REŠENJE

O UTVRĐIVANJU EKONOMSKE CENE PROGRAMA VASPITANJA I OBRAZOVANJA U PREDŠKOLSKIM USTANOVAMA ČIJI JE OSNIVAČ GRAD BEOGRAD ZA 2017. GODINU

("Sl. list grada Beograda", br. 111/2017)

I

Ovim rešenjem utvrđuje se ekonomska cena programa vaspitanja i obrazovanja u predškolskim ustanovama čiji je osnivač Grad Beograd za 2018. godinu.

II

Ekonomska cena programa vaspitanja i obrazovanja u predškolskim ustanovama čiji je osnivač Grad Beograd utvrđuje se u iznosu od 27.952 dinara mesečno po detetu.

Strukturu ekonomske cene iz stava 1. ove tačke čine:

Ukupni planirani rashodi na godišnjem nivou za predškolske ustanove

Prosečan broj upisane dece

Prosečna prisutnost dece

Godišnja cena po detetu

11.471.577.396

57.073

34.200

335.424

 

Rashodi na mesečnom nivou

Iznos

Zarade zaposlenih i drugi rashodi za zaposlene

 

Rashodi za zaposlene

18.314

Troškovi poslovanja

 

Stalni troškovi (troškovi električne energije, grejanja, komunalne usluge, troškovi osiguranja imovine i lica, drugi stalni troškovi)

2.975

Usluge po ugovoru (administrativne usluge, kompjuterske usluge, usluge obrazovanja, izdaci za stručne ispite, usluge informisanja, usluge za domaćinstvo i ugostiteljstvo i ostale opšte i stručne usluge)

170

Specijalizovane usluge (usluge obrazovanja, kulture i sporta, medicinske usluge, kontrola namirnica i zdravstveni pregledi zaposlenih i ostale specijalizovane usluge)

99

Tekuće popravke i održavanje objekata i opreme

2.461

 

 

Materijal (troškovi namirnica za pripremanje obroka za ishranu dece, troškovi održavanja higijene kancelarijski materijal, radna odeća i obuća za zaposlene, didaktika, medicinski materijal potrošni materijal za rad sa decom, alat, inventar, materijal za saobraćaj i drugi materijal)

3.214

Ostali rashodi (registracija vozila, obavezne republičke, opštinske i sudske takse, naknade za socijalnu zaštitu, naknada štete i drugi rashodi)

719

Mesečna cena po detetu

27.952

Dnevna ekonomska cena po detetu utvrđuje se deljenjem mesečne ekonomske cene po detetu iz stava 1. ove tačke sa brojem radnih dana u mesecu.

III

Učešće korisnika usluga u ekonomskoj ceni po detetu iznosi 20%, odnosno za celodnevne oblike rada u trajanju od 11 časova utvrđuje se u iznosu od 5.590,40 dinara mesečno po detetu.

Učešće korisnika usluga u ekonomskoj ceni po detetu za celodnevne oblike rada u trajanju od 11 časova - program pripreme za školu utvrđuje se u iznosu od 3.829,50 dinara mesečno po detetu.

IV

Danom početka primene ovog rešenja prestaje da važi Rešenje o utvrđivanju ekonomske cene programa vaspitanja i obrazovanja u predškolskim ustanovama čiji je osnivač Grad Beograd ("Službeni list Grada Beograda", broj 135/16).

V

Ovo rešenje objaviti u "Službenom listu Grada Beograda", a primenjivaće se od 1. januara 2018. godine.