ODLUKA

O OBRAZOVANJU KOMISIJE ZA PLANOVE

("Sl. list grada Pančeva", br. 21/2010, 4/2011, 15/2013 i 4/2018)

Član 1

Ovom odlukom obrazuje se Komisija za planove (u daljem tekstu: Komisija), utvrđuje se broj članova, način rada, sastav i druga pitanja od značaja za rad Komisije.

Član 2

Komisiju čine predsednik, zamenik predsednika i sedam članova koji se imenuju iz reda stručnjaka za oblast prostornog planiranja i urbanizma i drugih oblasti koje su od značaja za obavljanje stručnih poslova u oblasti planiranja, uređenja prostora i izgradnje, sa odgovarajućom licencom.

Predsednika, zamenika predsednika i četiri člana Komisije imenuje Skupština grada Pančeva, na predlog Komisije za kadrovska, administrativna pitanja i radne odnose.

Tri člana Komisije imenuje Skupština grada Pančeva na predlog Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, arhitekturu i graditeljstvo u Novom Sadu.

Mandat Komisije traje četiri godine, s tim da isto lice ne može biti imenovano više od dva puta.

Član 3

Komisija se obrazuje radi obavljanja stručnih poslova u postupku izrade i sprovođenja urbanističkih planova, kao i davanja stručnog mišljenja po zahtevu nadležnih organa Gradske uprave grada Pančeva.

Pored obaveza iz prethodnog stava, Komisija ima zadatak da u roku utvrđenom Zakonom o planiranju i izgradnji ("Službeni glasnik RS", br. 72/09 i 81/09 - ispravka), učestvuje u usklađivanju Prostornog plana opštine - grada Pančeva ("Službeni list grada Pančeva" br. 19/09) i Generalnog plana Pančeva ("Službeni list opštine Pančevo", br. 14/08 i 16/08 - ispravka) sa odredbama ovog zakona.

Član 4

Komisija o svom radu sačinjava izveštaj koji dostavlja Skupštini grada Pančeva, posredstvom Sekretarijata za urbanizam, građevinske, stambeno-komunalne poslove i saobraćaj Gradske uprave grada Pančeva.

Izveštaj Komisije za prethodnu godinu dostavlja se najkasnije do 30.06. tekuće godine.

Komisija odlučuje na sednicama većinom glasova od ukupnog broja članova.

Član 5

Predsedniku Komisije pripada mesečna neto naknada u visini od 15% od plate predsednika Skupštine grada Pančeva, bez poreza i doprinosa i bez dodataka na platu za vreme provedeno u radnom odnosu (minuli rad) i članovima Komisije pripada mesečna neto naknada u visini od 10% od plate predsednika Skupštine grada Pančeva, bez poreza i doprinosa i bez dodataka na platu za vreme provedeno u radnom odnosu (minuli rad).

Pravo na naknadu iz prethodnog stava imaju predsednik i članovi Komisije, osim lica koja su u radnom odnosu u nadležnom organu grada Pančeva koji sprovodi postupak stručne kontrole i postupak javnog uvida, izabranih, imenovanih, postavljenih ili zaposlenih lica u organima grada Pančeva, koja u ovoj Komisiji obavljaju poslove iz delokruga rada Komisije, koji su identični opisima poslova za koje primaju platu, odnosno naknadu za rad.

Članovima Komisije koji su van teritorije grada Pančeva pripada naknada za prevoz prilikom njihovog dolaska na sednice Komisije u visini prevozne karte.

Naknada iz stavova 1., 2. i 3. ovog člana isplaćuje se na teret sredstava budžeta grada Pančeva.

Član 6

Stručne, organizacione i administrativno-tehničke poslove za Komisiju obavlja Sekretarijat za skupštinske poslove, poslove Gradonačelnika i Gradskog veća u saradnji sa Sekretarijatom za zaštitu životne sredine, urbanizam, građevinske i stambeno-komunalne poslove Gradske uprave grada Pančeva.

Član 7

Danom stupanja na snagu ove odluke, prestaje da važi Odluka o obrazovanju Komisije za planove ("Službeni list opštine Pančevo", br. 9/03, 11/05 i 17/07).

Član 8

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja, primenjivaće se počev od isplate za mesec oktobar 2010. godine i objaviće se u "Službenom listu grada Pančeva".

 

Samostalni član Odluke o izmeni
Odluke o obrazovanju Komisije za planove

("Sl. list grada Pančeva", br. 4/2011)

Član 2

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja, a primenjivaće se počev od isplate za mesec mart i objaviće se u "Službenom listu grada Pančeva".

 

Samostalni član Odluke o izmeni
Odluke o obrazovanju Komisije za planove

("Sl. list grada Pančeva", br. 15/2013)

Član 2

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Pančeva", a primenjivaće se počev od isplate za oktobar mesec.

 

Samostalni član Odluke o izmenama
Odluke o obrazovanju Komisije za planove

("Sl. list grada Pančeva", br. 4/2018)

Član 3

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Pančeva".