REŠENJE
O ODREĐIVANJU PRIVREMENIH PARKIRALIŠTA ZA PUTNIČKE AUTOMOBILE ISPRED KUPALIŠTA "ŠTRAND" U NOVOM SADU

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 24/2018)

I. Određuju se privremena parkirališta:

• u Fruškogorskoj ulici, na delu u neposrednoj blizini glavnog ulaza na kupalište,

• kod Mosta slobode, na potezu od Bulevara despota Stefana do Sunčanog keja, ispod mosta,

• prostor ispod navoza na Most slobode, severno od Bulevara despota Stefana,

• deo prostora između Bulevara despota Stefana i Sunčanog keja kod studentskih domova.

Parkirališta iz stava 1. ove tačke će se koristiti kao posebna parkirališta u periodu od 01. juna do 15. septembra 2018. godine.

II. Naplata naknade za korišćenje parkirališta iz tačke I. ovog rešenja, vršiće se u skladu sa važećom odlukom o utvrđivanju cena parkiranja i uklanjanja motornih vozila, za vreme rada kupališta "Štrand" u Novom Sadu, od 01. juna do 15. septembra 2018. godine, svakodnevno od 7,00 do 21,00 časa.

Naplatu naknade iz stava 1. ove tačke, obavlja Javno komunalno preduzeće "Parking servis" Novi Sad, putem parking karte i mobilne telefonije.

III. Nalaže se Javnom komunalnom preduzeću "Parking servis" Novi Sad, da:

• parkirališta iz tačke I. ovog rešenja uredi, opremi i obeleži saobraćajnom signalizacijom u skladu sa propisima o bezbednosti saobraćaja, i sa Organizacijom parkiranja vozila na prostoru oko kupališta Štrand u Novom Sadu, broj PSopŠT01 iz marta 2007. godine, koju je izradilo Javno komunalno preduzeće "Parking servis" Novi Sad,

• putem sredstava javnog informisanja obavesti korisnike parkirališta o načinu korišćenja parkirališta, i

• nakon isteka roka važnosti ovog rešenja ukloni svu postavljenu saobraćajnu signalizaciju koja se odnosi na parkiralište.

IV. Nadzor nad izvođenjem radova iz tačke II. ovog rešenja, vrši Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije, Sektor za investicije.

V. Ovo rešenje važi od 01. juna do 15. septembra 2018. godine.

VI. Donošenjem ovog rešenja prestaje da važi Rešenje o određivanju privremenih parkirališta za putničke automobile ispred kupališta "Štrand" u Novom Sadu ("Službeni list Grada Novog Sada", br. 22/2017).

VII. Ovo rešenje objaviti u "Službenom listu Grada Novog Sada".