ODLUKA
O USLOVIMA PRIKLJUČENJA NA SISTEM ZA VODOSNABDEVANJE "RZAV"

("Sl. list grada Čačka", br. 25/2017)

Član 1

Ovom odlukom utvrđuju se uslovi za priključenje na Sistem za vodosnabdevanje "Rzav" javnih i seoskih vodovoda u mesnim zajednicama ili delovima mesnih zajednica (u daljem tekstu: podsistem vodovoda) koji još nisu priključeni.

Član 2

Podsistemi vodovoda u mesnim zajednicama ili delovima mesnih zajednica mogu se priključiti na Sistem za vodosnabdevanje "Rzav" u slučaju kad su mesne zajednice ili delovi mesnih zajednica finansirali:

1) izgradnju podsistema vodovoda sa lokalnih izvorišta;

2) izgradnju nove vodovodne mreže sredstvima građana i Grada radi priključenja na Sistem za vodosnabdevanje "Rzav";

3) izgradnju Sistema za vodosnabdevanje "Rzav" sredstvima samodoprinosa.

Član 3

Odluku o odobravanju priključenja na Sistem za vodosnabdevanje "Rzav" donosi Gradsko veće na obrazložen zahtev mesne zajednice i nadležnog organa upravljanja podsistema vodovoda, a po prethodno pribavljenom mišljenju o uslovima i mogućnosti priključenja od strane nadležnog gradskog javnog komunalnog preduzeća koje obavlja delatnost distribucije vode za piće na području gde se vrši priključenje.

Odlukom iz prethodnog stava zadužuju se mesne zajednice, nadležno gradsko javno preduzeće, a kad je Grad učesnik u finansiranju izgradnje vodovoda i Grad, da zaključe ugovor kojim će urediti međusobna prava i obaveze u pogledu obezbeđenja tehničkih uslova, utvrđivanja postupaka i rokova za obavljanje pojedinih radnji na ispitivanju stanja i dovođenju u ispravno stanje vodovodnih instalacija i kućnih priključaka, finansiranja radova, evidencije korisnika vodovoda i drugih pitanja od značaja za priključenje podsistema vodovoda na Sistem za vodosnabdevanje "Rzav", u skladu sa zakonom, aktima Grada i aktima javnog komunalnog preduzeća.

Član 4

Gradsko veće može odložiti donošenje odluke iz člana 3. ove odluke do ispunjenja jednog od uslova iz člana 2. ove odluke i dobijanja pozitivnog mišljenja nadležnog javnog komunalnog preduzeća iz člana 3. stav 1. ove odluke.

Član 5

Nadležno javno komunalno preduzeće iz člana 3. ove odluke će najmanje jednom godišnje izvestiti Gradsko veće o stepenu realizacije aktivnosti na realizaciji odobrenog priključenja podsistema vodovoda na Sistem vodosnabdevanja "Rzav", odnosno o stepenu obezbeđenja uslova radi dobijanja pozitivnog mišljenja za odobrenje priključenja.

Član 6

Po izvršenom priključenju podsistema vodovoda na Sistem za vodosnabdevanje "Rzav" nadležno javno komunalno preduzeće iz člana 3. ove odluke preuzeće upravljanje jedinstvenim sistemom vodosnabdevanja u skladu sa pravilima utvrđenim aktima Grada i javnog komunalnog preduzeća.

Član 7

Ova odluka ne utiče na svojinska prava investitora na izgrađenim objektima podsistema vodovoda i Sistema za vodosnabdevanje "Rzav".

Član 8

Pojedini izrazi upotrebljeni u ovoj odluci imaju značenje u skladu sa Zakonom o vodama ("Službeni glasnik Republike Srbije", br. 30/2011, 93/2012 i 101/2016), Zakonom o komunalnim delatnostima i Odlukom o javnom vodovodu i kanalizaciji grada Čačka ("Službeni list grada Čačka", br. 13/2008).

Član 9

Stupanjem na snagu ove odluke prestaje da važi Odluka o uslovima priključenja na Sistem za vodosnabdevanje "Rzav" ("Službeni list opštine Čačak", br. 7/1997 i 4/1999).

Postupci priključivanja podsistema vodovoda na Sistem za vodosnabdevanje "Rzav", uključujući i izgradnju novih podsistema vodovoda, započeti do dana stupanja na snagu ove odluke sprovešće se po odredbama ove odluke.

Član 10

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Čačka".