ODLUKA
O FINANSIRANJU PROGRAMA STAMBENE PODRŠKE GRADA NOVOG SADA U 2018. GODINI

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 26/2018)

Član 1

Ovom odlukom utvrđuje se iznos sredstava iz budžeta Grada Novog Sada u 2018. godini za finansiranja programa stambene podrške Grada Novog Sada u 2018. godini, na teritoriji Grada, kao i način korišćenja tih sredstava.

Član 2

Za finansiranja programa stambene podrške iz budžeta Grada Novog Sada obezbeđuju se sredstva u iznosu od 209.063.602,97 dinara, koja su raspoređena za sledeće vidove stambene podrške:

- unapređenje uslova stanovanja za lica bez odgovarajućeg stana, sredstva u iznosu od 21.775.750,00 dinara,

- pomoć za ozakonjenje stana ili porodične kuće, odnosno pomoć za izradu tehničke i geodetske dokumentacije za ozakonjenje, sredstva u iznosu od 13.775.000,00 dinara,

- stambeno zbrinjavanje, odnosno obezbeđivanje privremenog smeštaja korisnicima do rešavanja njihovih stambenih potreba, sredstva u iznosu od 33.512.852,97 dinara i

- sticanje svojine korisnika stambene podrške putem kupovine, pod neprofitnim uslovima, stanova koji su organizovanjem izgradnje pribavljeni u javnu svojinu Grada Novog Sada, sredstva u iznosu od 140.000.000,00 dinara.

Član 3

Sredstva iz člana 2. alineje prva do treće, ove odluke će se realizovati putem pojedinačnih programa stambene podrške, koje donosi Gradsko veće Grada Novog Sada.

Član 4

Sredstva za realizaciju stambene podrške iz člana 2. alineja četvrta ove odluke prenose se Stambenoj agenciji Grada Novog Sada (u daljem tekstu: Stambena agencija), koja će sredstva koristiti u skladu sa programom, na koji saglasnost daje Skupština Grada Novog Sada.

Zahtev za prenos sredstava iz stava 1. ovog člana Stambena agencija, uz dokumentaciju, dostavlja Gradskoj upravi za imovinu i imovinsko-pravne poslove (u daljem tekstu: Gradska uprava).

Prenos sredstava iz stava 2. ovog člana na račun Stambene agencije vrši se na osnovu zahteva koji priprema Gradska uprava u skladu sa propisima.

O realizaciji programa iz stava 1. ovog člana Stambena agencija podnosi šestomesečni i godišnji izveštaj Skupštini Grada Novog Sada.

Član 5

Nadzor nad realizacijom ove odluke vrši Gradska uprava.

Član 6

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Novog Sada".