ODLUKA
O TAKSI PREVOZU

("Sl. list grada Vršca", br. 18/2016, 1/2018 i 7/2018)

 

I OSNOVNE ODREDBE

Član 1

Ovom odlukom propisuju se uslovi koje treba da ispuni taksi prevoznik, karakteristike i obeležja taksi vozila i vozača i način obavljanja delatnosti taksi prevoza na teritoriji Grada Vršca.

Član 2

Pojedini izrazi upotrebljeni u ovoj odluci imaju sledeće značenje:

- taksi prevoz putnika je vanlinijski prevoz putnika koji se obavlja putničkim automobilom koji ispunjava uslove propisane zakonom (u daljem tekstu: taksi prevoz);

- taksi prevoznik je pravno lice ili preduzetnik koji je za obavljanje te delatnosti registrovan u Registru privrednih subjekata, čija je pretežna delatnost taksi prevoz putnika i koji ima odobrenje Gradske uprave Grada Vršca za obavljanje tog prevoza (u daljem tekstu: taksi prevoznik);

- taksi vozač je lice koje upravlja taksi vozilom kao preduzetnik, odnosno kao vozač zaposlen u privrednom subjektu, koji ispunjava uslove propisane odredbom člana 7. ove odluke (u daljem tekstu: taksi vozač);

- taksi vozilo je putnički automobil registrovan na teritoriji Republike Srbije koji ispunjava uslove propisane zakonom i ovom odlukom (u daljem tekstu: taksi vozilo);

- rešenje o ispunjenosti uslova za obavljanje taksi prevoza je akt Gradske uprave na osnovu kojeg taksi prevoznik obavlja taksi prevoz na teritoriji Grada Vršca.

Član 3

Gradsko veće Grada Vršca, u skladu sa saobraćajno-tehničkim uslovima, donosi program kojim definiše organizovanje taksi prevoza u okviru kojeg se određuje i optimalan broj taksi vozila.

Saobraćajno-tehnički uslovi iz stava 1. ovog člana definišu se u petogodišnjem periodu, a na osnovu karakteristika prevoznih zahteva-vožnji i stanja tehničkog regulisanja saobraćaja na teritoriji Grada Vršca.

Saobraćajno tehničke uslove iz stava 1. ovog člana utvrđuje stručno tehnička komisija koju formira Gradsko veće iz reda stručnjaka za saobraćaj i komunalno uređenje. Prilikom izrade uslova stručno tehnička komisija pribavlja mišljenje registrovanog udruženja taksi prevoznika za područje Grada Vršca.

Član 4

Taksi prevoznik, kome je Gradska uprava izdala rešenje o ispunjenosti uslova za obavljanje taksi prevoza, isti obavlja na teritoriji Grada Vršca, na relaciji koju određuje korisnik prevoza.

Član 5

Izuzetno, taksi prevoznik iz člana 4. ove odluke, može obaviti taksi prevoz, u skladu sa zakonom, preko i na teritoriji druge opštine, grada ili grada Beograda, od kojih nema izdato važeće odobrenje za obavljanje delatnosti taksi prevoza, ako je taksi prevoz započet na teritoriji Grada Vršca.

II USLOVI ZA OBAVLJANJE TAKSI PREVOZA

Član 6

Taksi prevoznik može obavljati taksi prevoz na teritoriji Grada Vršca pod sledećim uslovima:

1. ako je privredno društvo, drugo pravno lice odnosno preduzetnik, čija je pretežna delatnost taksi prevoz putnika, registrovano za obavljanje taksi prevoza u Registru privrednih subjekata i ako poseduje rešenje o ispunjenosti uslova za obavljanje taksi prevoza;

2. ako je sedište privrednog subjekta na teritoriji Grada Vršca,

3. ako su taksi vozila registrovana na teritoriji Grada Vršca sa izdatim registarskim tablicama čija registarska oznaka sadrži latinična slova "TX" na zadnje dve pozicije,

4. ako je privredni subjekat, iz tačke 1. ovog člana, odnosno fizičko lice - osnivač privrednog subjekta, vlasnik najmanje jednog taksi vozila za koje je Gradska uprava utvrdila da ispunjava uslove iz člana 8. ove odluke.

Primalac lizinga smatra se vlasnikom vozila u smislu ovog člana.

Član 7

Taksi vozač mora da ispunjava uslove propisane ovom odlukom, i to:

1. da ima vozačku dozvolu odgovarajuće kategorije najmanje dve godine;

2. da je zdravstveno i potpuno poslovno sposoban;

3. da nije pravosnažno osuđivan na kaznu zatvora dužu od dve godine za krivično delo protiv života i tela, polne slobode, protiv bezbednosti javnog saobraćaja i javnog reda i mira.

Član 8

Putnički automobil za obavljanje taksi prevoza može biti samo fabrički proizvedeno vozilo registrovano na teritoriji Republike Srbije i mora da ima:

1. najviše 5 sedišta računajući i sedište taksi vozača,

2. najmanje četvoro vrata,

3. četvorotaktni motor snage najmanje 35 KW,

4. izdate registarske tablice čija registarska oznaka sadrži latinična slova TX na zadnje dve pozicije,

5. taksimetar, koji mora biti tehnički ispravan, baždaren na važeću tarifu taksi cenovnika iz člana 16. ove odluke, ugrađen na vidnom mestu za korisnika prevoza i da se njegovim uključenjem gasi svetleća krovna oznaka iz tačke 7. ovog člana,

6. ispravne uređaje za grejanje i ventilaciju, otvaranje i zatvaranje vrata i prozora i prtljažnika,

7. svetleću krovnu oznaku "TAXI", postavljenu paralelno sa vetrobranskim staklom, koja sadrži evidencioni broj propisan članom 9. stav 4. ove odluke,

8. naziv taksi prevoznika i važeći cenovnik postavljene u vozilu na vidnom mestu za korisnika prevoza,

9. protivpožarni aparat sa važećim rokom upotrebe, pričvršćen u taksi vozilu na pristupačnom mestu,

10. da je bez oštećenja, uredno obojeno i čisto.

Ispunjenost uslova iz prethodnog stava ovog člana utvrđuje ovlašćeno lice Gradske uprave na osnovu izvršenog pregleda vozila o čemu sačinjava zapisnik.

Član 9

Na osnovu podnetog zahteva, Gradska uprava izdaje taksi prevozniku rešenje o ispunjenosti uslova za obavljanje taksi prevoza.

Uz zahtev se prilaže:

1. kopija rešenja o upisu u Registar privrednih subjekata pravnog lica ili preduzetnika čija je pretežna delatnost taksi prevoz,

2. fotokopija saobraćajne dozvole za svako vozilo kojim će se obavljati taksi prevoz,

3. kopija zapisnika ovlašćenog lica iz člana 8. stav 2. ove odluke o izvršenom pregledu vozila,

4. fotokopija vozačke dozvole (za sve taksi vozače),

5. fotokopija lične karte (za sve taksi vozače),

6. prijavu na obavezno socijalno osiguranje (obrazac M) - (za sve taksi vozače).

Uslov za dobijanje rešenja iz stava 1. ovog člana je da broj taksi vozača u privrednom subjektu, za koje se podnosi dokumentacija u skladu sa stavom 2. ovog člana i članom 14. ove odluke, mora biti jednak ili veći od broja taksi vozila tog taksi prevoznika za koje je utvrđeno da ispunjavaju uslove iz člana 8. ove odluke.

Rešenje o ispunjenosti uslova za obavljanje taksi prevoza izdaje se na period od godinu dana.

Rešenjem iz stava 1. ovog člana Gradska uprava određuje evidencioni broj za taksi vozilo koji je taksi prevoznik dužan da ispiše na krovnoj oznaci.

O izdatim rešenjima i evidencionim brojevima Gradska uprava vodi registar.

Za vreme obavljanja taksi prevoza, u taksi vozilu se mora nalaziti važeće rešenje Gradske uprave o ispunjenosti uslova za obavljanje taksi prevoza.

Član 10

Taksi prevoznici dužni su da izvrše pregled taksi vozila u sledećim slučajevima:

1. pre podnošenja zahteva za dobijanje rešenja o ispunjenosti uslova za obavljanje taksi prevoza iz člana 9. stav 1. ove odluke,

2. najkasnije 15 dana pre isteka roka važenja rešenja iz člana 9. stav 1. ove odluke,

3. prilikom promene vozila ili registarskih oznaka vozila kojim se obavlja taksi prevoz,

4. po nalogu nadležnog inspektora. Nadležno odeljenje Gradske uprave izmeniće rešenje iz člana 9. stav 1. ove odluke na osnovu podnetog zahteva taksi prevoznika u slučaju promene vozila kojim obavlja auto taksi prevoz u skladu sa ovom odlukom.

III OZNAKE I ISPRAVE

Član 11

Taksi prevoznik može na bočnim vratima taksi vozila ispisati poslovno ime i broj telefona, tako da visina slova i brojeva bude minimum 50 mm.

Član 12

Krovna oznaka "TAXI" služi za identifikaciju vozila, istaknuta je na krovu vozila, pravougaonog je oblika i sadrži evidencioni broj, u skladu sa odredbom člana 9. stav 4. ove odluke.

Član 13

Taksi dozvola je identifikaciona isprava taksi vozača koja mora biti istaknuta u taksi vozilu na vidnom mestu za korisnike prevoza.

Taksi dozvola sadrži:

- poslovno ime pravnog lica ili preduzetnika,

- broj taksi dozvole,

- ime i prezime taksi vozača,

- status taksi vozača (preduzetnik ili zaposleni),

- rok važnosti,

- fotografiju.

Član 14

Taksi prevoznik podnosi zahtev za izdavanje taksi dozvole istovremeno sa podnošenjem zahteva za izdavanje rešenja o ispunjenosti uslova za obavljanje taksi prevoza.

Uz zahtev se prilaže sledeća dokumentacija:

- fotokopija vozačke dozvole,

- fotokopija lične karte ili podaci očitani sa elektronske lične karte,

- fotokopija prijave na obavezno socijalno osiguranje (obrazac M) za sve taksi vozače koji imaju status zaposlenih u privrednom subjektu,

- lekarsko uverenje za profesionalnog vozača (da nije starije od 3 godine),

- potvrda da nije pravosnažno osuđivan na kaznu zatvora dužu od dve godine za krivično delo protiv života i tela, polne slobode, protiv bezbednosti javnog saobraćaja i javnog reda i mira,

- dve fotografije formata 25 x 35 mm.

Član 15

Za taksi vozače, koji ispunjavaju uslove propisane zakonom i ovom odlukom, Gradska uprava izdaje taksi dozvolu na propisanom obrascu koji je sastavni deo ove odluke.

Taksi dozvola se izdaje na određeno vreme i to: do isteka rešenja o ispunjenosti uslova za obavljanje taksi prevoza, do isteka vremena na koje je vozač prijavljen na obavezno socijalno osiguranje ili do isteka važnosti lekarskog uverenja.

Taksi dozvola nije prenosiva i može je koristiti samo taksi vozač kome je izdata.

Taksi vozač ne može obavljati taksi prevoz ako je istekla važnost taksi dozvole ili ako je taksi prevoznik brisan ili privremeno odjavljen iz Registra privrednih subjekata.

Uz zahtev za produženje taksi dozvole podnosi se dokumentacija iz člana 14. ove odluke.

Član 16

Cenovnik mora biti dimenzija ne manjih od 100x100 mm, čija pozadina je u osnovi bele boje i postavljen odnosno istaknut na vidnom mestu za korisnike prevoza u taksi vozilu.

Taksi prevoznik izrađuje Cenovnik i postavlja ga u taksi vozilo u skladu sa zakonom i ovom odlukom.

Visina slova naslova "Cenovnik" ne može biti manja od 6 mm a visina ostalih slova i brojeva ne sme biti manja od 3 mm. Slova moraju biti ispisana crnom bojom.

Cenovnik sadrži:

- naslov "Grad Vršac",

- poslovno ime taksi prevoznika,

- naslov "Cenovnik taksi usluga",

- tabelu sa tarifama i pripadajućim cenama za start, vožnju po 1 km i čekanju za 1 čas;

- datum od kada se cenovnik primenjuje

- potpis i pečat taksi prevoznika.

Član 17

Na osnovu rešenja Agencije za privredne registre o upisu preduzetnika ili pravnog lica za obavljanje delatnosti taksi prevoza i odobrenja za obavljanje taksi prevoza, Gradska uprava izdaje taksi isprave i oznake, o kojima vodi poseban registar.

Registar iz stava 1. ovog člana sadrži poslovno ime taksi prevoznika, ime i prezime taksi vozača, podatke o ličnosti, broj taksi dozvole i registarske oznake vozila.

Taksi prevoznik dužan je da sve izmene podataka koje sadrži taksi dozvola prijavi Gradskoj upravi u roku od petnaest dana od dana nastupanja izmene.

U slučaju oštećenja, odnosno gubitka taksi isprave ili oznake, taksi prevoznik je dužan da gubitak odnosno oštećenje prijavi Gradskoj upravi u roku od pet dana od nastupanja promene, radi evidentiranja u registru i izdavanja duplikata.

Troškove izdavanja duplikata taksi isprava ili oznake snosi taksi prevoznik.

Član 18

Pored zakonom propisanih obaveza, taksi prevoznik je dužan da:

- sve izmene podataka koje sadrži taksi dozvola i druge isprave u smislu ove odluke prijavi Gradskoj upravi u roku od petnaest dana od dana nastupanja izmene;

- sve izmene u vezi motornog vozila prijavi Gradskoj upravi u roku od petnaest dana od dana nastupanja izmene;

- sve izmene podataka koje se odnose na uslove za obavljanje taksi prevoza propisane članom 9. ove odluke prijavi Gradskoj upravi u roku od petnaest dana od dana nastupanja izmene;

- u roku od osam dana od dana podnošenja zahteva za brisanje iz Registra privrednih subjekata, odnosno podnošenja zahteva Registru privrednih subjekata o privremenom prekidu obavljanja delatnosti taksi prevoza, vrati Gradskoj upravi taksi dozvolu.

- u roku od osam dana po pravosnažnosti rešenja o brisanju iz registra donetom po sili zakona, vrati Gradskoj upravi taksi dozvolu.

U slučajevima iz stava 1. alineja 4. i 5. ovog člana Gradska uprava izdaje taksi prevozniku potvrdu o vraćenoj taksi dozvoli.

Ukoliko taksi prevoznik prestane da obavlja delatnost taksi vozilom, Gradska uprava izdaće potvrdu, na njegov zahtev, zbog potrebe odjave TX registarskih oznaka sa tog vozila.

IV OBAVLJANJE TAKSI PREVOZA

Član 19

Taksi vozač je dužan da prevoz putnika započne sa taksi stajališta, sa mesta koje odredi putnik ili sa mesta zaustavljanja taksi vozila od strane putnika na kojima nije zabranjeno zaustavljanje vozila.

Na autobuskim stajalištima i na udaljenosti manjoj od 15 metara ispred i iza obeleženog stajališta, taksi vozač ne sme zaustavljati odnosno parkirati vozilo i primati putnike.

Član 20

Taksi prevoz obavlja se tako što taksi vozač putnika ili grupu putnika primi istovremeno na jednom mestu, odnosno na mestu iz člana 19. stav 1. ove odluke.

Taksi vozač je obavezan da prilikom započinjanja prevoza u vozilo primi putnike u granicama slobodnih sedišta, kao i lični prtljag putnika u granicama nosivosti vozila i veličine prtljažnika.

Putnik koji je naručio prevoz, odnosno prvi ušao u vozilo, odlučuje o prijemu u vozilo više putnika koji idu u istom pravcu.

Član 21

Taksi vozač je obavezan da taksi prevoz obavi najkraćim putem do mesta opredeljenja putnika ukoliko putnik ne zahteva da se prevoz obavi drugim odgovarajućim putem u skladu sa režimom saobraćaja.

Član 22

Taksi vozač je obavezan da za sve vreme vožnje ima uključen taksimetar u vozilu, koji uključuje na početku vožnje, po ulasku putnika u vozilo, a isključuje nakon dolaska vozila na odredište.

Krovna oznaka mora biti osvetljena uvek kada je vozilo slobodno.

Ukoliko se taksi vozilo koristi za sopstvene potrebe, taksi vozač je dužan da krovnu oznaku prekrije na odgovarajući način ili je privremeno skine.

Član 23

Po završenom taksi prevozu taksi vozač naplaćuje putnicima cenu prevoza u iznosu koji pokazuje taksimetar u trenutku završetka prevoza.

U slučaju iz člana 20. stav 4. usluga prevoza naplaćuje se kao jedna vožnja.

Taksi vozač dužan je da za svaki izvršeni taksi prevoz izda račun.

Ukoliko u vozilu ne postoji uređaj za izdavanje fiskalnih računa, taksi vozač izdaje blok račun potpisan i overen pečatom taksi prevoznika.

Izdat račun mora da sadrži datum, relaciju ili kilometražu i cenu prevoza.

Član 24

Gradsko veće odlukom utvrđuje i usklađuje cenu u okviru taksi tarife po kojoj se taksi prevoz mora obavljati na teritoriji Grada Vršca.

Taksimetar u taksi vozilu mora biti podešen isključivo u skladu sa cenovnikom iz stava 1. ovog člana.

Taksi prevoznik ne može davati bilo kakvu vrstu popusta na cene utvrđene odlukom iz stava 1. ovog člana, niti oglašavati takve popuste na taksi vozilu.

Član 25

U slučaju da nije u mogućnosti da završi započeti taksi prevoz, taksi prevozniku pripada naknada u visini iznosa koji u momentu prekida taksi prevoza pokaže taksimetar, s tim da taksi prevoznik ima obavezu obezbeđivanja drugog taksi vozila kojim će se putnik prevesti do krajnjeg odredišta.

Član 26

Taksi vozač nije u obavezi da prevozi:

1. decu do 6 godina starosti bez pratioca, osim ako je roditelj ili staratelj poverio taksi vozaču prevoz deteta do mesta opredeljenja,

2. lica pod dejstvom alkohola ili droge,

3. lica koja svojom odećom mogu uprljati ili oštetiti unutrašnjost vozila,

4. posmrtne ostatke,

5. eksplozivne, lako zapaljive, radioaktivne, nagrizajuće, zarazne i druge materije koje su opasne po bezbednost i zdravlje ljudi ili mogu putnicima ili taksi vozaču naneti štetu,

6. životinje, izuzev kućnih ljubimaca uz pristanak taksi vozača.

Član 27

Taksi vozač je dužan da za vreme vršenja taksi prevoza putnika bude uredan i uredno odeven.

Taksi vozač je obavezan da se za vreme obavljanja taksi prevoza prema putnicima ophodi sa pažnjom i poštovanjem.

Član 28

Taksi prevoznici koji imaju važeće odobrenje za obavljanje taksi delatnosti izdato od nadležnog organa druge opštine, grada ili grada Beograda, mogu obavljati taksi prevoz na teritoriji Grada Vršca isključivo ako im je ista krajnje odredište za pružanje usluge prevoza ili ako su u prolazu, u skladu sa zakonom.

Taksi prevoznik iz stava 1. ovog člana, ne može koristiti taksi stajališta na teritoriji Grada Vršca, za parkiranje i čekanje na početak prevoza.

V TAKSI STAJALIŠTE

Član 29

Taksi stajalište je određena, uređena i označena saobraćajna površina na kojoj taksi vozila pristaju, čekaju i primaju putnike.

Na taksi stajalištu obeležavaju se mesta za stajanje vozila žutom bojom a na početku i na kraju stajališta istom bojom se ispisuje oznaka "TAXI".

Taksi stajalište označava se saobraćajnim znakom "Zabranjeno zaustavljanje i parkiranje" sa dopunskom tablom "osim za TAXI vozila".

Član 30

Na taksi stajalištu vozila se zaustavljaju i parkiraju na taksi mestu po redu dolaska.

Za vreme korišćenja stajališta taksi vozač je dužan da bude u svom vozilu ili neposredno u njegovoj blizini.

Zabranjeno je parkiranje taksi vozila van uređenih taksi stajališta.

Član 31

Gradska uprava određuje, uređuje, označava i održava taksi stajališta.

Za korišćenje taksi stajališta taksi prevoznik plaća taksu propisanu Odlukom o lokalnim komunalnim taksama za svako vozilo koje koristi.

Taksa se plaća u godišnjem iznosu prilikom podnošenja zahteva za pregled vozila.

Ukoliko se pre isteka roka važenja rešenja o ispunjenosti uslova za obavljanje taksi prevoza podnosi zahtev za pregled vozila koje se naknadno uvodi za obavljanje taksi prevoza a isto nije navedeno u rešenju, taksa se plaća za period od podnošenja zahteva za pregled vozila do isteka važnosti rešenja.

VI ODRŽAVANJE TAKSI VOZILA

Član 32

Taksi prevoznik dužan je da redovno održava i kontroliše vozilo kojim obavlja taksi prevoz putnika radi obezbeđivanja stalne tehničke ispravnosti i bezbednosti korišćenja u saobraćaju.

Član 33

Za vreme obavljanja taksi prevoza u taksi vozilu moraju biti ispravni uređaji za grejanje i ventilaciju, brave na vratima i prtljažniku, mehanizmi za otvaranje prozora i protivpožarni aparat a vozilo mora biti uredno i čisto.

VII NADZOR

Član 34

Nadzor nad sprovođenjem ove odluke vrši Gradska uprava Grada Vršca.

Poslove inspekcijskog nadzora nad primenom ove odluke vrši gradski inspektor za poslove saobraćaja i puteve.

U vršenju inspekcijskog nadzora inspektor za poslove saobraćaja i puteve je dužan i ovlašćen da:

1. pregleda vozilo kojim se vrši taksi prevoz putnika i kontroliše potrebnu dokumentaciju za obavljanje taksi prevoza,

2. utvrđuje identitet taksi vozača kontrolom taksi dozvole, lične karte i vozačke dozvole,

3. naredi otklanjanje nedostatka u pogledu ispunjenosti propisanih uslova za obavljanje taksi prevoza,

4. zabrani prevoz i upotrebu vozila kojim se vrši taksi prevoz putnika a koje ne ispunjava propisane uslove,

5. isključi vozilo kojim se vrši taksi prevoz putnika protivno odredbama zakona i ove odluke, odredi mesto parkiranja i oduzme saobraćajnu dozvolu i registarske tablice u skladu sa zakonom,

6. izdaje prekršajne naloge i podnosi zahteve za pokretanje prekršajnog postupka za prekršaje propisane ovom odlukom u skladu sa zakonom.

VIII KAZNENE ODREDBE

Član 35

Novčanom kaznom od 25.000 dinara kazniće se za prekršaj pravno lice ako:

1. za vreme obavljanja taksi prevoza u taksi vozilu nema važeće rešenje o ispunjenosti uslova za obavljanje taksi prevoza (član 9. stav 6.)

2. postupa suprotno članu 10. stav 1. odluke;

3. u taksi vozilu kojim obavlja taksi prevoz nije istaknuta taksi dozvola na vidnom mestu za korisnike prevoza (član 13. stav 1);

4. obavlja taksi prevoz a istekla je važnost taksi dozvole ili je taksi prevoznik brisan ili privremeno odjavljen iz Registra privrednih subjekata (čl. 15. st. 4);

5. ne vrati taksi dozvolu u propisanom roku (član 18. stav 1, alineja 4 i 5);

Za prekršaje iz stava 1. ovog člana kazniće se odgovorno lice u pravnom licu novčanom kaznom u iznosu od 5.000,00 dinara.

Za prekršaje iz stava 1. ovog člana kazniće se preduzetnik novčanom kaznom u iznosu od 15.000,00 dinara.

Novčanom kaznom u iznosu od 20.000,00 dinara kazniće se fizičko lice ako u vozilu kojim upravlja nema važeće rešenje o ispunjenosti uslova za obavljanje taksi prevoza (član 9. stav 6.) a na vozilu ima istaknut natpis "TAXI" ili natpis koji ukazuje na obavljanje taksi prevoza ili u vozilu ima istaknut taksimetar.

Član 36

Novčanom kaznom od 15.000 dinara kazniće se za prekršaj pravno lice ako:

1. taksi vozač prima putnike u taksi vozilo suprotno članu 20. ove odluke;

2. taksi vozač vrši taksi prevoz putnika a nema uključen taksimetar (član 22.);

3. taksi vozač ne izda račun za obavljen prevoz (član 23. stav 3.);

3a. taksi prevoznik postupa suprotno odredbi člana 24. stav 3. Odluke;

4. obavlja taksi prevoz putnika suprotno članu 28. ove odluke;

5. parkira taksi vozilo van uređenih taksi stajališta (član 30. stav 3.);

6. taksi vozilo ne ispunjava uslove propisane članom 33. ove odluke.

Za prekršaje iz stava 1. ovog člana kazniće se odgovorno lice u pravnom licu novčanom kaznom u iznosu od 5.000,00 dinara.

Za prekršaje iz stava 1. ovog člana kazniće se preduzetnik novčanom kaznom u iznosu od 10.000,00 dinara.

IX PRELAZNE I ZAVRŠNE ODREDBE

Član 37

Taksi prevoznici, koji na dan stupanja na snagu ove odluke imaju važeće rešenje o ispunjenosti uslova za obavljanje auto taksi prevoza, pribaviće taksi dozvole u skladu sa odredbom člana 14. stav 1. ove odluke.

Član 38

Stupanjem na snagu ove odluke prestaje da važi Odluka o auto-taksi prevozu ("Sl. list Opštine Vršac", br. 13/2014).

Član 39

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Vršca".

 

Prilog

TAKSI DOZVOLA

IZGLED PREDNJE STRANE

 

 

 

GRAD VRŠAC

TAKSI DOZVOLA

BROJ ______________

 

 

 

FOTOGRAFIJA
(35*25mm)

 

 

________________________________________________________
IME I PREZIME

________________________________________________________
POSLOVNO IME PRAVNOG LICA/PREDUZETNIKA

__________________________________________________
STATUS TAKSI VOZAČA

 

 
     
 

IZGLED ZADNJE STRANE

 

TAKSI DOZVOLA VAŽI DO:

__________________________

 

__________________________

 

 

POTPIS OVLAŠĆENOG LICA

 

(M.P.)

 

 

TAKSI DOZVOLA VAŽI DO:

__________________________

 

__________________________

 

 

POTPIS OVLAŠĆENOG LICA

 

(M.P.)

 

 

TAKSI DOZVOLA VAŽI DO:

__________________________

 

__________________________

 

 

POTPIS OVLAŠĆENOG LICA

 

(M.P.)

 

 

TAKSI DOZVOLA VAŽI DO:

__________________________

 

__________________________

 

 

POTPIS OVLAŠĆENOG LICA

 

(M.P.)