SPISAK DOBARAKOJA SE PREMA ČLANU 23. ZAKONA O POREZU NA DODATU VREDNOST OPOREZUJU POSEBNOM PORESKOM STOPOM OD 10% RAZVRSTANIH PO NOMENKLATURI CARINSKE TARIFE(Ažurirano 13.9.2018. godine) |
"*" - izmena
Tarifni broj |
Tarifna oznaka |
Naimenovanje |
1 |
2 |
3 |
|
|
|
|
ŽIVA STOKA |
|
|
|
|
|
Konji: |
|
|
|
|
|
0101 21 00 00 |
- - čiste rase za priplod |
|
0101 29 |
- - ostalo: |
|
0101 29 10 00 |
- - - za klanje |
|
0101 29 90 00 |
- - - ostalo |
|
|
|
|
Žive životinje, vrste goveda |
|
|
|
|
|
Svinje, žive |
|
|
|
|
|
Ovce i koze, žive |
|
|
|
|
|
Živina domaća, živa (kokoške vrste Gallus domesticus, patke, guske, ćurke i biserke) |
|
|
|
|
|
Ostale životinje, žive |
|
|
|
- Sisari: |
|
0106 14 |
- - kunići i zečevi: |
|
0106 14 10 00 |
- - - domaći kunići |
|
|
- Insekti: |
|
0106 41 00 00 |
- - pčele |
|
|
|
|
|
|
|
|
SVEŽE, RASHLAĐENO I SMRZNUTO MESO UKLJUČUJUĆI I IZNUTRICE I DRUGE KLANIČNE PROIZVODE |
|
|
|
|
Meso goveđe, sveže ili rashlađeno |
|
|
|
|
|
Meso, goveđe, smrznuto |
|
|
|
|
|
Meso svinjsko, sveže, rashlađeno ili smrznuto |
|
|
|
|
|
Meso ovčje ili kozje, sveže, rashlađeno ili smrznuto |
|
|
|
|
|
Meso konjsko, magareće ili od mula i mazgi, sveže, rashlađeno ili smrznuto |
|
|
|
|
|
Drugi klanični proizvodi od goveđeg, svinjskog, ovčjeg, kozjeg, konjskog i magarećeg mesa ili mesa od mula i mazgi, upotrebljivi za jelo, sveži, rashlađeni ili smrznuti |
|
|
|
|
|
Meso i jestivi otpaci od živine iz tar. br 0105, sveži, rashlađeni ili smrznuti |
|
|
|
|
|
Ostalo meso i jestivi mesni drugi klanični proizvodi, sveži, rashlađeni ili smrznuti |
|
|
0208 10 |
- Od kunića i zečeva: |
|
0208 10 10 00 |
- - od domaćih kunića |
|
|
|
|
|
JESTIVE MASNOĆE ŽIVOTINJSKOG POREKLA |
|
|
|
0209 10 |
Svinjska masnoća bez mesne krtine i živinsko salo, neistopljeni niti ekstrahovani na bilo koji način, sveži, rashlađeni, smrznuti - Od svinje: |
|
|
- - potkožna svinjska masnoća: |
|
|
0209 10 11 00 |
- - - sveža, rashlađena, smrznuta, soljena ili u salamuri |
|
|
Ex. |
|
|
01 - sveža, rashlađena, smrznuta, za zemlje uvoza i porekla iz EU |
|
|
03 - sveža, rashlađena, smrznuta, osim EU |
|
0209 10 90 00 |
- - Svinjska masnoća, osim one iz tar. podbroja 0209 10 11 00 ili 0209 10 19 |
|
|
Ex. |
|
|
01- sveža, rashlađena, smrznuta |
|
0209 90 00 00 |
- Ostalo |
|
|
Ex. |
|
|
01- živinsko salo |
|
|
|
|
|
SVEŽA, RASHLAĐENA I SMRZNUTA RIBA |
|
Ribe, žive: |
|
|
- Ostale ribe, žive: |
|
|
0301 91 |
- - pastrmke (Salmo trutta, Oncorhynchus mykiss, Oncorhynchus clarki, Oncorhynchus aguabonita, Oncorhynchus gilae, Oncorhynchus apache i Oncorhynchus chrysogaster): |
0301 91 10 00 |
- - - vrste Oncorhynchus apache i Oncorhynchus chrysogaster |
|
|
0301 91 90 00 |
- - - ostale |
|
0301 92 |
- - jegulje (Anguilla spp) |
|
0301 92 10 00 |
- - - dužine manje od 12 cm |
|
0301 92 30 00 |
- - - dužine 12 cm, ali ne preko 20 cm |
|
0301 92 90 00 |
- - - dužine 20 cm i veće |
|
0301 93 00 00 |
- - šaran (Cyprinus spp., Carassius spp., Ctenopharyngodon idellus, Hypophthalmichthys spp., Cirrhinus spp., Mylopharyngodon piceus, Catla catla, Labeo spp, Osteochilus hasselti, Leptobarbus hoeveni, Megalobrama spp.) |
|
0301 94 |
- - atlanska i pacifička tuna plavoperka (Thunnus thynnus, Thunnus orientalis): |
|
0301 94 10 00 |
- - - atlanska tuna plavoperka (Thunnus thynnus) |
|
0301 94 90 00 |
- - - pacifička tuna plavoperka (Thunnus orientalis) |
|
0301 95 00 00 |
- - tuna južnih mora (Thunnus maccoyii) |
0301 99 |
- - ostale: |
|
|
- - - slatkovodne ribe: |
|
0301 99 11 00 |
- - - - lososi pacifički (Oncorhynchus nerka, Oncorhynchus gorbuscha, Oncorhynchus keta, Oncorhynchus tschawytscha, Oncorhynchus kisutch, Oncorhynchus masou i Oncorhynchus rhodurus), lososi atlantski (Salmo salar) i lososi dunavski (mladica) (Hucho hucho) |
|
|
0301 99 17 |
- - - - ostale: |
|
0301 99 17 10 |
- - - - - šaran, ostali |
|
0301 99 17 90 |
- - - - - ostale |
|
0301 99 85 00 |
- - - ostale |
|
|
|
|
Ribe, sveže ili rashlađene, osim ribljih fileta i ostalog ribljeg mesa iz tar. broja 0304 |
|
|
|
|
|
Riba, smrznuta, osim ribljih fileta i ostalog ribljeg mesa iz tar. broja 0304 |
|
|
|
|
|
Riblji fileti i ostalo riblje meso (nemleveno ili mleveno), sveže, rashlađeno ili smrznuto: |
|
|
|
|
|
|
MLEKO/MLEČNI PROIZVODI |
|
|
|
|
Mleko, nekoncentrovano i bez dodatog šećera ili drugih materija za zaslađivanje: |
|
0401 10 |
- Sa sadržajem masnoće ne preko 1% po masi: |
|
0401 10 10 00 |
- - u ambalaži neto-zapremine ne preko 2 l |
|
0401 10 90 00 |
- - ostalo |
|
0401 20 |
- Sa sadržajem masnoće preko 1% ali ne preko 6% po masi: |
|
|
- - ne preko 3%: |
|
0401 20 11 00 |
- - - u ambalaži neto-zapremine ne preko 2 l |
|
0401 20 19 00 |
- - - ostalo |
|
|
- - preko 3%: |
|
0401 20 91 00 |
- - - u ambalaži neto-zapremine ne preko 2 l |
|
0401 20 99 00 |
- - - ostalo |
|
|
0401 40 |
- Sa sadržajem masnoće preko 6% ali ne preko 10% po masi: |
|
|
|
0401 40 10 00 |
- - u ambalaži neto-zapremine ne preko 2 l |
|
|
0401 40 90 00 |
- - ostalo |
|
0401 50 |
- Sa sadržajem masnoće preko 10%, po masi: |
|
|
- - ne preko 21%: |
|
0401 50 11 00 |
- - - u ambalaži neto - zapremine ne preko 2 l |
|
|
Ex. |
|
|
01 - mleko, za zemlje uvoza i porekla iz EU |
|
|
02 - mleko, osim za zemlje uvoza i porekla iz EU |
|
0401 50 19 00 |
- - - ostalo |
|
|
Ex. |
|
|
01 - mleko, za zemlje uvoza i porekla iz EU |
|
|
02 - mleko, osim za zemlje uvoza i porekla iz EU |
|
|
73 - mleko, za uvoz uz CH11F preferencijal (zemlja porekla CH/LI) |
|
Mleko, koncentrovano ili sa sadržajem dodatog šećera ili drugih materija za zaslađivanje: |
|
0402 10 |
- U prahu, granulama ili drugim čvrstim oblicima, sa sadržajem masnoće ne preko 1, 5% po masi: |
|
|
- - bez dodatka šećera ili drugih materija za zaslađivanje: |
|
0402 10 11 00 |
- - - u ambalaži neto-mase ne preko 2, 5 kg |
|
0402 10 19 00 |
- - - ostalo |
|
|
- - ostalo: |
|
0402 10 91 00 |
- - - u ambalaži neto-mase ne preko 2, 5 kg |
|
0402 10 99 00 |
- - - ostalo |
|
|
- U prahu, granulama ili drugim čvrstim oblicima, sa sadržajem masnoće preko 1, 5% po masi: |
|
0402 21 |
- - bez dodatog šećera ili drugih materija za zaslađivanje |
|
|
- - - sa sadržajem masnoće ne preko 27% po masi: |
|
0402 21 11 00 |
- - - - u ambalaži neto-mase ne preko 2,5 kg |
|
|
|
Ex. |
|
|
01 - mleko, za zemlje uvoza i porekla iz EU |
|
|
03 - mleko, za zemlje uvoza i porekla osim EU/CH/LI |
|
|
73 - mleko, uvoz uz preferencijal CH11F (zemlja porekla CH/LI) |
|
|
|
|
0402 21 18 00 |
- - - - ostalo: |
|
|
Ex. |
|
|
01 - mleko, sa sadržajem masnoće ne preko 11% po masi, osim za zemlje uvoza i porekla iz EU/CH/LI |
|
|
03 - mleko, sa sadržajem masnoće preko 11% po masi, ali ne preko 27% po masi, osim za zemlje uvoza i porekla iz EU/CH/LI |
|
|
61 - mleko, sa sadržajem masnoće ne preko 11% po masi, za zemlje uvoza i porekla iz EU (EU03G ili EU12K), osim za potrebe konditorske industrije |
|
|
63 - mleko, sa sadržajem masnoće preko 11% po masi, ali ne preko 27% po masi, za zemlje uvoza i porekla iz EU (EU03G ili EU12K), osim za potrebe konditorske industrije |
|
|
65 - mleko, sa sadržajem masnoće ne preko 11% po masi, za zemlje uvoza i porekla iz EU (EU03G ili EU12K), za potrebe konditorske industrije |
|
|
67 - mleko, sa sadržajem masnoće preko 11% po masi, ali ne preko 27% po masi, za zemlje uvoza i porekla iz EU (EU03G ili EU12K), za potrebe konditorske industrije |
|
|
73 - mleko, za uvoz iz CH11F preferencijal (zemlja porekla CH/LI) |
|
|
|
|
0402 21 91 00 |
- - - - u ambalaži neto - mase ne preko 2,5 kg |
|
|
Ex. |
|
|
01 - mleko, uvoz i poreklo iz EU |
|
|
03 - mleko, uvoz i poreklo, osim EU/CH/LI |
|
|
73 - mleko, uvoz uz preferencijal CH11F (zemlja porekla CH/LI) |
|
0402 21 99 00 |
- - - - ostalo |
|
|
Ex. |
|
|
01 - mleko, uvoz i poreklo iz EU |
|
|
03 - mleko, uvoz i poreklo, osim EU/CH/LI |
|
|
73 - mleko, uvoz uz preferencijal CH11F (zemlja porekla CH/LI) |
|
0402 29 |
- - ostalo: |
|
- - - sa sadržajem masnoće ne preko 27% po masi: |
|
0402 29 11 00 |
- - - - specijalno mleko za odojčad, hermetički zatvoreno čija neto masa ne prelazi 500 g, sa sadržajem masnoće preko 10% po masi |
|
|
- - - - ostalo: |
|
0402 29 15 00 |
- - - - - u ambalaži neto-mase ne preko 2,5 kg |
|
|
|
Ex. |
|
|
01 - mleko |
0402 29 19 00 |
- - - - - ostalo |
|
|
|
Ex. |
|
|
01 - mleko |
|
- - - sa sadržajem masnoće preko 27% po masi: |
|
0402 29 91 00 |
- - - - u ambalaži neto-mase ne preko 2,5 kg |
|
|
|
Ex. |
|
|
01 - mleko |
0402 29 99 00 |
- - - - ostalo |
|
|
|
Ex. |
|
|
01 - mleko |
|
- Ostalo: |
|
0402 91 |
- - bez dodatka šećera ili drugih materija za zaslađivanje: |
|
|
0402 91 10 00 |
- - - sa sadržajem masnoće ne preko 8% po masi |
|
|
Ex. |
|
|
01 - mleko, uvoz i poreklo iz EU |
|
|
03 - mleko, uvoz i poreklo osim EU/CH/LI |
|
|
73 - mleko, uvoz uz preferencijal CH11F (zemlja porekla CH/LI) |
0402 91 30 00 |
- - - sa sadržajem masnoće preko 8% ali ne preko 10% po masi |
|
|
|
Ex. |
|
|
01 - mleko, uvoz i poreklo iz EU |
|
|
03 - mleko, uvoz i poreklo osim EU/CH/LI |
|
|
73 - mleko, uvoz uz preferencijal CH11F (zemlja porekla CH/LI) |
|
- - - sa sadržajem masnoće preko 10% ali ne preko 45% po masi: |
|
0402 91 51 00 |
- - - - u ambalaži neto-mase ne preko 2,5 kg |
|
|
|
Ex. |
|
|
01 - mleko |
0402 91 59 00 |
- - - - ostalo |
|
|
|
Ex. |
|
|
01 - mleko, uvoz i poreklo iz EU |
|
|
03 - mleko, uvoz i poreklo osim EU/CH/LI |
|
|
73 - mleko, uvoz uz preferencijal CH11F (zemlja porekla CH/LI) |
0402 99 |
- - ostalo: |
|
0402 99 10 00 |
- - - sa sadržajem masnoće ne preko 9, 5% po masi |
|
|
|
Ex. |
|
|
01 - mleko |
|
- - - sa sadržajem masnoće preko 9, 5% ali ne preko 45% po masi: |
|
0402 99 31 00 |
- - - - u ambalaži neto-mase ne preko 2,5 kg |
|
|
|
Ex. |
|
|
01 - mleko |
0402 99 39 00 |
- - - - ostalo |
|
|
|
Ex. |
|
|
01 - mleko, uvoz i poreklo iz EU |
|
|
03 - mleko, uvoz i poreklo osim EU/CH/LI |
|
|
73 - mleko, uvoz uz preferencijal CH11F (zemlja porekla CH/LI) |
|
|
|
|
Kiselo mleko, jogurt, kefir i ostalo fermentisano ili zakiseljeno mleko, koncentrovani ili nekoncentrovani sa sadržajem dodatog šećera ili drugih materija za zaslađivanje, aromatizovani ili sa dodatim voćem ili kakaaom: |
|
0403 10 |
- Jogurt: |
|
|
- - nearomatizovan, bez dodataka voća, uključujući jezgrasto voće, ili kakaao: |
|
|
|
- - - bez dodatka šećera ili drugih materija za zaslađivanje, sa sadržajem masnoće po masi: |
0403 10 11 00 |
- - - - ne preko 3% |
|
|
0403 10 13 00 |
- - - - preko 3% ali ne preko 6% |
0403 10 19 00 |
- - - - preko 6% |
|
|
|
- - - ostali, sa sadržajem masnoće po masi: |
|
0403 10 31 00 |
- - - - ne preko 3% |
|
0403 10 33 00 |
- - - - preko 3% ali ne preko 6% |
|
0403 10 39 00 |
- - - - preko 6% |
|
|
- - aromatizovan ili sa dodatkom voća, uključujući jezgrasto voće, ili kakaao: |
|
|
- - - u prahu, granulama ili drugim čvrstim oblicima, sa sadržajem mlečne masnoće po masi: |
|
0403 10 51 00 |
- - - - ne preko 1,5% |
|
0403 10 53 00 |
- - - - preko 1,5% ali ne preko 27% |
|
0403 10 59 00 |
- - - - preko 27% |
|
|
- - - ostali, sa sadržajem mlečne masnoće po masi: |
|
0403 10 91 00 |
- - - - ne preko 3% |
|
0403 10 93 00 |
- - - - preko 3% ali ne preko 6% |
|
0403 10 99 00 |
- - - - preko 6% |
|
0403 90 |
- Ostalo: |
|
|
- - nearomatizovano i bez dodatka voća, uključujući jezgrasto voće, ili kakao: |
|
|
- - - u prahu, granulama ili drugim čvrstim oblicima: |
|
|
- - - - bez dodatka šećera ili drugih materija za zaslađivanje, sa sadržajem masnoće po masi: |
|
0403 90 11 00 |
- - - - - ne preko 1,5% |
|
|
Ex. |
|
|
01 - fermentisani proizvodi od mleka, osim fermentisane pavlake |
|
0403 90 13 00 |
- - - - - preko 1,5% ali ne preko 27% |
|
|
Ex. |
|
|
01 - fermentisani proizvodi od mleka, osim fermentisane pavlake |
|
0403 90 19 00 |
- - - - - preko 27% |
|
|
Ex. |
|
|
01 - fermentisani proizvodi od mleka, osim fermentisane pavlake |
|
|
- - - - ostalo, sa sadržajem masnoće po masi: |
|
0403 90 31 00 |
- - - - - ne preko 1,5% |
|
|
Ex. |
|
|
01 - fermentisani proizvodi od mleka, osim fermentisane pavlake |
|
0403 90 33 00 |
- - - - - preko 1,5% ali ne preko 27% |
|
|
Ex. |
|
|
01 - fermentisani proizvodi od mleka, osim fermentisane pavlake |
|
0403 90 39 00 |
- - - - - preko 27% |
|
|
Ex. |
|
|
01 - fermentisani proizvodi od mleka, osim fermentisane pavlake |
|
|
- - - ostalo: |
|
|
- - - - bez dodatka šećera ili drugih materija za zaslađivanje, sa sadržajem masnoće po masi: |
|
0403 90 51 00 |
- - - - - ne preko 3% |
|
|
Ex. |
|
|
01 - fermentisani proizvodi od mleka, osim fermentisane pavlake, za zemlje uvoza i porekla iz EU |
|
|
02 - fermentisani proizvodi od mleka, osim fermentisane pavlake, osim za zemlje uvoza i porekla iz EU |
|
0403 90 53 00 |
- - - - - preko 3%, ali ne preko 6% |
|
|
Ex. |
|
|
01 - fermentisani proizvodi od mleka, osim fermentisane pavlake, za zemlje uvoza i porekla iz EU |
|
|
02 - fermentisani proizvodi od mleka, osim fermentisane pavlake, osim za zemlje uvoza i porekla iz EU |
|
0403 90 59 00 |
- - - - - preko 6% |
|
|
Ex. |
|
|
01 - fermentisani proizvodi od mleka, osim fermentisane pavlake, za zemlje uvoza i porekla iz EU |
|
|
02 - fermentisani proizvodi od mleka, osim fermentisane pavlake, osim za zemlje uvoza i porekla iz EU |
|
|
- - - - ostalo, sa sadržajem masnoće po masi: |
|
0403 90 61 00 |
- - - - - ne preko 3% |
|
|
Ex. |
|
|
01 - fermentisani proizvodi od mleka, osim fermentisane pavlake |
|
0403 90 63 00 |
- - - - - preko 3%, ali ne preko 6% |
|
|
Ex. |
|
|
01- fermentisani proizvodi od mleka, osim fermentisane pavlake |
|
0403 90 69 00 |
- - - - - preko 6% |
|
|
Ex. |
|
|
01- fermentisani proizvodi od mleka, osim fermentisane pavlake |
|
|
|
|
|
SVEŽA JAJA |
|
|
|
Živinska i ptičja jaja, u ljusci, sveža |
||
|
|
- Oplođena jaja za inkubaciju: |
|
|
|
|
0407 11 00 00 |
- - od kokošaka vrste Gallus domesticus |
|
0407 19 |
- - ostala: |
|
|
- - - od živine, osim od kokošaka vrste Gallus domesticus |
|
0407 19 11 00 |
- - - - od ćuraka ili gusaka |
|
0407 19 19 00 |
- - - - ostala |
|
0407 19 90 00 |
- - - ostala |
|
|
- Ostala sveža jaja: |
|
0407 21 00 00 |
- - od kokošaka vrste Gallus domesticus |
|
|
Ex. |
|
|
01 - konzumna, uvoz i poreklo iz EU |
|
|
02 - konzumna, uvoz i poreklo osim EU |
|
0407 29 |
- - - ostala |
|
0407 29 10 00 |
- - - od živine, osim od kokošaka vrste Gallus domesticus |
|
|
Ex. |
|
|
01 - konzumna, uvoz i poreklo iz EU |
|
|
02 - konzumna, uvoz i poreklo osim EU |
|
0407 29 90 00 |
- - - ostala |
|
|
Ex. |
|
|
02 - konzumna |
|
|
|
|
|
PRIRODNI MED |
|
|
|
0409 00 00 00 |
Med prirodni |
|
|
|
|
|
|
SVEŽE, RASHLAĐENO I SMRZNUTO MESO UKLJUČUJUĆI I IZNUTRICEI DRUGE KLANIČNE PROIZVODE / SEME ZA REPRODUKCIJU ŽIVOTINJA |
|
|
|
0504 00 00 00 |
Creva, bešike i želuci od životinja (osim od riba), celi ili u komadima, sveži, rashlađeni, smrznuti, usoljeni, u salamuri, sušeni ili dimljeni |
|
|
|
Ex. |
|
|
01- jestivi: sveži, rashlađeni, smrznuti |
|
|
|
|
Proizvodi životinjskog porekla nepomenuti niti obuhvaćeni na drugom mestu; mrtve životinje iz Glava 1 i 3, neupotrebljive za ljudsku ishranu: |
|
|
0511 10 00 00 |
- Sperma bikova |
|
|
- Ostalo: |
|
0511 99 |
- - ostalo: |
|
0511 99 85 00 |
- - - ostalo |
|
|
Ex. |
|
|
01 - seme za reprodukciju životinja |
|
|
|
|
|
SADNI MATERIJAL |
|
|
|
|
Lukovice, gomolji, gomoljasto korenje, koreni, izdanci i rizomi za sadnju: |
|
0601 10 |
- Lukovice, gomolji, gomoljasto korenje, izdanci korena i rizomi, za sadnju: |
|
|
0601 10 10 00 |
- - zumbuli |
|
0601 10 20 00 |
- - narcisi |
|
0601 10 30 00 |
- - lale |
|
0601 10 40 00 |
- - gladiole |
|
0601 10 90 00 |
- - ostalo |
|
|
|
|
Ostale žive biljke (uključujući njihovo korenje), reznice, kalem-grančice i kalemi; micelijum za pečurke: |
|
|
0602 10 |
- Neužiljene reznice i kalem-grančice, kalemi: |
|
0602 10 10 00 |
- - lozne |
|
0602 10 90 00 |
- - ostale |
0602 20 |
- Sadnice, šiblje ili žbunje, kalemljeno ili nekalemljeno, vrsta koje imaju jestivo voće ili jezgrasto voće: |
|
0602 20 10 00 |
- - lozne, kalemljene ili užiljene |
|
|
- - ostale: |
|
|
0602 20 20 00 |
- - - sa golim korenima |
|
|
- - - ostale: |
|
0602 20 30 00 |
- - - - agruma |
|
0602 20 80 00 |
- - - - ostale |
|
0602 30 00 00 |
- Rododendroni i azaleje (gorske ruže), kalemljeni ili nekalemljeni |
|
|
Ex. |
|
|
01 - za sadnju |
|
0602 40 00 00 |
- Ruže, kalemljene ili nekalemljene |
|
|
Ex. |
|
|
01 - za sadnju |
|
0602 90 |
- Ostalo: |
|
0602 90 10 00 |
- - micelijum za pečurke |
|
0602 90 20 00 |
- - ananas biljka |
|
|
Ex. |
|
|
01 - za sadnju |
|
0602 90 30 00 |
- - povrće i jagode, za sadnju |
|
|
- - ostalo: |
|
|
- - - biljke otvorenog prostora: |
|
|
- - - - drveće, šiblje i žbunje: |
|
0602 90 41 00 |
- - - - - šumsko drveće |
|
|
Ex. |
|
|
01 - za sadnju |
|
|
- - - - - ostalo: |
|
0602 90 45 00 |
- - - - - - ožiljene reznice i mlade biljke |
|
|
Ex. |
|
|
01 - za sadnju |
|
|
- - - - - - ostale: |
|
0602 90 46 00 |
- - - - - - - sa golim korenima |
|
|
Ex. |
|
|
01 - za sadnju |
|
|
- - - - - - - ostale: |
|
0602 90 47 00 |
- - - - - - - - agruma |
|
|
Ex. |
|
|
01 - za sadnju |
|
602 90 48 00 |
- - - - - - - - ostalo |
|
|
Ex. |
|
|
01 - za sadnju |
|
0602 90 50 00 |
- - - - ostale biljke otvorenog prostora: |
|
|
Ex. |
|
|
01 - za sadnju (osim za zemlje uvoza i porekla iz EU) |
|
|
61 - višegodišnje biljke, za sadnju, za zemlje uvoza i porekla iz EU (EU03A) |
|
|
63 - ostalo, za sadnju, za zemlje uvoza i porekla iz EU (EU03B) |
|
|
- - - biljke zatvorenog prostora: |
|
0602 90 70 00 |
- - - - ožiljene reznice i mlade biljke, osim kaktusa |
|
|
Ex. |
|
|
01 - za sadnju |
|
|
- - - - ostalo: |
|
0602 90 91 00 |
- - - - - cvetne biljke, sa pupoljcima ili cvetovima, osim kaktusa |
|
|
Ex. |
|
|
01 - za sadnju |
|
0602 90 99 00 |
- - - - - ostale |
|
|
Ex. |
|
|
01 - za sadnju |
|
|
|
|
|
SVEŽE, RASHLAĐENO I SMRZNUTO POVRĆE / SEME ZA REPRODUKCIJU /ŽITARICE/SADNI MATERIJAL |
|
|
|
|
Krompir, svež ili rashlađen: |
|
|
|
|
|
Paradajz, sveži ili rashlađeni |
|
|
|
|
|
Crni luk, vlašac, beli luk, praziluk i ostali lukovi, sveži ili rashlađeni: |
|
|
|
|
|
Kupus, karfiol, keleraba, kelj i slično kupusno jestivo povrće, sveži ili rashlađeni: |
|
|
|
|
|
Salata (Lactuca sativa) i cikorija (Cichorium spp), sveži ili rashlađeni: |
|
|
|
|
|
Šargarepa, broskva ili repa ugarnjača (bela repa), cvekla, celer korenjaš, rotkvice i slično jestivo korenjasto povrće, sveže ili rashlađeno: |
|
|
|
|
|
Krastavci i kornišoni, sveži ili rashlađeni: |
|
|
|
|
|
Mahunasto povrće, u mahunama ili zrnu, sveže ili rashlađeno: |
|
|
|
|
|
Ostalo povrće, sveže ili rashlađeno: |
|
|
|
|
|
Povrće (nekuvano ili kuvano u vodi ili pari) smrznuto: |
|
|
|
|
|
Sušeno povrće, celo, sečeno u komade ili mleveno, ali dalje nepripremljeno: |
|
|
0712 90 |
- Ostalo povrće; mešavine povrća: |
|
|
- - kukuruz šećerac (Zea mays var saccharata): |
|
0712 90 11 00 |
- - - hibridi za setvu |
|
|
|
|
Sušeno mahunasto povrće u zrnu, oljušteno ili neoljušteno ili lomljeno: |
|
|
Manioka, arorut, salep, topinambur, slatki krompir i slično korenje i krtole s visokim sadržajem skroba ili inulina, sveži, rashlađeni, smrznuti, celi, sečeni ili u obliku peleta; srž od sago drveta: |
|
|
|
Ex. |
|
|
01 - sveža, rashlađena ili smrznuta |
|
0714 20 |
- Slatki krompir |
|
0714 20 10 00 |
- - svež, ceo, namenjen za ljudsku ishranu |
|
0714 20 90 00 |
- - ostali |
|
|
Ex. |
|
|
01 - sveža, rashlađena ili smrznuta |
|
0714 30 00 00 |
- Jam (Dioscorea spp.): |
|
|
Ex. |
|
|
01 - sveža, rashlađena ili smrznuta |
|
0714 40 00 00 |
- Taro (Colocasia spp.): |
|
|
Ex. |
|
|
01 - sveža, rashlađena ili smrznuta |
|
0714 50 00 00 |
- Malanga (Xanthosoma spp.): |
|
|
Ex. |
|
|
01 - sveža, rashlađena ili smrznuta |
|
0714 90 20 00 |
- - arorut, salep i slično korenje i krtole sa visokim sadržajem skroba: |
|
|
Ex. |
|
|
01 - sveža, rashlađeno ili smrznuto |
|
0714 90 90 00 |
- - ostalo |
|
|
Ex. |
|
|
01 - sveža, rashlađeno ili smrznuto |
|
|
|
|
|
SVEŽE VOĆE |
|
Kokosov orah, brazilski orah i akažu orah, sveži, u ljusci ili bez ljuske, oljušteni ili neoljušteni: |
|
|
|
- Kokosov orah: |
|
0801 12 00 00 |
- - u unutrašnjoj ljusci (endokarp) |
|
0801 19 00 00 |
- - ostali |
|
|
- Brazilski orah: |
|
0801 21 00 00 |
- - u ljusci |
|
0801 22 00 00 |
- - bez ljuske |
|
|
- Akažu orah: |
|
0801 31 00 00 |
- - u ljusci |
|
0801 32 00 00 |
- - bez ljuske |
|
|
|
|
Ostalo jezgrasto voće u ljusci, sveže ili suvo, u ljusci ili bez ljuske, oljušteno ili neoljušteno: |
|
|
|
|
0803 00 |
Banane, uključujući brašnaste banane ("plantains"), sveže |
|
|
0803 10 |
- Brašnaste banane ("plantains"): |
|
0803 10 10 00 |
- - sveže |
|
0803 90 |
- Ostale: |
|
0803 90 10 00 |
- - sveže |
|
|
|
|
Urme, smokve, ananas, avokado, guava, mango i mangusta, sveži |
|
0804 10 00 00 |
- Urme |
|
|
|
Ex. |
|
|
01 -sveže, rashlađene |
0804 20 |
- Smokve: |
|
0804 20 10 00 |
- - sveže |
|
0804 30 00 00 |
- Ananas |
|
|
|
Ex. |
|
|
01 - sveže, rashlađene |
0804 40 00 00 |
- Avokado |
|
|
|
Ex. |
|
|
01 - sveže, rashlađene |
0804 50 00 00 |
- Guava, mango i mangusta |
|
|
|
Ex. |
|
|
01 - sveže, rashlađene |
|
|
|
|
Agrumi, sveži, ili suvi: |
|
0805 10 |
- Pomorandže: |
|
|
|
- - slatke pomorandže, sveže |
|
0805 10 22 00 |
- - - navel oranges |
|
0805 10 24 00 |
- - - bele pomorandže |
|
0805 10 28 00 |
- - - ostale |
|
|
- Mandarine (uključujući tangerske i satsumas), klementine, vilking i slični hibridi agruma: |
|
0805 21 |
- - Mandarine (uključujući tangerske i satsumas) |
|
0805 21 10 00 |
- - - satsumas |
|
|
Ex. |
|
|
01 - sveže, rashlađene, za zemlje uvoza i porekla iz EU |
|
|
03 - sveže, rashlađene, osim iz EU |
|
0805 21 90 00 |
- - - ostalo |
|
|
Ex. |
|
|
01 - sveže, rashlađene, za zemlje uvoza i porekla iz EU |
|
|
03 - sveže, rashlađene, osim iz EU |
|
0805 22 00 00 |
- - klementine |
|
|
Ex. |
|
|
01 - sveže, rashlađene, za zemlje uvoza i porekla iz EU |
|
|
03 - sveže, rashlađene, osim iz EU |
|
0805 29 |
- - ostalo: |
|
0805 29 00 10 |
- - - monrealke i vilking |
|
|
Ex. |
|
|
01 - sveže, rashlađene, za zemlje uvoza i porekla iz EU |
|
|
03 - sveže, rashlađene, osim iz EU |
|
0805 29 00 90 |
- - - ostale |
|
|
Ex. |
|
|
01 - sveže, rashlađene, za zemlje uvoza i porekla iz EU |
|
|
03 - sveže, rashlađene, osim iz EU |
|
0805 40 00 00 |
- Grejpfrut, uključujući pomelo (pomelos) |
|
|
Ex. |
|
|
01 - sveže, rashlađene, za zemlje uvoza i porekla iz EU |
|
|
03 - sveže, rashlađene, osim iz EU |
|
0805 50 |
- Limun (Citrus limon, Citrus limonum) i limeta (Citrus aurantifolia, Citrus Latifolia): |
|
0805 50 10 00 |
- - limun (Citrus limon, Citrus limonum) |
|
|
Ex. |
|
|
01 - sveže, rashlađene |
|
0805 50 90 00 |
- - limeta (Citrus aurantifolia, Citrus latifolia) |
|
|
Ex. |
|
|
01 - sveže, rashlađene |
|
0805 90 00 00 |
- Ostali |
|
|
Ex. |
|
|
01 - sveže, rashlađene, za zemlje uvoza i porekla iz EU |
|
|
03 - sveže, rashlađene, osim iz EU |
|
|
|
|
Grožđe, sveže |
|
0806 10 |
- Sveže: |
|
|
0806 10 10 00 |
- - stono grožđe |
|
0806 10 90 00 |
- - ostalo |
|
|
|
|
Dinje, lubenice i papaje, sveže |
|
|
|
|
|
Jabuke, kruške i dunje, sveže |
|
|
|
|
|
Kajsije, trešnje i višnje, breskve (uključujući nektarine), šljive i divlje šljive, sveže |
|
|
|
|
|
Ostalo voće, sveže |
|
|
|
|
|
Voće, smrznuto, bez dodatka šećera ili drugih materija za zaslađivanje: |
|
|
0811 10 |
Jagode: |
|
0811 10 90 00 |
- - ostalo |
|
0811 20 |
- Maline, kupine, dudinje, loganjske bobice, crne, bele ili crvene ribizle i ogrozdi |
|
|
- - ostalo: |
|
0811 20 31 00 |
- - - maline |
|
0811 20 39 00 |
- - - crne ribizle |
|
0811 20 51 00 |
- - - crvene ribizle |
|
|
- - - kupine i dudinje |
|
0811 20 59 10 |
- - - - kupine |
|
0811 20 59 90 |
- - - - dudinje |
|
0811 20 90 00 |
- - - ostalo |
|
0811 90 |
- Ostalo: |
|
|
- - ostalo: |
|
0811 90 50 00 |
- - - voće vrste Vaccinium myrtillus |
|
0811 90 70 00 |
- - - voće vrste Vaccinium myrtilloides i Vaccinium angustifolium |
|
|
- - - trešnje i višnje: |
|
0811 90 75 00 |
- - - - višnje (Prunus cerasus) |
|
0811 90 80 00 |
- - - - ostalo |
|
0811 90 85 00 |
- - - tropsko voće, uključujući tropsko jezgrasto voće |
|
0811 90 95 |
- - - ostalo: |
|
0811 90 95 10 |
- - - - kajsije |
|
0811 90 95 20 |
- - - - breskve |
|
0811 90 95 90 |
- - - - ostalo |
|
|
|
|
|
SEME ZA REPRODUKCIJU |
|
|
|
|
Seme anisa, badijana, komorača, korijandera, kumina ili kima; bobice kleke: - Seme korijandera: |
|
0909 21 00 00 |
- - nedrobljen niti mleven |
|
|
|
Ex. |
|
|
01 - za setvu |
|
|
- Seme kumina: |
0909 31 00 00 |
- - nedrobljen niti mleven |
|
|
|
Ex. |
|
|
01 - za setvu |
|
|
- Seme anisa, badijana, kima, komorača; bobice kleke |
0909 61 00 00 |
- - nedrobljeno niti mleveno |
|
|
|
Ex. |
|
|
01 - za setvu |
|
|
|
|
|
SEME ZA REPRODUKCIJU/ŽITARICE |
|
|
|
|
Pšenica i napolica: |
|
|
|
- Tvrda pšenica: |
1001 11 00 00 |
- - semenska |
|
|
1001 19 00 00 |
- - ostala |
|
- Ostala: |
|
|
1001 91 |
- - semenska: |
1001 91 10 00 |
- - - pir |
|
|
1001 91 20 00 |
- - - obična pšenica i napolica |
|
1001 91 90 00 |
- - - ostalo |
|
1001 99 00 00 |
- - ostalo |
1002 |
Raž: |
|
1002 10 00 00 |
- semenska |
|
|
1002 90 00 00 |
- ostala |
|
|
|
1003 |
Ječam |
|
|
1003 10 00 00 |
- Semenski |
|
1003 90 00 00 |
- Ostali |
|
|
|
|
|
|
1004 |
Ovas: |
|
|
1004 10 00 00 |
- Semenski |
|
1004 90 00 00 |
- Ostali |
|
|
|
1005 |
Kukuruz: |
|
1005 10 |
Semenski: |
|
|
- - hibridni: |
|
|
1005 10 13 00 |
- - - trolinijski hibridi |
|
1005 10 15 00 |
- - - obični hibridi |
|
1005 10 18 00 |
- - - ostali |
|
1005 10 90 00 |
- - ostali |
|
1005 90 00 00 |
- Ostali |
|
|
|
|
Pirinač |
|
|
|
|
|
Heljda, proso, seme za ptice; ostale žitarice: |
|
1008 10 00 00 |
- Heljda |
|
|
|
- Proso |
|
1008 21 00 00 |
- - za setvu |
|
1008 29 00 00 |
- - ostali |
|
1008 60 00 00 |
-Tritikale |
|
|
Ex. |
|
|
01 - za setvu |
|
|
BRAŠNO |
|
|
|
1101 00 |
Brašno od pšenice ili napolice: |
|
|
|
- Brašno od pšenice: |
|
1101 00 11 00 |
- - od tvrde pšenice |
|
1101 00 15 00 |
- - od obične pšenice i pira |
|
1101 00 90 00 |
- Brašno od napolice |
|
Brašno od žitarica osim pšenice ili napolice |
|
1102 20 |
Brašno kukuruzno: |
|
|
1102 20 10 00 |
- - sa sadržajem masnoće ne preko 1,5% po masi |
|
1102 20 90 00 |
- - ostalo |
|
1102 90 |
- Ostao: |
|
1102 90 10 00 |
- - brašno ječmeno |
|
1102 90 30 00 |
- - brašno ovseno |
|
1102 90 50 00 |
- - brašno pirinčano |
|
1102 90 70 00 |
- - brašno ražano |
|
1102 90 90 00 |
- - ostalo |
|
|
Ex. |
|
|
01 - brašno od prosa i brašno od heljde |
|
|
|
|
|
ŽITARICE |
|
|
|
|
Žitarice u zrnu drukčije obrađene (npr. oljuštene, valjane u ljuspicama, perlirane, obrezane ili gnječene), osim pirinča iz tar. broja 1006; |
|
|
|
- Drukčije obrađena zrna (npr. oljuštena, perlirana, obrezana ili drobljena): |
|
1104 22 |
- - od ovsa: |
|
1104 22 40 00 |
- - - oljuštena, obrezana ili neobrezana, gnječena ili negnječena |
|
1104 22 50 00 |
- - - perlirana |
|
1104 22 95 00 |
- - - ostala |
|
1104 23 |
- - od kukuruza: |
|
1104 23 40 00 |
- - - oljuštena, obrezana ili neobrezana, gnječena ili negnječena; perlirana |
|
1104 23 98 00 |
- - - ostala |
|
1104 29 |
- - od ostalih žitarica: |
|
|
- - - od ječma: |
|
1104 29 04 00 |
- - - - oljuštena, obrezana ili neobrezana, gnječena ili negnječena |
|
1104 29 05 00 |
- - - - perlirana |
|
1104 29 08 00 |
- - - - ostala |
|
|
- - - ostala: |
|
1104 29 17 00 |
- - - - oljuštena, obrezana ili neobrezana, gnječena ili negnječena |
|
|
Ex. |
|
|
01 - pšenica, napolica, raž, pirinač, heljda, proso |
|
1104 29 30 00 |
- - - - perlirana |
|
|
Ex. |
|
|
01 - pšenica, napolica, raž, pirinač, heljda, proso |
|
|
- - - - samo gnječena, drukčije neobrađena: |
|
1104 29 51 00 |
- - - - - od pšenice |
|
1104 29 55 00 |
- - - - - od raži |
|
1104 29 59 00 |
- - - - - ostala |
|
|
Ex. |
|
|
01 - napolica, pirinač, heljda, proso |
|
|
- - - - ostala: |
|
1104 29 81 00 |
- - - - - od pšenice |
|
1104 29 85 00 |
- - - - - od raži |
|
1104 29 89 00 |
- - - - - ostala |
|
|
Ex. |
|
|
01 - napolica, pirinač, heljda, proso |
|
|
|
|
|
SEME ZA REPRODUKCIJU |
|
|
|
1201 00 |
Soja u zrnu, lomljena ili drobljena: |
|
|
1201 10 00 00 |
- Za setvu |
|
1201 90 00 00 |
- Ostala |
|
|
|
|
Kikiriki, nepržen, nepečen, u ljusci ili bez ljuske, lomljen ili nelomljen: |
|
|
1202 30 00 00 |
- Za setvu |
|
|
|
1204 00 |
Seme lana, lomljeno ili nelomljeno: |
|
|
1204 00 10 00 |
- Za setvu |
|
|
|
1205 |
Seme uljane repice, lomljeno ili nelomljeno: |
|
|
1205 10 |
- Seme uljane repice sa malom količinom eruka kiseline: |
|
1205 10 10 00 |
- - za setvu |
|
1205 10 90 00 |
- - ostalo |
|
1205 90 00 00 |
- Ostalo |
1206 00 |
Seme suncokreta, lomljeno ili nelomljeno: |
|
|
1206 00 10 00 |
- Za setvu |
|
|
- Ostalo: |
|
1206 00 91 00 |
- - bez ljuske; u sivo-beloj prugastoj ljusci |
|
1206 00 99 00 |
- - ostalo |
|
|
|
|
Ostalo uljano seme i plodovi, lomljeno ili nelomljeno: |
|
|
1207 10 00 00 |
- Palmini orasi i jezgra |
|
|
Ex. |
|
|
01 - semensko |
|
|
- Seme pamuka: |
|
1207 21 00 00 |
- - semensko |
|
1207 30 00 00 |
- Seme ricinusa |
|
|
Ex. |
|
|
01 - semensko |
1207 40 |
- Seme susama: |
|
|
1207 40 10 00 |
- - semensko |
1207 50 |
- Seme slačice: |
|
|
1207 50 10 00 |
- - semensko |
|
1207 60 00 00 |
- Seme šafranike (Carthamus tinctorius) |
|
|
Ex. |
|
|
01 - semensko |
|
1207 70 00 00 |
- Seme dinje |
|
|
Ex. |
|
|
01 - semensko |
|
- Ostalo: |
|
1207 91 |
- - seme maka: |
|
|
1207 91 10 00 |
- - - semensko |
1207 99 |
- - ostalo: |
|
1207 99 20 00 |
- - - semensko |
|
|
|
|
|
Seme, plodovi i spore za setvu |
|
|
|
|
|
Šećerna repa, sveža, sušena, mlevena ili nemlevena; ostali biljni proizvodi (uključujući nepržen koren cikorije, vrste Cichorium intybus sativum) vrsta koja se prvenstveno upotrebljava za ljudsku ishranu, na drugom mestu nepomenuti niti uključeni: |
|
|
|
- Ostalo: |
|
1212 91 |
- - šećerna repa |
|
1212 91 20 00 |
- - - osušena, mlevena ili nemlevena |
|
1212 91 80 00 |
- - - ostalo |
|
|
Ex. |
|
|
01 - sveža |
|
|
|
|
|
JESTIVE MASNOĆE ŽIVOTINJSKOG I BILJNOG POREKLA |
|
|
|
|
Svinjska masnoća (uključujući jestivu mast) i živinska masnoća, osim onih iz tar. brojeva 0209 ili 1503: |
|
|
1501 10 |
- Jestiva svinjska mast: |
|
1501 10 90 00 |
- - ostalo |
|
1501 20 |
- Ostala svinjska masnoća: |
|
1501 20 90 00 |
- - ostalo |
|
1501 90 00 00 |
- Ostala |
|
|
Ex. |
|
|
01 - jestiva živinska masnoća |
|
|
|
1502 00 |
Masnoće od životinja vrsta goveda, ovaca ili koza, osim onih iz tar. broja 1503: |
|
|
1502 10 |
- Loj: |
|
1502 10 90 00 |
- - ostalo |
|
1502 90 |
- Ostalo: |
|
1502 90 90 00 |
- - ostalo |
|
|
|
|
Masti i ulja kao i njihove frakcije, od riba ili morskih sisara, rafinisani ili nerafinisani, ali hemijski nemodifikovani: |
|
1504 10 |
- Ulja i njihove frakcije od riblje džigerice: |
|
|
1504 10 10 00 |
- - sa sadržajem vitamina A ne preko 2500 IU/g |
|
|
Ex. |
|
|
01 - jestiva ulja |
|
|
- - ostalo: |
|
1504 10 91 00 |
- - - od lista |
|
|
Ex. |
|
|
01 - jestiva ulja |
1504 10 99 00 |
- - - ostalo |
|
|
|
Ex. |
|
|
01 - jestiva ulja |
1504 20 |
- Masti i ulja od ribe, kao i njihove frakcije, osim od riblje džigerice: |
|
1504 20 90 00 |
- - ostale |
|
|
|
Ex. |
|
|
01 - jestive masti i ulja |
1504 30 |
- Masti i ulja i njihove frakcije od morskih sisara: |
|
|
1504 30 90 00 |
- - ostalo |
|
|
Ex. |
|
|
01 - jestive masti i ulja |
|
|
|
|
Sojino ulje, rafinisani ili nerafinisani, ali hemijski nemodifikovano: |
|
1507 90 |
- Ostalo: |
|
|
1507 90 90 00 |
- - ostalo |
|
|
Ex. |
|
|
01 - jestivo sojino ulje |
|
|
|
|
Maslinovo ulje, rafinisano ili nerafinisano, ali hemijski nemodifikovano: |
|
1509.10 |
- Iz prvog presovanja: |
|
|
1509 10 10 00 |
- - lampant maslinovo ulje iz prvog presovanja |
|
1509 10 20 00 |
- - ekstra devičansko maslinovo ulje |
|
|
Ex. |
|
|
01 - jestivo maslinovo ulje |
|
1509 10 80 00 |
- - ostalo |
|
|
Ex. |
|
|
01 - jestivo maslinovo ulje |
|
1509 90 00 00 |
- Ostalo |
|
|
Ex. |
|
|
01 - jestivo maslinovo ulje |
|
|
|
1510 00 |
Ostala ulja, dobijena isključivo od maslina, rafinisana ili nerafinisana, ali hemijski nemodifikovana, uključujući mešavine tih ulja ili frakcija sa uljima ili frakcijama iz tar. broja 1509: |
|
|
1510 00 10 00 |
- Sirova ulja |
|
|
Ex. |
|
|
01 - jestivo maslinovo ulje |
|
1510 00 90 00 |
- Ostalo |
|
|
Ex. |
|
|
01 - jestivo maslinovo ulje |
|
|
|
|
Ulje od semena suncokreta, rafinisano ili nerafinisano, ali hemijski nemodifikovano: |
|
|
- Ulje od semena suncokreta |
|
1512 19 |
- - ostalo: |
|
|
1512 19 90 00 |
- - - ostalo |
|
|
Ex. |
|
|
01 - jestivo ulje od semena suncokreta |
|
|
|
|
Ulje od repice, rafinisano ali hemijski nemodifikovano: |
|
|
|
- Ulje od uljane repice sa malim sadržajem eruka kiseline: |
1514 19 |
- - ostalo: |
|
1514 19 90 00 |
- - - ostalo |
|
|
|
Ex. |
|
|
01 - jestivo ulje od uljane repice |
|
|
|
|
Ostale stabilne biljne masti i ulja (uključujući ulje jojobe) i njihove frakcije, rafinisani ili nerafinisani, ali hemijski nemodifikovani: |
|
|
- Kukuruzno ulje i njegove frakcije: |
|
1515 29 |
- - ostalo: |
|
|
1515 29 90 00 |
- - - ostalo |
|
|
Ex. |
|
|
01 - jestivo kukuruzno ulje |
|
Masti i ulja životinjskog ili biljnog porekla i njihove frakcije, delimično ili potpuno hidrogenizovani, interestorifikovani, reesterifikovani ili elaidinizovani, rafinisani ili nerafinisani, ali dalje nepripremljeni: |
|
|
1516 20 |
- Biljne masti i ulja i njihove frakcije: |
|
|
- - ostalo: |
|
1516 20 91 00 |
- - - u neposrednom pakovanju neto - mase ne preko 1 kg |
|
|
Ex. |
|
|
01 - jestiva rafinisana biljna mast od suncokreta, kukuruza, uljane repice, soje ili masline |
|
|
- - - ostalo: |
|
|
- - - - ostalo: |
|
1516 20 96 00 |
- - - - - ulje od kikirikija, semena pamuka, soje ili suncokreta; ostala ulja koja sadrže manje od 50% slobodnih masnih kiselina po masi, osim ulja od palminog jezgra (koštice), ilipe, kokosovih oraha, uljane repice i kopaiba |
|
|
Ex. |
|
|
01 - jestiva rafinisana biljna mast od soje ili suncokreta |
1516 20 98 00 |
- - - - - ostalo |
|
|
|
Ex. |
|
|
01 - jestiva rafinisana biljna mast od kukuruza, uljane repice ili masline |
|
|
Mešavine ili preparati od masti ili ulja životinjskog ili biljnog porekla ili od frakcija različitih masti ili ulja iz ove Glave podobni za jelo, osim jestivih masti ili ulja i njihovih frakcija iz tar. broja 1516 |
|
1517 90 |
- Ostalo: |
|
|
- -ostalo: |
|
1517 90 99 00 |
- - - ostalo |
|
|
Ex. |
|
|
02 - jestiva ulja od suncokreta, kukuruza, uljane repice i soje |
|
|
|
|
|
ŠEĆER |
|
|
|
|
Šećer od šećerne trske ili šećerne repe, u čvrstom stanju: |
|
|
|
- Ostalo: |
|
1701 99 |
- - ostalo: |
|
1701 99 10 00 |
- - - beli šećer |
|
Ostali šećeri, uključujući hemijski čistu laktozu, maltozu, glukozu i fruktozu u čvrstom stanju, šećerni sirupi bez dodatih sredstava za aromatizaciju ili materije za bojenje, veštački med, pomešan ili nepomešan s prirodnim medom; karamel: |
|
|
1702 90 |
- Ostalo, uključujući invertni šećer i ostali šećer i mešavine šećernog sirupa koji u suvom stanju sadrže 50% fruktoze po masi: |
|
1702 90 95 00 |
- - ostalo |
|
|
Ex. |
|
|
02 - šećer od šećerne repe, ili šećerne trske u tečnom stanju |
|
|
|
|
|
MLEKO/HLEB/PEKARSKI PROIZVODI |
|
|
|
|
Prehrambeni proizvodi od roba iz tar. brojeva 0401 do 0404 koji ne sadrže kakao ili sadrže manje od 5% po masi kakaa, računato na potpuno odmašćenu osnovu, na drugom mestu nepomenuti niti obuhvaćeni: |
|
|
|
|
|
1901 10 00 00 |
- Proizvodi pogodni za ishranu beba ili male dece, u pakovanjima za prodaju na malo |
|
|
Ex. |
|
|
01 - specijalno mleko u prahu za ishranu odojčadi |
|
1901 20 00 00 |
- Mešavine i testa za proizvodnju pekarskih proizvoda iz tar. broja 19.05 |
|
|
Ex. |
|
|
01 - smrznuti, ali termički netretirani: punjeno i nepunjeno pecivo, simit, pogačice, krofne i slični proizvodi, mekike i slični proizvodi, pereci, đevreci, pinjerlije, grisini i burek - pite. |
|
0901 90 |
- Ostalo: |
|
|
- - ostalo: |
|
1901 90 99 00 |
- - - ostalo |
|
|
Ex. |
|
|
01 - bezglutensko brašno (mešavina - smeša za pripremanje hleba, peciva, testenine i dr.) |
|
|
02 - ostali fermentisani proizvodi od mleka (član 2. stav 6. Pravilnika o utvrđivanju dobara i usluga čiji se promet oporezuje po posebnoj stopi PDV) |
|
|
|
|
|
HLEB/PEKARSKI PROIZVODI |
Radni spisak je smernica za lakše povezivanje poreskih propisa sa Nomenklaturom Carinske tarife i podložan je usklađivanju