PROGRAM

INVESTICIONIH AKTIVNOSTI TEKUĆEG ODRŽAVANJA ZAVODA ZA HITNU MEDICINSKU POMOĆ NOVI SAD ZA 2018. GODINU

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 3/2018)

I. Ovim programom utvrđuju se investicione aktivnosti i tekuće održavanje Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Novi Sad (u daljem tekstu: Zavod) za 2018. godinu.

II. Za realizaciju ovog programa planirana su sredstva u budžetu Grada Novog Sada za 2018. godinu, na ime transfera ostalim nivoima vlasti, u okviru Programa 12: Zdravstvena zaštita, kojima će se finansirati programska aktivnost PA: Funkcionisanje ustanova primarne zdravstvene zaštite, u iznosu od 27.200.000,00 dinara, i to za:

- kapitalne transfere, iznos od 24.200.000,00 dinara i

- tekuće transfere, iznos od 3.000.000,00 dinara.

III. Sredstva iz tačke II. alineja prva ovog programa raspoređuju se za investicione aktivnosti, i to za nabavku:

1) medicinsko-tehničke opreme, u iznosu od 4.200.000,00 dinara, za:

- multifunkcionalni bifazični defibrilator, 2 komada i

2) vozila, u iznosu od 20.000.000,00 dinara za:

- vozilo za urgentne ekipe, 4 vozila.

IV. Sredstva iz tačke II. alineja druga ovog programa raspoređuju se za aktivnosti tekućeg održavanja sistema dispečerskog kol centra i objekata Zavoda.

V. Za realizaciju aktivnosti iz tačke III. ovog programa prenos sredstava vršiće se putem kapitalnih transfera, a za aktivnosti iz tačke IV. putem tekućih transfera, i to do iznosa sredstava planiranih ovim programom za kapitalne, odnosno tekuće transfere.

Ukoliko se sredstva iz tačke II. ovog programa ne ostvaruju u planiranom iznosu, mogu se umanjiti srazmerno ostvarenim prihodima i primanjima u budžetu Grada Novog Sada.

VI. Zahtev za prenos sredstava iz tačke II. ovog programa Zavod dostavlja Gradskoj upravi za zdravstvo, nakon sprovedenog postupka javnih nabavki u skladu sa zakonom, uz priloženu dokumentaciju za nabavku dobara i usluga, sa iznosom obračunatog poreza na dodatu vrednost, osim za nabavke sa pravom na povrat poreza na dodatu vrednost, za koje Zavod dostavlja zahtev za prenos sredstava bez iznosa poreza na dodatu vrednost.

Prenos sredstava na račun Zavoda vrši se na osnovu zahteva za prenos koji priprema Gradska uprava za zdravstvo, u skladu sa propisima.

VII. Zavod se obavezuje da će aktivnosti iz tač. III. i IV. ovog programa biti izvedene stručno i kvalitetno, u skladu sa zakonom, standardima i normativima koji važe za ovu vrstu usluga, odnosno nabavku opreme.

VIII. Nadzor nad sprovođenjem ovog programa obavlja Gradska uprava za zdravstvo.

IX. Zavod podnosi Gradskom veću Grada Novog Sada godišnji izveštaj o realizaciji ovog programa, sa iskazanim fizičkim i finansijskim pokazateljima o izvršenim aktivnostima i utrošku sredstava.

X. Ovaj program objaviti u "Službenom listu Grada Novog Sada".