PRAVILNIK
O NAČINU OBAVEŠTAVANJA FIZIČKIH I PRAVNIH LICA O PROMENI NA LISTI OZNAČENIH LICA DONETOJ OD STRANE SAVETA BEZBEDNOSTI UJEDINJENIH NACIJA I DRUGIH MEĐUNARODNIH ORGANIZACIJA U KOJIMA JE REPUBLIKA SRBIJA ČLAN

("Sl. glasnik RS", br. 13/2018)

Član 1

Ovim pravilnikom uređuje se način obaveštavanja fizičkih i pravnih lica koja su dužna da primenjuju radnje i mere za sprečavanje finansiranja terorizma o promeni na listi označenih lica donetoj od strane Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i drugih međunarodnih organizacija u kojima je Republika Srbija član (u daljem tekstu: lista označenih lica).

Član 2

Uprava za sprečavanje pranja novca, u skladu sa Zakonom o ograničavanju raspolaganja imovinom u cilju sprečavanja terorizma ("Službeni glasnik RS", br. 29/15 i 113/17), bez odlaganja, obaveštava o svakoj promeni na listi označenih lica fizička i pravna lica koja su dužna da primenjuju radnje i mere za sprečavanje finansiranja terorizma.

Član 3

Obaveštavanje iz člana 2. ovog pravilnika vrši se elektronskim putem ili objavljivanjem podataka na zvaničnoj internet stranici Uprave za sprečavanje pranja novca.

Član 4

Ovaj pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".