SPISAK DOBARA
KOJA SE PREMA ČLANU 23. ZAKONA O POREZU NA DODATU VREDNOST OPOREZUJU POSEBNOM PORESKOM STOPOM OD 10% RAZVRSTANIH PO NOMENKLATURI CARINSKE TARIFE

(Ažurirano 13.9.2018. godine)

"*" - izmena

Tarifni broj

Tarifna oznaka

Naimenovanje

1

2

3

 

 

 

 

 

ŽIVA STOKA

 

 

 

01.01

 

Konji:

 

 

 

 

0101 21 00 00

- - čiste rase za priplod

 

0101 29

- - ostalo:

 

0101 29 10 00

- - - za klanje

 

0101 29 90 00

- - - ostalo

 

 

 

01.02

 

Žive životinje, vrste goveda

 

 

 

01.03

 

Svinje, žive

 

 

 

01.04

 

Ovce i koze, žive

 

 

 

01.05

 

Živina domaća, živa (kokoške vrste Gallus domesticus, patke, guske, ćurke i biserke)

 

 

 

01.06

 

Ostale životinje, žive

 

 

- Sisari:

 

0106 14

- - kunići i zečevi:

 

0106 14 10 00

- - - domaći kunići

 

 

- Insekti:

 

0106 41 00 00

- - pčele

 

 

 

 

 

 

 

 

SVEŽE, RASHLAĐENO I SMRZNUTO MESO UKLJUČUJUĆI I IZNUTRICE I DRUGE KLANIČNE PROIZVODE

 

 

 

02.01

 

Meso goveđe, sveže ili rashlađeno

 

 

 

02.02

 

Meso, goveđe, smrznuto

 

 

 

02.03

 

Meso svinjsko, sveže, rashlađeno ili smrznuto

 

 

 

02.04

 

Meso ovčje ili kozje, sveže, rashlađeno ili smrznuto

 

 

 

02.05

 

Meso konjsko, magareće ili od mula i mazgi, sveže, rashlađeno ili smrznuto

 

 

 

02.06

 

Drugi klanični proizvodi od goveđeg, svinjskog, ovčjeg, kozjeg, konjskog i magarećeg mesa ili mesa od mula i mazgi, upotrebljivi za jelo, sveži, rashlađeni ili smrznuti

 

 

 

02.07

 

Meso i jestivi otpaci od živine iz tar. br 0105, sveži, rashlađeni ili smrznuti

 

 

 

02.08

 

Ostalo meso i jestivi mesni drugi klanični proizvodi, sveži, rashlađeni ili smrznuti

 

0208 10

- Od kunića i zečeva:

 

0208 10 10 00

- - od domaćih kunića

 

 

 

 

 

JESTIVE MASNOĆE ŽIVOTINJSKOG POREKLA

 

 

 

02.09

0209 10

Svinjska masnoća bez mesne krtine i živinsko salo, neistopljeni niti ekstrahovani na bilo koji način, sveži, rashlađeni, smrznuti

- Od svinje:

 

 

- - potkožna svinjska masnoća:

 

0209 10 11 00

- - - sveža, rashlađena, smrznuta, soljena ili u salamuri

 

 

Ex.

 

 

01 - sveža, rashlađena, smrznuta, za zemlje uvoza i porekla iz EU

 

 

03 - sveža, rashlađena, smrznuta, osim EU

 

0209 10 90 00

- - Svinjska masnoća, osim one iz tar. podbroja 0209 10 11 00 ili 0209 10 19

 

 

Ex.

 

 

01- sveža, rashlađena, smrznuta

 

0209 90 00 00

- Ostalo

 

 

Ex.

 

 

01- živinsko salo

 

 

 

 

 

SVEŽA, RASHLAĐENA I SMRZNUTA RIBA

03.01

 

Ribe, žive:

 

 

- Ostale ribe, žive:

 

0301 91

- - pastrmke (Salmo trutta, Oncorhynchus mykiss, Oncorhynchus clarki, Oncorhynchus aguabonita, Oncorhynchus gilae, Oncorhynchus apache i Oncorhynchus chrysogaster):

 

0301 91 10 00

- - - vrste Oncorhynchus apache i Oncorhynchus chrysogaster

 

0301 91 90 00

- - - ostale

 

0301 92

- - jegulje (Anguilla spp)

 

0301 92 10 00

- - - dužine manje od 12 cm

 

0301 92 30 00

- - - dužine 12 cm, ali ne preko 20 cm

 

0301 92 90 00

- - - dužine 20 cm i veće

 

0301 93 00 00

- - šaran (Cyprinus spp., Carassius spp., Ctenopharyngodon idellus, Hypophthalmichthys spp., Cirrhinus spp., Mylopharyngodon piceus, Catla catla, Labeo spp, Osteochilus hasselti, Leptobarbus hoeveni, Megalobrama spp.)

 

0301 94

- - atlanska i pacifička tuna plavoperka (Thunnus thynnus, Thunnus orientalis):

 

0301 94 10 00

- - - atlanska tuna plavoperka (Thunnus thynnus)

 

0301 94 90 00

- - - pacifička tuna plavoperka (Thunnus orientalis)

 

0301 95 00 00

- - tuna južnih mora (Thunnus maccoyii)

 

0301 99

- - ostale:

 

 

- - - slatkovodne ribe:

 

0301 99 11 00

- - - - lososi pacifički (Oncorhynchus nerka, Oncorhynchus gorbuscha, Oncorhynchus keta, Oncorhynchus tschawytscha, Oncorhynchus kisutch, Oncorhynchus masou i Oncorhynchus rhodurus), lososi atlantski (Salmo salar) i lososi dunavski (mladica) (Hucho hucho)

 

0301 99 17

- - - - ostale:

 

0301 99 17 10

- - - - - šaran, ostali

 

0301 99 17 90

- - - - - ostale

 

0301 99 85 00

- - - ostale

 

 

 

03.02

 

Ribe, sveže ili rashlađene, osim ribljih fileta i ostalog ribljeg mesa iz tar. broja 0304

 

 

 

03.03

 

Riba, smrznuta, osim ribljih fileta i ostalog ribljeg mesa iz tar. broja 0304

 

 

 

03.04

 

Riblji fileti i ostalo riblje meso (nemleveno ili mleveno), sveže, rashlađeno ili smrznuto:

 

 

 

 

 

MLEKO/MLEČNI PROIZVODI

 

 

 

04.01

 

Mleko, nekoncentrovano i bez dodatog šećera ili drugih materija za zaslađivanje:

 

0401 10

- Sa sadržajem masnoće ne preko 1% po masi:

 

0401 10 10 00

- - u ambalaži neto-zapremine ne preko 2 l

 

0401 10 90 00

- - ostalo

 

0401 20

- Sa sadržajem masnoće preko 1% ali ne preko 6% po masi:

 

 

- - ne preko 3%:

 

0401 20 11 00

- - - u ambalaži neto-zapremine ne preko 2 l

 

0401 20 19 00

- - - ostalo

 

 

- - preko 3%:

 

0401 20 91 00

- - - u ambalaži neto-zapremine ne preko 2 l

 

0401 20 99 00

- - - ostalo

 

0401 40

- Sa sadržajem masnoće preko 6% ali ne preko 10% po masi:

 

 

 

 

0401 40 10 00

- - u ambalaži neto-zapremine ne preko 2 l

 

0401 40 90 00

- - ostalo

 

0401 50

- Sa sadržajem masnoće preko 10%, po masi:

 

 

- - ne preko 21%:

 

0401 50 11 00

- - - u ambalaži neto - zapremine ne preko 2 l

 

 

Ex.

 

 

01 - mleko, za zemlje uvoza i porekla iz EU

 

 

02 - mleko, osim za zemlje uvoza i porekla iz EU

 

0401 50 19 00

- - - ostalo

 

 

Ex.

 

 

01 - mleko, za zemlje uvoza i porekla iz EU

 

 

02 - mleko, osim za zemlje uvoza i porekla iz EU

 

 

73 - mleko, za uvoz uz CH11F preferencijal (zemlja porekla CH/LI)

04.02

 

Mleko, koncentrovano ili sa sadržajem dodatog šećera ili drugih materija za zaslađivanje:

 

0402 10

- U prahu, granulama ili drugim čvrstim oblicima, sa sadržajem masnoće ne preko 1, 5% po masi:

 

 

- - bez dodatka šećera ili drugih materija za zaslađivanje:

 

0402 10 11 00

- - - u ambalaži neto-mase ne preko 2, 5 kg

 

0402 10 19 00

- - - ostalo

 

 

- - ostalo:

 

0402 10 91 00

- - - u ambalaži neto-mase ne preko 2, 5 kg

 

0402 10 99 00

- - - ostalo

 

 

- U prahu, granulama ili drugim čvrstim oblicima, sa sadržajem masnoće preko 1, 5% po masi:

 

0402 21

- - bez dodatog šećera ili drugih materija za zaslađivanje

 

 

- - - sa sadržajem masnoće ne preko 27% po masi:

 

0402 21 11 00

- - - - u ambalaži neto-mase ne preko 2,5 kg

 

 

Ex.

 

 

01 - mleko, za zemlje uvoza i porekla iz EU

 

 

03 - mleko, za zemlje uvoza i porekla osim EU/CH/LI

 

 

73 - mleko, uvoz uz preferencijal CH11F (zemlja porekla CH/LI)

 

 

 

 

0402 21 18 00

- - - - ostalo:

 

 

Ex.

 

 

01 - mleko, sa sadržajem masnoće ne preko 11% po masi, osim za zemlje uvoza i porekla iz EU/CH/LI

 

 

03 - mleko, sa sadržajem masnoće preko 11% po masi, ali ne preko 27% po masi, osim za zemlje uvoza i porekla iz EU/CH/LI

 

 

61 - mleko, sa sadržajem masnoće ne preko 11% po masi, za zemlje uvoza i porekla iz EU (EU03G ili EU12K), osim za potrebe konditorske industrije

 

 

63 - mleko, sa sadržajem masnoće preko 11% po masi, ali ne preko 27% po masi, za zemlje uvoza i porekla iz EU (EU03G ili EU12K), osim za potrebe konditorske industrije

 

 

65 - mleko, sa sadržajem masnoće ne preko 11% po masi, za zemlje uvoza i porekla iz EU (EU03G ili EU12K), za potrebe konditorske industrije

 

 

67 - mleko, sa sadržajem masnoće preko 11% po masi, ali ne preko 27% po masi, za zemlje uvoza i porekla iz EU (EU03G ili EU12K), za potrebe konditorske industrije

 

 

73 - mleko, za uvoz iz CH11F preferencijal (zemlja porekla CH/LI)

 

 

 

 

0402 21 91 00

- - - - u ambalaži neto - mase ne preko 2,5 kg

 

 

Ex.

 

 

01 - mleko, uvoz i poreklo iz EU

 

 

03 - mleko, uvoz i poreklo, osim EU/CH/LI

 

 

73 - mleko, uvoz uz preferencijal CH11F (zemlja porekla CH/LI)

 

0402 21 99 00

- - - - ostalo

 

 

Ex.

 

 

01 - mleko, uvoz i poreklo iz EU

 

 

03 - mleko, uvoz i poreklo, osim EU/CH/LI

 

 

73 - mleko, uvoz uz preferencijal CH11F (zemlja porekla CH/LI)

 

0402 29

- - ostalo:

 

 

- - - sa sadržajem masnoće ne preko 27% po masi:

 

0402 29 11 00

- - - - specijalno mleko za odojčad, hermetički zatvoreno čija neto masa ne prelazi 500 g, sa sadržajem masnoće preko 10% po masi

 

 

- - - - ostalo:

 

0402 29 15 00

- - - - - u ambalaži neto-mase ne preko 2,5 kg

 

 

Ex.

 

 

01 - mleko

 

0402 29 19 00

- - - - - ostalo

 

 

Ex.

 

 

01 - mleko

 

 

- - - sa sadržajem masnoće preko 27% po masi:

 

0402 29 91 00

- - - - u ambalaži neto-mase ne preko 2,5 kg

 

 

Ex.

 

 

01 - mleko

 

0402 29 99 00

- - - - ostalo

 

 

Ex.

 

 

01 - mleko

 

 

- Ostalo:

 

0402 91

- - bez dodatka šećera ili drugih materija za zaslađivanje:

 

0402 91 10 00

- - - sa sadržajem masnoće ne preko 8% po masi

 

 

Ex.

 

 

01 - mleko, uvoz i poreklo iz EU

 

 

03 - mleko, uvoz i poreklo osim EU/CH/LI

 

 

73 - mleko, uvoz uz preferencijal CH11F (zemlja porekla CH/LI)

 

0402 91 30 00

- - - sa sadržajem masnoće preko 8% ali ne preko 10% po masi

 

 

Ex.

 

 

01 - mleko, uvoz i poreklo iz EU

 

 

03 - mleko, uvoz i poreklo osim EU/CH/LI

 

 

73 - mleko, uvoz uz preferencijal CH11F (zemlja porekla CH/LI)

 

 

- - - sa sadržajem masnoće preko 10% ali ne preko 45% po masi:

 

0402 91 51 00

- - - - u ambalaži neto-mase ne preko 2,5 kg

 

 

Ex.

 

 

01 - mleko

 

0402 91 59 00

- - - - ostalo

 

 

Ex.

 

 

01 - mleko, uvoz i poreklo iz EU

 

 

03 - mleko, uvoz i poreklo osim EU/CH/LI

 

 

73 - mleko, uvoz uz preferencijal CH11F (zemlja porekla CH/LI)

 

0402 99

- - ostalo:

 

0402 99 10 00

- - - sa sadržajem masnoće ne preko 9, 5% po masi

 

 

Ex.

 

 

01 - mleko

 

 

- - - sa sadržajem masnoće preko 9, 5% ali ne preko 45% po masi:

 

0402 99 31 00

- - - - u ambalaži neto-mase ne preko 2,5 kg

 

 

Ex.

 

 

01 - mleko

 

0402 99 39 00

- - - - ostalo

 

 

Ex.

 

 

01 - mleko, uvoz i poreklo iz EU

 

 

03 - mleko, uvoz i poreklo osim EU/CH/LI

 

 

73 - mleko, uvoz uz preferencijal CH11F (zemlja porekla CH/LI)

 

 

 

04.03

 

Kiselo mleko, jogurt, kefir i ostalo fermentisano ili zakiseljeno mleko, koncentrovani ili nekoncentrovani sa sadržajem dodatog šećera ili drugih materija za zaslađivanje, aromatizovani ili sa dodatim voćem ili kakaaom:

 

0403 10

- Jogurt:

 

 

- - nearomatizovan, bez dodataka voća, uključujući jezgrasto voće, ili kakaao:

 

 

- - - bez dodatka šećera ili drugih materija za zaslađivanje, sa sadržajem masnoće po masi:

 

0403 10 11 00

- - - - ne preko 3%

 

0403 10 13 00

- - - - preko 3% ali ne preko 6%

 

0403 10 19 00

- - - - preko 6%

 

 

- - - ostali, sa sadržajem masnoće po masi:

 

0403 10 31 00

- - - - ne preko 3%

 

0403 10 33 00

- - - - preko 3% ali ne preko 6%

 

0403 10 39 00

- - - - preko 6%

 

 

- - aromatizovan ili sa dodatkom voća, uključujući jezgrasto voće, ili kakaao:

 

 

- - - u prahu, granulama ili drugim čvrstim oblicima, sa sadržajem mlečne masnoće po masi:

 

0403 10 51 00

- - - - ne preko 1,5%

 

0403 10 53 00

- - - - preko 1,5% ali ne preko 27%

 

0403 10 59 00

- - - - preko 27%

 

 

- - - ostali, sa sadržajem mlečne masnoće po masi:

 

0403 10 91 00

- - - - ne preko 3%

 

0403 10 93 00

- - - - preko 3% ali ne preko 6%

 

0403 10 99 00

- - - - preko 6%

 

0403 90

- Ostalo:

 

 

- - nearomatizovano i bez dodatka voća, uključujući jezgrasto voće, ili kakao:

 

 

- - - u prahu, granulama ili drugim čvrstim oblicima:

 

 

- - - - bez dodatka šećera ili drugih materija za zaslađivanje, sa sadržajem masnoće po masi:

 

0403 90 11 00

- - - - - ne preko 1,5%

 

 

Ex.

 

 

01 - fermentisani proizvodi od mleka, osim fermentisane pavlake

 

0403 90 13 00

- - - - - preko 1,5% ali ne preko 27%

 

 

Ex.

 

 

01 - fermentisani proizvodi od mleka, osim fermentisane pavlake

 

0403 90 19 00

- - - - - preko 27%

 

 

Ex.

 

 

01 - fermentisani proizvodi od mleka, osim fermentisane pavlake

 

 

- - - - ostalo, sa sadržajem masnoće po masi:

 

0403 90 31 00

- - - - - ne preko 1,5%

 

 

Ex.

 

 

01 - fermentisani proizvodi od mleka, osim fermentisane pavlake

 

0403 90 33 00

- - - - - preko 1,5% ali ne preko 27%

 

 

Ex.

 

 

01 - fermentisani proizvodi od mleka, osim fermentisane pavlake

 

0403 90 39 00

- - - - - preko 27%

 

 

Ex.

 

 

01 - fermentisani proizvodi od mleka, osim fermentisane pavlake

 

 

- - - ostalo:

 

 

- - - - bez dodatka šećera ili drugih materija za zaslađivanje, sa sadržajem masnoće po masi:

 

0403 90 51 00

- - - - - ne preko 3%

 

 

Ex.

 

 

01 - fermentisani proizvodi od mleka, osim fermentisane pavlake, za zemlje uvoza i porekla iz EU

 

 

02 - fermentisani proizvodi od mleka, osim fermentisane pavlake, osim za zemlje uvoza i porekla iz EU

 

0403 90 53 00

- - - - - preko 3%, ali ne preko 6%

 

 

Ex.

 

 

01 - fermentisani proizvodi od mleka, osim fermentisane pavlake, za zemlje uvoza i porekla iz EU

 

 

02 - fermentisani proizvodi od mleka, osim fermentisane pavlake, osim za zemlje uvoza i porekla iz EU

 

0403 90 59 00

- - - - - preko 6%

 

 

Ex.

 

 

01 - fermentisani proizvodi od mleka, osim fermentisane pavlake, za zemlje uvoza i porekla iz EU

 

 

02 - fermentisani proizvodi od mleka, osim fermentisane pavlake, osim za zemlje uvoza i porekla iz EU

 

 

- - - - ostalo, sa sadržajem masnoće po masi:

 

0403 90 61 00

- - - - - ne preko 3%

 

 

Ex.

 

 

01 - fermentisani proizvodi od mleka, osim fermentisane pavlake

 

0403 90 63 00

- - - - - preko 3%, ali ne preko 6%

 

 

Ex.

 

 

01- fermentisani proizvodi od mleka, osim fermentisane pavlake

 

0403 90 69 00

- - - - - preko 6%

 

 

Ex.

 

 

01- fermentisani proizvodi od mleka, osim fermentisane pavlake

 

 

 

 

 

SVEŽA JAJA

 

 

 

04.07

 

Živinska i ptičja jaja, u ljusci, sveža

 

 

- Oplođena jaja za inkubaciju:

 

 

 

 

0407 11 00 00

- - od kokošaka vrste Gallus domesticus

 

0407 19

- - ostala:

 

 

- - - od živine, osim od kokošaka vrste Gallus domesticus

 

0407 19 11 00

- - - - od ćuraka ili gusaka

 

0407 19 19 00

- - - - ostala

 

0407 19 90 00

- - - ostala

 

 

- Ostala sveža jaja:

 

0407 21 00 00

- - od kokošaka vrste Gallus domesticus

 

 

Ex.

 

 

01 - konzumna, uvoz i poreklo iz EU

 

 

02 - konzumna, uvoz i poreklo osim EU

 

0407 29

- - - ostala

 

0407 29 10 00

- - - od živine, osim od kokošaka vrste Gallus domesticus

 

 

Ex.

 

 

01 - konzumna, uvoz i poreklo iz EU

 

 

02 - konzumna, uvoz i poreklo osim EU

 

0407 29 90 00

- - - ostala

 

 

Ex.

 

 

02 - konzumna

 

 

 

 

 

PRIRODNI MED

 

 

 

04.09

0409 00 00 00

Med prirodni

 

 

 

 

 

SVEŽE, RASHLAĐENO I SMRZNUTO MESO UKLJUČUJUĆI I IZNUTRICEI DRUGE KLANIČNE PROIZVODE / SEME ZA REPRODUKCIJU ŽIVOTINJA

 

 

 

05.04

0504 00 00 00

Creva, bešike i želuci od životinja (osim od riba), celi ili u komadima, sveži, rashlađeni, smrznuti, usoljeni, u salamuri, sušeni ili dimljeni

 

 

Ex.

 

 

01- jestivi: sveži, rashlađeni, smrznuti

 

 

 

05.11

 

Proizvodi životinjskog porekla nepomenuti niti obuhvaćeni na drugom mestu; mrtve životinje iz Glava 1 i 3, neupotrebljive za ljudsku ishranu:

 

0511 10 00 00

- Sperma bikova

 

 

- Ostalo:

 

0511 99

- - ostalo:

 

0511 99 85 00

- - - ostalo

 

 

Ex.

 

 

01 - seme za reprodukciju životinja

 

 

 

 

 

SADNI MATERIJAL

 

 

 

06.01

 

Lukovice, gomolji, gomoljasto korenje, koreni, izdanci i rizomi za sadnju:

 

0601 10

- Lukovice, gomolji, gomoljasto korenje, izdanci korena i rizomi, za sadnju:

 

0601 10 10 00

- - zumbuli

 

0601 10 20 00

- - narcisi

 

0601 10 30 00

- - lale

 

0601 10 40 00

- - gladiole

 

0601 10 90 00

- - ostalo

 

 

 

06.02

 

Ostale žive biljke (uključujući njihovo korenje), reznice, kalem-grančice i kalemi; micelijum za pečurke:

 

0602 10

- Neužiljene reznice i kalem-grančice, kalemi:

 

0602 10 10 00

- - lozne

 

0602 10 90 00

- - ostale

 

0602 20

- Sadnice, šiblje ili žbunje, kalemljeno ili nekalemljeno, vrsta koje imaju jestivo voće ili jezgrasto voće:

 

0602 20 10 00

- - lozne, kalemljene ili užiljene

 

 

- - ostale:

 

0602 20 20 00

- - - sa golim korenima

 

 

- - - ostale:

 

0602 20 30 00

- - - - agruma

 

0602 20 80 00

- - - - ostale

 

0602 30 00 00

- Rododendroni i azaleje (gorske ruže), kalemljeni ili nekalemljeni

 

 

Ex.

 

 

01 - za sadnju

 

0602 40 00 00

- Ruže, kalemljene ili nekalemljene

 

 

Ex.

 

 

01 - za sadnju

 

0602 90

- Ostalo:

 

0602 90 10 00

- - micelijum za pečurke

 

0602 90 20 00

- - ananas biljka

 

 

Ex.

 

 

01 - za sadnju

 

0602 90 30 00

- - povrće i jagode, za sadnju

 

 

- - ostalo:

 

 

- - - biljke otvorenog prostora:

 

 

- - - - drveće, šiblje i žbunje:

 

0602 90 41 00

- - - - - šumsko drveće

 

 

Ex.

 

 

01 - za sadnju

 

 

- - - - - ostalo:

 

0602 90 45 00

- - - - - - ožiljene reznice i mlade biljke

 

 

Ex.

 

 

01 - za sadnju

 

 

- - - - - - ostale:

 

0602 90 46 00

- - - - - - - sa golim korenima

 

 

Ex.

 

 

01 - za sadnju

 

 

- - - - - - - ostale:

 

0602 90 47 00

- - - - - - - - agruma

 

 

Ex.

 

 

01 - za sadnju

 

602 90 48 00

- - - - - - - - ostalo

 

 

Ex.

 

 

01 - za sadnju

 

0602 90 50 00

- - - - ostale biljke otvorenog prostora:

 

 

Ex.

 

 

01 - za sadnju (osim za zemlje uvoza i porekla iz EU)

 

 

61 - višegodišnje biljke, za sadnju, za zemlje uvoza i porekla iz EU (EU03A)

 

 

63 - ostalo, za sadnju, za zemlje uvoza i porekla iz EU (EU03B)

 

 

- - - biljke zatvorenog prostora:

 

0602 90 70 00

- - - - ožiljene reznice i mlade biljke, osim kaktusa

 

 

Ex.

 

 

01 - za sadnju

 

 

- - - - ostalo:

 

0602 90 91 00

- - - - - cvetne biljke, sa pupoljcima ili cvetovima, osim kaktusa

 

 

Ex.

 

 

01 - za sadnju

 

0602 90 99 00

- - - - - ostale

 

 

Ex.

 

 

01 - za sadnju

 

 

 

 

 

SVEŽE, RASHLAĐENO I SMRZNUTO POVRĆE / SEME ZA REPRODUKCIJU /ŽITARICE/SADNI MATERIJAL

 

 

 

07.01

 

Krompir, svež ili rashlađen:

 

 

 

07.02

 

Paradajz, sveži ili rashlađeni

 

 

 

07.03

 

Crni luk, vlašac, beli luk, praziluk i ostali lukovi, sveži ili rashlađeni:

 

 

 

07.04

 

Kupus, karfiol, keleraba, kelj i slično kupusno jestivo povrće, sveži ili rashlađeni:

 

 

 

07.05

 

Salata (Lactuca sativa) i cikorija (Cichorium spp), sveži ili rashlađeni:

 

 

 

07.06

 

Šargarepa, broskva ili repa ugarnjača (bela repa), cvekla, celer korenjaš, rotkvice i slično jestivo korenjasto povrće, sveže ili rashlađeno:

 

 

 

07.07

 

Krastavci i kornišoni, sveži ili rashlađeni:

 

 

 

07.08

 

Mahunasto povrće, u mahunama ili zrnu, sveže ili rashlađeno:

 

 

 

07.09

 

Ostalo povrće, sveže ili rashlađeno:

 

 

 

07.10

 

Povrće (nekuvano ili kuvano u vodi ili pari) smrznuto:

 

 

 

07.12

 

Sušeno povrće, celo, sečeno u komade ili mleveno, ali dalje nepripremljeno:

 

0712 90

- Ostalo povrće; mešavine povrća:

 

 

- - kukuruz šećerac (Zea mays var saccharata):

 

0712 90 11 00

- - - hibridi za setvu

 

 

 

07.13

 

Sušeno mahunasto povrće u zrnu, oljušteno ili neoljušteno ili lomljeno:

07.14

 

Manioka, arorut, salep, topinambur, slatki krompir i slično korenje i krtole s visokim sadržajem skroba ili inulina, sveži, rashlađeni, smrznuti, celi, sečeni ili u obliku peleta; srž od sago drveta:

 

 

Ex.

 

 

01 - sveža, rashlađena ili smrznuta

 

0714 20

- Slatki krompir

 

0714 20 10 00

- - svež, ceo, namenjen za ljudsku ishranu

 

0714 20 90 00

- - ostali

 

 

Ex.

 

 

01 - sveža, rashlađena ili smrznuta

 

0714 30 00 00

- Jam (Dioscorea spp.):

 

 

Ex.

 

 

01 - sveža, rashlađena ili smrznuta

 

0714 40 00 00

- Taro (Colocasia spp.):

 

 

Ex.

 

 

01 - sveža, rashlađena ili smrznuta

 

0714 50 00 00

- Malanga (Xanthosoma spp.):

 

 

Ex.

 

 

01 - sveža, rashlađena ili smrznuta

 

0714 90 20 00

- - arorut, salep i slično korenje i krtole sa visokim sadržajem skroba:

 

 

Ex.

 

 

01 - sveža, rashlađeno ili smrznuto

 

0714 90 90 00

- - ostalo

 

 

Ex.

 

 

01 - sveža, rashlađeno ili smrznuto

 

 

 

 

 

SVEŽE VOĆE

*08.01

 

Kokosov orah, brazilski orah i akažu orah, sveži, u ljusci ili bez ljuske, oljušteni ili neoljušteni:

 

 

- Kokosov orah:

 

0801 12 00 00

- - u unutrašnjoj ljusci (endokarp)

 

0801 19 00 00

- - ostali

 

 

- Brazilski orah:

 

0801 21 00 00

- - u ljusci

 

0801 22 00 00

- - bez ljuske

 

 

- Akažu orah:

 

0801 31 00 00

- - u ljusci

 

0801 32 00 00

- - bez ljuske

 

 

 

08.02

 

Ostalo jezgrasto voće u ljusci, sveže ili suvo, u ljusci ili bez ljuske, oljušteno ili neoljušteno:

 

 

 

08.03

0803 00

Banane, uključujući brašnaste banane ("plantains"), sveže

 

0803 10

- Brašnaste banane ("plantains"):

 

0803 10 10 00

- - sveže

 

0803 90

- Ostale:

 

0803 90 10 00

- - sveže

 

 

 

08.04

 

Urme, smokve, ananas, avokado, guava, mango i mangusta, sveži

 

0804 10 00 00

- Urme

 

 

Ex.

 

 

01 -sveže, rashlađene

 

0804 20

- Smokve:

 

0804 20 10 00

- - sveže

 

0804 30 00 00

- Ananas

 

 

Ex.

 

 

01 - sveže, rashlađene

 

0804 40 00 00

- Avokado

 

 

Ex.

 

 

01 - sveže, rashlađene

 

0804 50 00 00

- Guava, mango i mangusta

 

 

Ex.

 

 

01 - sveže, rashlađene

 

 

 

08.05

 

Agrumi, sveži, ili suvi:

 

0805 10

- Pomorandže:

 

 

- - slatke pomorandže, sveže

 

0805 10 22 00

- - - navel oranges

 

0805 10 24 00

- - - bele pomorandže

 

0805 10 28 00

- - - ostale

 

 

- Mandarine (uključujući tangerske i satsumas), klementine, vilking i slični hibridi agruma:

 

0805 21

- - Mandarine (uključujući tangerske i satsumas)

 

0805 21 10 00

- - - satsumas

 

 

Ex.

 

 

01 - sveže, rashlađene, za zemlje uvoza i porekla iz EU

 

 

03 - sveže, rashlađene, osim iz EU

 

0805 21 90 00

- - - ostalo

 

 

Ex.

 

 

01 - sveže, rashlađene, za zemlje uvoza i porekla iz EU

 

 

03 - sveže, rashlađene, osim iz EU

 

0805 22 00 00

- - klementine

 

 

Ex.

 

 

01 - sveže, rashlađene, za zemlje uvoza i porekla iz EU

 

 

03 - sveže, rashlađene, osim iz EU

 

0805 29

- - ostalo:

 

0805 29 00 10

- - - monrealke i vilking

 

 

Ex.

 

 

01 - sveže, rashlađene, za zemlje uvoza i porekla iz EU

 

 

03 - sveže, rashlađene, osim iz EU

 

0805 29 00 90

- - - ostale

 

 

Ex.

 

 

01 - sveže, rashlađene, za zemlje uvoza i porekla iz EU

 

 

03 - sveže, rashlađene, osim iz EU

 

0805 40 00 00

- Grejpfrut, uključujući pomelo (pomelos)

 

 

Ex.

 

 

01 - sveže, rashlađene, za zemlje uvoza i porekla iz EU

 

 

03 - sveže, rashlađene, osim iz EU

 

0805 50

- Limun (Citrus limon, Citrus limonum) i limeta (Citrus aurantifolia, Citrus Latifolia):

 

0805 50 10 00

- - limun (Citrus limon, Citrus limonum)

 

 

Ex.

 

 

01 - sveže, rashlađene

 

0805 50 90 00

- - limeta (Citrus aurantifolia, Citrus latifolia)

 

 

Ex.

 

 

01 - sveže, rashlađene

 

0805 90 00 00

- Ostali

 

 

Ex.

 

 

01 - sveže, rashlađene, za zemlje uvoza i porekla iz EU

 

 

03 - sveže, rashlađene, osim iz EU

 

 

 

08.06

 

Grožđe, sveže

 

0806 10

- Sveže:

 

0806 10 10 00

- - stono grožđe

 

0806 10 90 00

- - ostalo

 

 

 

08.07

 

Dinje, lubenice i papaje, sveže

 

 

 

08.08

 

Jabuke, kruške i dunje, sveže

 

 

 

08.09

 

Kajsije, trešnje i višnje, breskve (uključujući nektarine), šljive i divlje šljive, sveže

 

 

 

08.10

 

Ostalo voće, sveže

 

 

 

08.11

 

Voće, smrznuto, bez dodatka šećera ili drugih materija za zaslađivanje:

 

0811 10

Jagode:

 

0811 10 90 00

- - ostalo

 

0811 20

- Maline, kupine, dudinje, loganjske bobice, crne, bele ili    crvene ribizle i ogrozdi

 

 

- - ostalo:

 

0811 20 31 00

- - - maline

 

0811 20 39 00

- - - crne ribizle

 

0811 20 51 00

- - - crvene ribizle

 

 

- - - kupine i dudinje

 

0811 20 59 10

- - - - kupine

 

0811 20 59 90

- - - - dudinje

 

0811 20 90 00

- - - ostalo

 

0811 90

- Ostalo:

 

 

- - ostalo:

 

0811 90 50 00

- - - voće vrste Vaccinium myrtillus

 

0811 90 70 00

- - - voće vrste Vaccinium myrtilloides i Vaccinium angustifolium

 

 

- - - trešnje i višnje:

 

0811 90 75 00

- - - - višnje (Prunus cerasus)

 

0811 90 80 00

- - - - ostalo

 

0811 90 85 00

- - - tropsko voće, uključujući tropsko jezgrasto voće

 

0811 90 95

- - - ostalo:

 

0811 90 95 10

- - - - kajsije

 

0811 90 95 20

- - - - breskve

 

0811 90 95 90

- - - - ostalo

 

 

 

 

 

SEME ZA REPRODUKCIJU

 

 

 

09.09

 

Seme anisa, badijana, komorača, korijandera, kumina ili kima; bobice kleke:

- Seme korijandera:

 

0909 21 00 00

- - nedrobljen niti mleven

 

 

Ex.

 

 

01 - za setvu

 

 

- Seme kumina:

 

0909 31 00 00

- - nedrobljen niti mleven

 

 

Ex.

 

 

01 - za setvu

 

 

- Seme anisa, badijana, kima, komorača; bobice kleke

 

0909 61 00 00

- - nedrobljeno niti mleveno

 

 

Ex.

 

 

01 - za setvu

 

 

 

 

 

SEME ZA REPRODUKCIJU/ŽITARICE

 

 

 

10.01

 

Pšenica i napolica:

 

 

- Tvrda pšenica:

 

1001 11 00 00

- - semenska

 

1001 19 00 00

- - ostala

 

 

- Ostala:

 

1001 91

- - semenska:

 

1001 91 10 00

- - - pir

 

1001 91 20 00

- - - obična pšenica i napolica

 

1001 91 90 00

- - - ostalo

 

1001 99 00 00

- - ostalo

10.02

1002

Raž:

 

1002 10 00 00

- semenska

 

1002 90 00 00

- ostala

 

 

 

10.03

1003

Ječam

 

1003 10 00 00

- Semenski

 

1003 90 00 00

- Ostali

 

 

 

 

 

 

10.04

1004

Ovas:

 

1004 10 00 00

- Semenski

 

1004 90 00 00

- Ostali

 

 

 

10.05

1005

Kukuruz:

 

1005 10

Semenski:

 

 

- - hibridni:

 

1005 10 13 00

- - - trolinijski hibridi

 

1005 10 15 00

- - - obični hibridi

 

1005 10 18 00

- - - ostali

 

1005 10 90 00

- - ostali

 

1005 90 00 00

- Ostali

 

 

 

10.06

 

Pirinač

 

 

 

10.08

 

Heljda, proso, seme za ptice; ostale žitarice:

 

1008 10 00 00

- Heljda

 

 

- Proso

 

1008 21 00 00

- - za setvu

 

1008 29 00 00

- - ostali

 

1008 60 00 00

-Tritikale

 

 

Ex.

 

 

01 - za setvu

 

 

BRAŠNO

 

 

 

11.01

1101 00

Brašno od pšenice ili napolice:

 

 

- Brašno od pšenice:

 

1101 00 11 00

- - od tvrde pšenice

 

1101 00 15 00

- - od obične pšenice i pira

 

1101 00 90 00

- Brašno od napolice

11.02

 

Brašno od žitarica osim pšenice ili napolice

 

1102 20

Brašno kukuruzno:

 

1102 20 10 00

- - sa sadržajem masnoće ne preko 1,5% po masi

 

1102 20 90 00

- - ostalo

 

1102 90

- Ostao:

 

1102 90 10 00

- - brašno ječmeno

 

1102 90 30 00

- - brašno ovseno

 

1102 90 50 00

- - brašno pirinčano

 

1102 90 70 00

- - brašno ražano

 

1102 90 90 00

- - ostalo

 

 

Ex.

 

 

01 - brašno od prosa i brašno od heljde

 

 

 

 

 

ŽITARICE

 

 

 

11.04

 

Žitarice u zrnu drukčije obrađene (npr. oljuštene, valjane u ljuspicama, perlirane, obrezane ili gnječene), osim pirinča iz tar. broja 1006;

 

 

- Drukčije obrađena zrna (npr. oljuštena, perlirana, obrezana ili drobljena):

 

1104 22

- - od ovsa:

 

1104 22 40 00

- - - oljuštena, obrezana ili neobrezana, gnječena ili negnječena

 

1104 22 50 00

- - - perlirana

 

1104 22 95 00

- - - ostala

 

1104 23

- - od kukuruza:

 

1104 23 40 00

- - - oljuštena, obrezana ili neobrezana, gnječena ili negnječena; perlirana

 

1104 23 98 00

- - - ostala

 

1104 29

- - od ostalih žitarica:

 

 

- - - od ječma:

 

1104 29 04 00

- - - - oljuštena, obrezana ili neobrezana, gnječena ili negnječena

 

1104 29 05 00

- - - - perlirana

 

1104 29 08 00

- - - - ostala

 

 

- - - ostala:

 

1104 29 17 00

- - - - oljuštena, obrezana ili neobrezana, gnječena ili negnječena

 

 

Ex.

 

 

01 - pšenica, napolica, raž, pirinač, heljda, proso

 

1104 29 30 00

- - - - perlirana

 

 

Ex.

 

 

01 - pšenica, napolica, raž, pirinač, heljda, proso

 

 

- - - - samo gnječena, drukčije neobrađena:

 

1104 29 51 00

- - - - - od pšenice

 

1104 29 55 00

- - - - - od raži

 

1104 29 59 00

- - - - - ostala

 

 

Ex.

 

 

01 - napolica, pirinač, heljda, proso

 

 

- - - - ostala:

 

1104 29 81 00

- - - - - od pšenice

 

1104 29 85 00

- - - - - od raži

 

1104 29 89 00

- - - - - ostala

 

 

Ex.

 

 

01 - napolica, pirinač, heljda, proso

 

 

 

 

 

SEME ZA REPRODUKCIJU

 

 

 

12.01

1201 00

Soja u zrnu, lomljena ili drobljena:

 

1201 10 00 00

- Za setvu

 

1201 90 00 00

- Ostala

 

 

 

12.02

 

Kikiriki, nepržen, nepečen, u ljusci ili bez ljuske, lomljen ili nelomljen:

 

1202 30 00 00

- Za setvu

 

 

 

12.04

1204 00

Seme lana, lomljeno ili nelomljeno:

 

1204 00 10 00

- Za setvu

 

 

 

12.05

1205

Seme uljane repice, lomljeno ili nelomljeno:

 

1205 10

- Seme uljane repice sa malom količinom eruka kiseline:

 

1205 10 10 00

- - za setvu

 

1205 10 90 00

- - ostalo

 

1205 90 00 00

- Ostalo

12.06

1206 00

Seme suncokreta, lomljeno ili nelomljeno:

 

1206 00 10 00

- Za setvu

 

 

- Ostalo:

 

1206 00 91 00

- - bez ljuske; u sivo-beloj prugastoj ljusci

 

1206 00 99 00

- - ostalo

 

 

 

12.07

 

Ostalo uljano seme i plodovi, lomljeno ili nelomljeno:

 

1207 10 00 00

- Palmini orasi i jezgra

 

 

Ex.

 

 

01 - semensko

 

 

- Seme pamuka:

 

1207 21 00 00

- - semensko

 

1207 30 00 00

- Seme ricinusa

 

 

Ex.

 

 

01 - semensko

 

1207 40

- Seme susama:

 

1207 40 10 00

- - semensko

 

1207 50

- Seme slačice:

 

1207 50 10 00

- - semensko

 

1207 60 00 00

- Seme šafranike (Carthamus tinctorius)

 

 

Ex.

 

 

01 - semensko

 

1207 70 00 00

- Seme dinje

 

 

Ex.

 

 

01 - semensko

 

 

- Ostalo:

 

1207 91

- - seme maka:

 

1207 91 10 00

- - - semensko

 

1207 99

- - ostalo:

 

1207 99 20 00

- - - semensko

 

 

 

12.09

 

Seme, plodovi i spore za setvu

 

 

 

12.12

 

Šećerna repa, sveža, sušena, mlevena ili nemlevena; ostali biljni proizvodi (uključujući nepržen koren cikorije, vrste Cichorium intybus sativum) vrsta koja se prvenstveno upotrebljava za ljudsku ishranu, na drugom mestu nepomenuti niti uključeni:

 

 

- Ostalo:

 

1212 91

- - šećerna repa

 

1212 91 20 00

- - - osušena, mlevena ili nemlevena

 

1212 91 80 00

- - - ostalo

 

 

Ex.

 

 

01 - sveža

 

 

 

 

 

JESTIVE MASNOĆE ŽIVOTINJSKOG I BILJNOG POREKLA

 

 

 

15.01

 

Svinjska masnoća (uključujući jestivu mast) i živinska masnoća, osim onih iz tar. brojeva 0209 ili 1503:

 

1501 10

- Jestiva svinjska mast:

 

1501 10 90 00

- - ostalo

 

1501 20

- Ostala svinjska masnoća:

 

1501 20 90 00

- - ostalo

 

1501 90 00 00

- Ostala

 

 

Ex.

 

 

01 - jestiva živinska masnoća

 

 

 

15.02

1502 00

Masnoće od životinja vrsta goveda, ovaca ili koza, osim onih iz tar. broja 1503:

 

1502 10

- Loj:

 

1502 10 90 00

- - ostalo

 

1502 90

- Ostalo:

 

1502 90 90 00

- - ostalo

 

 

 

15.04

 

Masti i ulja kao i njihove frakcije, od riba ili morskih sisara, rafinisani ili nerafinisani, ali hemijski nemodifikovani:

 

1504 10

- Ulja i njihove frakcije od riblje džigerice:

 

1504 10 10 00

- - sa sadržajem vitamina A ne preko 2500 IU/g

 

 

Ex.

 

 

01 - jestiva ulja

 

 

- - ostalo:

 

1504 10 91 00

- - - od lista

 

 

Ex.

 

 

01 - jestiva ulja

 

1504 10 99 00

- - - ostalo

 

 

Ex.

 

 

01 - jestiva ulja

 

1504 20

- Masti i ulja od ribe, kao i njihove frakcije, osim od riblje džigerice:

 

1504 20 90 00

- - ostale

 

 

Ex.

 

 

01 - jestive masti i ulja

 

1504 30

- Masti i ulja i njihove frakcije od morskih sisara:

 

1504 30 90 00

- - ostalo

 

 

Ex.

 

 

01 - jestive masti i ulja

 

 

 

15.07

 

Sojino ulje, rafinisani ili nerafinisani, ali hemijski nemodifikovano:

 

1507 90

- Ostalo:

 

1507 90 90 00

- - ostalo

 

 

Ex.

 

 

01 - jestivo sojino ulje

 

 

 

15.09

 

Maslinovo ulje, rafinisano ili nerafinisano, ali hemijski nemodifikovano:

 

1509.10

- Iz prvog presovanja:

 

1509 10 10 00

- - lampant maslinovo ulje iz prvog presovanja

 

1509 10 20 00

- - ekstra devičansko maslinovo ulje

 

 

Ex.

 

 

01 - jestivo maslinovo ulje

 

1509 10 80 00

- - ostalo

 

 

Ex.

 

 

01 - jestivo maslinovo ulje

 

1509 90 00 00

- Ostalo

 

 

Ex.

 

 

01 - jestivo maslinovo ulje

 

 

 

15.10

1510 00

Ostala ulja, dobijena isključivo od maslina, rafinisana ili nerafinisana, ali hemijski nemodifikovana, uključujući mešavine tih ulja ili frakcija sa uljima ili frakcijama iz tar. broja 1509:

 

1510 00 10 00

- Sirova ulja

 

 

Ex.

 

 

01 - jestivo maslinovo ulje

 

1510 00 90 00

- Ostalo

 

 

Ex.

 

 

01 - jestivo maslinovo ulje

 

 

 

15.12

 

Ulje od semena suncokreta, rafinisano ili nerafinisano, ali hemijski nemodifikovano:

 

 

- Ulje od semena suncokreta

 

1512 19

- - ostalo:

 

1512 19 90 00

- - - ostalo

 

 

Ex.

 

 

01 - jestivo ulje od semena suncokreta

 

 

 

15.14

 

Ulje od repice, rafinisano ali hemijski nemodifikovano:

 

 

- Ulje od uljane repice sa malim sadržajem eruka kiseline:

 

1514 19

- - ostalo:

 

1514 19 90 00

- - - ostalo

 

 

Ex.

 

 

01 - jestivo ulje od uljane repice

 

 

 

15.15

 

Ostale stabilne biljne masti i ulja (uključujući ulje jojobe) i njihove frakcije, rafinisani ili nerafinisani, ali hemijski nemodifikovani:

 

 

- Kukuruzno ulje i njegove frakcije:

 

1515 29

- - ostalo:

 

1515 29 90 00

- - - ostalo

 

 

Ex.

 

 

01 - jestivo kukuruzno ulje

15.16

 

Masti i ulja životinjskog ili biljnog porekla i njihove frakcije, delimično ili potpuno hidrogenizovani, interestorifikovani, reesterifikovani ili elaidinizovani, rafinisani ili nerafinisani, ali dalje nepripremljeni:

 

1516 20

- Biljne masti i ulja i njihove frakcije:

 

 

- - ostalo:

 

1516 20 91 00

- - - u neposrednom pakovanju neto - mase ne preko 1 kg

 

 

Ex.

 

 

01 - jestiva rafinisana biljna mast od suncokreta, kukuruza, uljane repice, soje ili masline

 

 

- - - ostalo:

 

 

- - - - ostalo:

 

1516 20 96 00

- - - - - ulje od kikirikija, semena pamuka, soje ili suncokreta; ostala ulja koja sadrže manje od 50% slobodnih masnih kiselina po masi, osim ulja od palminog jezgra (koštice), ilipe, kokosovih oraha, uljane repice i kopaiba

 

 

Ex.

 

 

01 - jestiva rafinisana biljna mast od soje ili suncokreta

15.17

1516 20 98 00

- - - - - ostalo

 

 

Ex.

 

 

01 - jestiva rafinisana biljna mast od kukuruza, uljane repice ili masline

 

 

Mešavine ili preparati od masti ili ulja životinjskog ili biljnog porekla ili od frakcija različitih masti ili ulja iz ove Glave podobni za jelo, osim jestivih masti ili ulja i njihovih frakcija iz tar. broja 1516

 

1517 90

- Ostalo:

 

 

- -ostalo:

 

1517 90 99 00

- - - ostalo

 

 

Ex.

 

 

02 - jestiva ulja od suncokreta, kukuruza, uljane repice i soje

 

 

 

 

 

ŠEĆER

 

 

 

17.01

 

Šećer od šećerne trske ili šećerne repe, u čvrstom stanju:

 

 

- Ostalo:

 

1701 99

- - ostalo:

 

1701 99 10 00

- - - beli šećer

17.02

 

Ostali šećeri, uključujući hemijski čistu laktozu, maltozu, glukozu i fruktozu u čvrstom stanju, šećerni sirupi bez dodatih sredstava za aromatizaciju ili materije za bojenje, veštački med, pomešan ili nepomešan s prirodnim medom; karamel:

 

1702 90

- Ostalo, uključujući invertni šećer i ostali šećer i mešavine šećernog sirupa koji u suvom stanju sadrže 50% fruktoze po masi:

 

1702 90 95 00

- - ostalo

 

 

Ex.

 

 

02 - šećer od šećerne repe, ili šećerne trske u tečnom stanju

 

 

 

 

 

MLEKO/HLEB/PEKARSKI PROIZVODI

 

 

 

19.01

 

Prehrambeni proizvodi od roba iz tar. brojeva 0401 do 0404 koji ne sadrže kakao ili sadrže manje od 5% po masi kakaa, računato na potpuno odmašćenu osnovu, na drugom mestu nepomenuti niti obuhvaćeni:

 

 

 

 

1901 10 00 00

- Proizvodi pogodni za ishranu beba ili male dece, u pakovanjima za prodaju na malo

 

 

Ex.

 

 

01 - specijalno mleko u prahu za ishranu odojčadi

 

1901 20 00 00

- Mešavine i testa za proizvodnju pekarskih proizvoda iz tar. broja 19.05

 

 

Ex.

 

 

01 - smrznuti, ali termički netretirani: punjeno i nepunjeno pecivo, simit, pogačice, krofne i slični proizvodi, mekike i slični proizvodi, pereci, đevreci, pinjerlije, grisini i burek - pite.

 

0901 90

- Ostalo:

 

 

- - ostalo:

 

1901 90 99 00

- - - ostalo

 

 

Ex.

 

 

01 - bezglutensko brašno (mešavina - smeša za pripremanje hleba, peciva, testenine i dr.)

 

 

02 - ostali fermentisani proizvodi od mleka (član 2. stav 6. Pravilnika o utvrđivanju dobara i usluga čiji se promet oporezuje po posebnoj stopi PDV)

 

 

 

 

 

HLEB/PEKARSKI PROIZVODI

Sledeći

Napomene

Radni spisak je smernica za lakše povezivanje poreskih propisa sa Nomenklaturom Carinske tarife i podložan je usklađivanju