PROGRAM

RASPOREDA SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE I SUFINANSIRANJE PROGRAMA/PROJEKATA UDRUŽENJA KOJI SU OD JAVNOG INTERESA ZA GRAD KRAGUJEVAC U 2018. GODINI

("Sl. list grada Kragujevca", br. 1/2018)

I Programom rasporeda sredstava za finansiranje i sufinansiranje programa/projekata udruženja koji su od javnog interesa za grad Kragujevac u 2018. godini (u daljem tekstu: Program) vrši se raspored sredstava u ukupnom iznosu od 3.500.000 dinara za finansiranje i sufinansiranje programa/projekata udruženja, koji su od javnog interesa za grad Kragujevac, planiranih Odlukom o budžetu grada Kragujevca za 2018. godinu ("Službeni list grada Kragujevca", broj 34/17) na Razdelu 13 - Gradska uprava za vanprivredne delatnosti, Glava 13.4 - Ljudska i manjinska prava, Program 15 - Opšte usluge lokalne samouprave, programska aktivnost 0007 - Funkcionisanje nacionalnih saveta, nacionalnih manjina, Funkcija 860- Rekreacija, sport, kultura i vere neklasifikovano na drugom mestu, Ekonomska klasifikacija 481 - Dotacije nevladinim organizacijama, na sledeći način:

1. Za realizaciju programa/projekata udruženja na osnovu javnog konkursa u iznosu od 2.625.000,00 dinara;

2. Za realizaciju programa/projekata udruženja na osnovu stalnog konkursa u iznosu od 875.000,00 dinara.

II Dodela sredstava udruženjima za realizaciju aktivnosti iz poglavlja I, tačke 1. i tačke 2. vrši se putem konkursa koji se raspisuje na osnovu Odluke Gradskog veća. Odluku o raspodeli sredstava donosi Gradsko veće na osnovu mišljenja Komisije koja razmatra zahteve udruženja.

U skladu sa Odlukom Gradskog veća, sredstva odobrena za realizaciju Programa rasporediće se na osnovu rešenja Gradonačelnika grada Kragujevca.

Sredstva za finansiranje i sufinansiranje programa/projekata udruženja po konkursu prenosiće se na osnovu ugovora koji zaključuju Gradonačelnik, u ime grada Kragujevca i nosilac odobrenog projekta.

III Prenos sredstava iz poglavlja I Programa vršiće se srazmerno ostvarenim prihodima i primanjima budžeta grada Kragujevca za 2018. godinu.

IV Za realizaciju Programa odgovorna je Gradska uprava za vanprivredne delatnosti - Odeljenje za kulturu, informisanje, Ljudska i manjinska prava.

V Ovaj program objaviti u "Službenom listu grada Kragujevca".