ODLUKA

O USVAJANJU PROJEKTA JAVNO-PRIVATNOG PARTNERSTVA ZA FINANSIRANJE I UPRAVLJANJE KONTINUIRANIM OBAVLJANJEM DELATNOSTI SNABDEVANJA STANOVNIŠTVA LEKOVIMA, POMOĆNIM LEKOVITIM SREDSTVIMA I MEDICINSKIM SREDSTVIMA

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 4/2018)

I

Usvaja se Projekat javno-privatnog partnerstva za finansiranje i upravljanje kontinuiranim obavljanjem delatnosti snabdevanja stanovništva lekovima, pomoćnim lekovitim sredstvima i medicinskim sredstvima (u daljem tekstu: Projekat), bez elemenata koncesije, u obliku ugovornog javno-privatnog partnerstva u skladu sa Zakonom, a na koji je Komisija za javno-privatno partnerstvo dala pozitivno Mišljenje broj 121/2018 od 22. januara 2018. godine, da se Projekat može realizovati u formi javno-privatnog partnerstva.

II

Grad Novi Sad (u daljem tekstu: Grad), kao javno telo i predlagač Projekta zajedno sa Apotekom Novi Sad (u daljem tekstu: Apoteka), ovlašćuje ovu ustanovu kao javno telo i drugog predlagača Projekta, da pokrene i sprovede postupak javne nabavke za odabir privatnog partnera radi zaključenja ugovora o javno-privatnom partnerstvu za finansiranje i upravljanje kontinuiranim obavljanjem delatnosti snabdevanja stanovništva lekovima, pomoćnim lekovitim sredstvima i medicinskim sredstvima (u daljem tekstu: Javni ugovor), u ime Grada, kao i da obrazuje i imenuje Komisiju za javnu nabavku, kao stručno telo Projektnog tima koja će pratiti postupak javne nabavke za odabir najpovoljnijeg ponuđača (privatnog partnera), sa kojim će Grad i Apoteka zaključiti Javni ugovor.

Apoteka će pokrenuti postupak javne nabavke iz stava 1. ove tačke donošenjem odluke u skladu sa zakonom kojim se uređuju javne nabavke.

III

Komisija iz tačke II. ove odluke ima sedam članova i njihove zamenike.

Ovlašćuje se Gradsko veće Grada Novog Sada da predloži četiri člana, kao i njihove zamenike u Komisiju iz stava 1. ove tačke.

IV

Posle donošenja odluke o izboru privatnog partnera, a pre zaključenja Javnog ugovora iz tačke II. ove odluke, Apoteka je dužna da dostavi konačni nacrt Javnog ugovora, uključujući i priloge koji čine njegov sastavni deo, Skupštini Grada Novog Sada radi davanja saglasnosti.

V

Zadužuje se Gradska uprava za zdravstvo da prati realizaciju Projekta.

VI

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Novog Sada".