ODLUKA

O USPOSTAVLJANJU SARADNJE I UDRUŽIVANJU SA GRADOVIMA I OPŠTINAMA U SLIVU GORNJI DUNAV - LEVE PRITOKE - BANATSKI VODOTOCI

("Sl. list grada Pančeva", br. 11/2018)

Član 1

Grad Pančevo prihvata inicijativu za uspostavljanje saradnje i udruživanje sa gradovima i opštinama u slivu Gornji Dunav - leve pritoke - Banatski vodotoci i to sa: gradovi ma Zrenjanin, Kikinda, Vršac i opštinama Novi Bečej, Žitište, Nova Crnja, Sečanj, Plandište, Opovo, Kovačica, Alibunar, Bela Crkva, Kovin, Kanjiža, Senta, Ada, Čoka i Novi Kneževac.

Član 2

Cilj saradnje i udruživanja gradova i opština je sadržan u potrebi intenziviranja saradnje u cilju smanjivanja zajedničkih rizika i brzog oporavka nakon elementarnih nepogoda i drugih nesreća.

Član 3

Saradnja i udruživanje će biti uspostavljeno potpisivanjem Protokola o saradnji i udruživanju gradova i opština u slivu Gornji Dunav - leve pritoke - Banatski vodotoci, koji će potpisati predstavnici gradova i opština iz člana 1. ove odluke.

U ime grada Pančeva Protokol o saradnji i udruživanju gradova i opština u slivu Gornji Dunav - leve pritoke - Banatski vodotoci, potpisaće gradonačelnik Grada, Saša Pavlov.

Član 4

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Pančeva".