priredbe:

- pojam i vrste sportskih priredbi;

- organizator i učesnici sportske priredbe;

- obaveze organizatora sportske priredbe;

- prava i obaveze nadležnog nacionalnog granskog sportskog saveza;

- dozvola za sezonu;

- kandidovanje za organizovanje velikog međunarodnog sportskog takmičenja;

- učešće na međunarodnim sportskim takmičenjima;

21) nacionalne evidencije u oblasti sporta;

22) sportska pravila;

23) stručni sportski nadzor;

24) inspekcijski nadzor;

25) odgovornost za prouzrokovanu štetu u sportu;

26) prekršajna odgovornost.

2. Predmet - Sprečavanje negativnih pojava u sportu obuhvata sledeće ispitne oblasti:

1) sprečavanja nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama, koju čine:

- pojam nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama;

- obaveza prijave sportske priredbe;

- obaveza organizovanja odgovarajuće redarske službe;

- obaveza obezbeđenja adekvatnog sportskog objekta;

- obaveze pri organizovanju sportske priredbe visokog rizika;

- obaveze nadležnog nacionalnog granskog sportskog saveza;

- odgovornost zbog nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama.

2) sprečavanje dopinga u sportu, koju čine:

- pojam dopinga u sportu i povrede antidoping pravila;

- lista zabranjenih sredstava;

- izuzeci za terapeutsku upotrebu;

- obaveze nadležnih nacionalnih sportskih saveza;

- doping kontrola;

- ovlašćenja Antidoping agencije Republike Srbije;

- odgovornost zbog dopinga.

3. Predmet - Finansiranje sporta, upravljanje programima i projektima (programi) u oblasti sporta i upravljanje razvojem u oblasti sporta obuhvata sledeće ispitne oblasti:

1) evropski model finansiranja sporta;

2) finansiranje programa kojima se ostvaruje opšti interes u oblasti sporta, koju čine:

- pojam opšteg interesa u oblasti sporta;

- finansiranje programa sa više nivoa javnih vlasti;

- programski kalendar;

- opšti zakonski uslovi i kriterijumi za odobravanje programa;

- kriterijumi kome mora da ispuni predlagač programa;

- kriterijumi koje mora da ispuni nosilac programa;

- partnerski programi;

- kriterijumi koje mora da ispuni program u pogledu sadržine i kvaliteta;

- kriterijumi koje mora da ispuni budžet (finansijski plan) programa;

- direktni i indirektni troškovi programa;

- neopravdani troškovi programa;

- sadržina predloga programa;

- formalni uslovi koje treba da ispuni predlog programa;

- ocenjivanje predloga programa;

- odobravanje predloga programa;

- pravna sredstva protiv odluke o odobravanju programa;

- ugovor o realizaciji programa;

- periodični i završni izveštaj;

- ocena rezultata realizacije programa;

- javno objavljivanje podataka o odobrenim i realizovanim programima;

3) finansiranje programa kojima se zadovoljavaju potrebe i interesi građana u oblasti sporta u autonomnoj pokrajini, koju čine:

- pojam potreba i interesa građana u oblasti sporta u autonomnoj pokrajini;

- uslovi, kriterijumi i način finansiranja programa;

4) finansiranje programa kojima se zadovoljavaju potrebe i interesi građana u oblasti sporta u jedinicama lokalne samouprave, koju čine:

- pojam potreba i interesa građana u oblasti sporta u jedinicama lokalne samouprave;

- uslovi, kriterijumi i način finansiranja programa;

5) prijava programa u odgovarajuću nacionalnu evidenciju i izveštavanje Ministarstva o odobrenim i realizovanim programima;

6) upravljanje programima u oblasti sporta, koju čine:

- SWOT analiza;

- matrica logičkog okvira;

- nivoi organizacije programa;

- razvoj plana programa;

- greške pri izradi programa;

- programski (projektni) ciklus;

- faktori koji utiču na uspeh programa;

- nadzor i kontrola realizacije programa;

- zatvaranje programa;

- planiranje programa razvoja organizacije u oblasti sporta;

7) sponzorstvo u sportu;

8) poreske obaveze u sportu.

 

 

Prilog 2 - Obrazac 1

 

PRIJAVA ZA POLAGANJE STRUČNOG SPORTSKOG ISPITA

Podneta Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije

Podnosim zahtev za polaganje stručnog sportskog ispita u skladu sa članom 99. stav 8. Zakona o sportu.

1. IME: _________________________________________________________________________________

2. IME RODITELJA: ______________________________________________________________________

3. PREZIME: ____________________________________________________________________________

3. DATUM ROĐENJA: ____________________ MESTO ROĐENJA: ________________________________

4. STRUČNO/AKADEMSKO ZVANJE: _________________________________________________________

9. SPORTSKO ZVANJE: ___________________________________________________________________

10. NAZIV I NIVO DOZVOLE ZA RAD: ________________________________________________________

11. FUNKCIJA KOJA SE OBAVLJA U ORGANIZACIJI U OBLASTI SPORTA: _______________________________________________________________________________________

12. KONTAKT TELEFON: __________________________________________________________________

13. KONTAKT POŠTANSKA ADRESA: ________________________________________________________

14. KONTAKT IMEJL: _____________________________________________________________________

15. BROJ LIČNE KARTE ILI PUTNE ISPRAVE: _________________________________________________

NAPOMENA: Uz prijavu se prilažu odgovarajuća dokumenta i to: overena fotokopija diplome, odnosno uverenja o stručnoj osposobljenosti; potvrda organizacije u oblasti sporta o angažovanju kandidata.

POTPIS PODNOSIOCA PRIJAVE

_________________________________

 

 

Prilog 3 - Obrazac 2

Republika Srbija
MINISTARSTVO OMLADINE I SPORTA

ZAPISNIK O POLAGANJU STRUČNOG SPORTSKOG ISPITA

1. Ime, ime roditelja i prezime kandidata: ______________________________________________________

2. Broj lične karte ili putne isprave kandidata: ___________________________________________________

3. Broj i datum rešenja kojim je odobreno polaganje ispita: _________________________________________

4. Datum polaganja ispita: __________________________________________________________________

5. Uspeh iz svakog ispitnog predmeta:

- Zakon o sportu i Nacionalna strategija razvoja sporta:

POLOŽIO/NIJE POLOŽIO

- Sprečavanje negativnih pojava u sportu:

POLOŽIO/NIJE POLOŽIO

- Finansiranje sporta i upravljanje programima i razvojem u oblasti sporta:

POLOŽIO/NIJE POLOŽIO

6. Opšti uspeh na ispitu: POLOŽIO/NIJE POLOŽIO

7. Imena i prezimena članova ispitne komisije: __________________________________________________

8. Napomene o toku ispita:

ISPITNA KOMISIJA

Predsednik ___________________
Član ________________________
Član ________________________
Član ________________________
Član ________________________

Sekretar: ___________________

 

 

Prilog 4 - Obrazac 3


Republika Srbija
MINISTARSTVO OMLADINE I SPORTA

UVERENJE
O POLOŽENOM STRUČNOM SPORTSKOM ISPITU

___________________________________________________
(ime, ime roditelja i prezime kandidata)

 

Rođen-a

_____________________________

u

__________________________________________

 

 

(datum rođenja)

 

(mesto rođenja)

 

Stručni/akademski naziv: ___________________________________________________________________

Sportsko zvanje: __________________________________________________________________________

Položio-la je dana: _______________________________

 

STRUČNI SPORTSKI ISPIT

pred Ispitnom komisijom obrazovanom rešenjem Ministra omladine i sporta

br. ______________________ od ______________________

Ovo uverenje izdaje se na osnovu člana 99. st. 7. i 8. Zakona o sportu ("Službeni glasnik RS", broj 10/16).

 

Broj: ____________

 

Predsednik

Datum: ______________

MP

Ispitne komisije

Beograd

 

_________________________