PRAVILNIK

O IZGLEDU "SLUŽBENOG LISTA AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE"

("Sl. list AP Vojvodine", br. 31/2017 i 22/2018)

 

1. OPŠTE ODREDBE

Član 1

Ovim pravilnikom uređuje se izgled "Službenog lista Autonomne pokrajine Vojvodine" (u daljem tekstu: "Službeni list APV").

Član 2

"Službeni list APV" štampa se u formatu A-4, u crno-beloj redakciji, na 45 gramskoj hartiji, po pravilu dvostubačno. Širina stupca je 8 cm dužina 25 cm, razmak između dva stupca je 0,5 cm.

Izuzetno, od stava 1. ovog člana, u zavisnosti od akta koji se objavljuje"Službeni list APV" može se štampati u formatu A-4 jednostubačno, sa širinom stupca 16,5 cm i dužinom 25 cm.

Veličina slova iznosi osam tačaka, u Times New Roman fontu.

Član 3

"Službeni list APV" sastoji se od opšteg, posebnog i oglasnog dela.

Opšti deo sadrži opšte akte koje je donela Skupština Autonomne pokrajine Vojvodine, Pokrajinska vlada, pokrajinski organi uprave i drugi organi i organizacije.

Poseban deo sadrži pojedinačne akte organa iz stava 1.ovog člana.

Oglasni deo sadrži: oglase, konkurse, javne pozive, oglašavanje nevažećih isprava i slično.

"Službeni list APV" ima prednju, unutrašnju i zadnju stranu.

2. OBJAVLJIVANJE "SLUŽBENOG LISTA APV" NA SRPSKOM JEZIKU

Član 4

"Službeni list APV" na srpskom jeziku sastoji se od opšteg, posebnog i oglasnog dela.

Član 5

Prednja strana "Službenog lista APV" na srpskom jeziku ima tri dela.

Prvi deo sadrži grb dimenzija 2,2 cm (širina) i 2,7 (visina) i tradicionalni grb dimenzija 2,8 cm (širina) i 3,5 (visina) Autonomne pokrajine Vojvodine, u gornjem levom uglu, a desno od grba i tradicionalnog grba sledi tekst: "Službeni list Autonomne pokrajine Vojvodine" koji se ispisuje u dva reda, od čega se tekst: "Službeni list" ispisuje u prvom redu fontom politica, veličine 1,5 cm, a tekst "Autonomne pokrajine Vojvodine" ispisuje se u drugom redu, fontom politica, veličine 0,5 cm.

Drugi deo sadrži tabelu sa tri vodoravna stubca:

- prvi stubac tabele sadrži naznaku "Službeni list APV izlazi po potrebi, na šest jezika: srpskom, mađarskom slovačkom, hrvatskom, rumunskom i rusinskom jeziku", u redu ispod stoji naznaka "Rukopisi se ne vraćaju" i naznaka "Oglasi po tarifi".

- drugi stubac tabele sadrži mesto i datum izdavanja, broj "Službenog lista APV" i godinu izlaženja izraženu rimskim brojevima.

- treći stubac tabele sadrži: cenu godišnje pretplate, rok za reklamaciju, adresu redakcije i administracije pravnog lica koje štampa "Službeni list APV", međunarodni standardni broj za serijske publikacije (ISSN broj) I broj u kooperativnom online bibliografskom sistemu i servisu (COBISS broj), kao i imejl adresu tog pravnog lica.

Treći deo sadrži naslov "Opšti deo" koji se ispisuje fontom politica, veličine 0,5 cm, ispod kojeg sledi tekst koji se objavljuje u "Službenom listu APV".

Član 6

Unutrašnja strana "Službenog lista APV" u hederu sadrži:

- parna strana: broj strane, broj "Službenog lista APV", naziv "Službeni list APV" i datum izdavanja,

- neparna strana: datum izdavanja, naziv "Službeni list APV", broj "Službenog lista APV" i broj strane.

Ispod hedera sledi tekst koji se objavljuje u "Službenom listu APV", klasifikovan u naslove "Poseban deo" i "Oglasni deo".

Član 7

Na zadnjoj strani "Službenog lista APV" neposredno ispod hedera nalazi se sadržaj propisa i drugih akata objavljenih u tom broju, sa navođenjem rednog broja, predmeta, strane i nazivom donosioca klasifikovan u tri naslova: "Opšti deo", "Poseban deo" i "Oglasni deo".

Na zadnjoj strani "Službenog lista APV" u dnu nalazi se impresum koji sadrži: naziv i sedište izdavača, lično ime, kontakt telefon i imejl adresu odgovornog urednika, naziv i sedište pravnog lica koje štampa "Službeni list APV", telefon kontakt osobe i imejl adresu u pravnom licu.

Na zadnjoj strani "Službenog lista APV" iznad impresuma mogu se navesti i drugi podaci kao što su tarifa za oglašavanje i sl.

Član 8

Izuzetno, ukoliko "Službeni list APV" ne sadrži akte koji se objavljuju u opštem, posebnom ili oglasnom delu taj deo se ne objavljuje.

3. OBJAVLJIVANJE "SLUŽBENOG LISTA APV" NA JEZICIMA NACIONALNIH MANJINA-NACIONALNIH ZAJEDNICA

Član 9

"Službeni list APV" objavljuje se na na mađarskom, slovačkom, hrvatskom, rumunskom i rusinskom jeziku i pismu (u daljem tekstu: jezici nacionalnih manjina - nacionalnih zajednica).

"Službeni list APV" na jezicima nacionalnih manjina - nacionalnih zajednica sastoji se od opšteg dela.

Član 10

Na izgled prednje strane "Službenog lista APV" na jezicima nacionalnih manjina - nacionalnih zajednica primenjuje se član 5. ovog pravilnika.

Član 11

Na izgled unutrašnje strane "Službenog lista APV" na jezicima nacionalnih manjina - nacionalnih zajednica primenjuje se član 6. stav 1. ovog pravilnika.

Ispod teksta koji se objavljuje u opštem delu "Službenog lista APV" na jezicima nacionalnih manjina - nacionalnih zajednica, sledi tekst:

"Napomena:

U ovom "Službenom listu APV" ne objavljuje se Poseban i Oglasni deo, u skladu sa članom 5. stav 2. Pokrajinske skupštinske odluke o objavljivanju propisa i drugih akata ("Službeni list APV", br: 54/14 i 29/17).

Član 12

Na izgled zadnje strane "Službenog lista APV" na jezicima nacionalnih manjina - nacionalnih zajednica primenjuje se član 7. ovog pravilnika.

Član 13

Izuzetno, ukoliko u "Službenom listu APV" na srpskom jeziku nije objavljen opšti deo, u "Službenom listu APV" na jezicima nacionalnih manjina - nacionalnih zajednica na prednjoj strani ispod drugog dela sledi tekst:

"Napomena:

Ovaj "Službeni list APV" ne objavljuje se na jezicima nacionalnih manjina - nacionalnih zajednica, u skladu sa članom 5. stav 2. Pokrajinske skupštinske odluke o objavljivanju propisa i drugih akata ("Službeni list APV", br: 54/14 i 29/17).

U slučaju iz stava 1. ovog člana shodno se primenjuju odredbe ovog pravilnika koje se odnose na izgled unutrašnje i zadnje strane "Službenog lista APV".

4. PRELAZNE I ZAVŠNE ODREDBE

Član 14

Ovaj pravilnik će se primenjivati od dana stupanja na snagu ovog pravilnika na sve neobjavljene službene listove na srpskom jeziku, kao i na sve neprevedene službene listove na jezicima nacionalnih manjina - nacionalnih zajednica.

Član 15

Danom stupanja na snagu ovog pravilnika prestaje da važi Pravilnik o izgledu "Službenog lista Autonomne Pokrajine Vojvodine" ("Službeni list APV", br. 7/15 i 60/16).

Član 16

Ovaj pravilnik stupa na snagu danom objavljivanja u "Službenom listu Autonomne pokrajine Vojvodine".