REŠENJE
O IZMENI TRASE LINIJE JAVNOG PREVOZA PUTNIKA BROJ 52, NOVI SAD - VETERNIK, I ODREĐIVANJU LINIJE JAVNOG PREVOZA PUTNIKA BROJ 51, NOVI SAD - VETERNIK - NOVI SAD

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 27/2018)

1. Menja se deo trase linije javnog prevoza putnika broj 52, Novi Sad - Veternik, tako da se u izmenjenom delu, od raskrsnice ulica Školske i Mihajla Pupina u Veterniku, trasa pruža ulicama Školskom, Braće Tokin i Omladinskom, do raskrsnice ulica Omladinske i Mihajla Pupina u Veterniku, i dalje postojećom trasom.

2. Određuje se linija javnog prevoza putnika broj 51a i 51b, Novi Sad - Veternik - Novi Sad, koja se u smeru A pruža trasom: od autobuskog terminala Železnička stanica, Bulevarom oslobođenja, Futoškom ulicom i Futoškim putem u Novom Sadu, zatim Novosadskim putem, Ulicom Kralja Petra I, Ulicom Svetozara Miletića, Ulicom vojvode Putnika, Ulicom vojvode Bojovića, Školskom ulicom, Ulicom Mihajla Pupina, Omladinskom ulicom, Novosadskim putem i Ulicom Kralja Petra I u Veterniku, i dalje Ulicom Donje Sajlovo, Rumenačkim putem, Rumenačkom ulicom i Bulevarom Jaše Tomića, do autobuskog terminala Železnička stanica u Novom Sadu, a u smeru B trasom: od autobuskog terminala Železnička stanica, Bulevarom Jaše Tomića, Rumenačkom ulicom, Rumenačkim putem i Ulicom Donje Sajlovo u Novom Sadu, zatim Ulicom Kralja Petra I, Ulicom Svetozara Miletića, Ulicom vojvode Putnika, Ulicom vojvode Bojovića, Školskom ulicom, Ulicom Mihajla Pupina, Omladinskom ulicom i Novosadskim putem u Veterniku, i dalje Futoškim putem, Futoškom ulicom i Bulevarom oslobođenja do autobuskog terminala Železnička stanica u Novom Sadu.

3. ODREĐUJU SE autobuska stajališta:

- u Školskoj ulici u Veterniku, u zoni raskrsnice sa Ulicom kralja Aleksandra,

- u Ulici Braće Tokin u Veterniku, ispred kbr. 29,

- u Omladinskoj ulici u Veterniku, u zoni raskrsnice sa Ulicom ratnih vojnih invalida,

- u Ulici kralja Petra I u Veterniku, u zoni raskrsnice sa Zrmanjskom ulicom,

- u Ulici kralja Petra I u Veterniku, na prilazu raskrsnici sa Ulicom Savke Subotić,

- u Ulici kralja Petra I u Veterniku, nakon raskrsnice sa Ulicom Savke Subotić,

- u Ulici Donje Sajlovo u Novom Sadu, u zoni raskrsnice sa Ulicom Dr Miloša Krne,

- u Ulici Donje Sajlovo u Novom Sadu, u zoni raskrsnice sa Ulicom Sajlovo IX, i

- u Ulici Donje Sajlovo u Novom Sadu, u zoni raskrsnice sa Ulicom Stevana Neštickog.

4. Nalaže se Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije Grada Novog Sada, da izvrši postavljanje vertikalne i horizontalne saobraćajne signalizacije i opremanje autobuskih stajališta iz tačke 3. ovog rešenja, u svemu prema Projektu tehničkog regulisanja saobraćaja - Obeležavanje novih autobuskih stajališta u ulicama Braće Tokin i Omladinskoj u Veterniku, broj S211/18 od 18. maja 2018. godine i Projektu tehničkog regulisanja saobraćaja - Uvođenje nove autobuske linije br. 51 Novi Sad - Veternik - Novi Sad, broj S212/18 od 21. maja 2018. godine, koje je izradila Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije Grada Novog Sada.

5. Nalaže se Javnom gradskom saobraćajnom preduzeću "Novi Sad" Novi Sad, da:

- na autobuskim stajalištima iz tačke 3. ovog rešenja postavi stajališnu tablu sa oznakom BUS, nadstrešnicu i korpu za otpatke,

- na trasama linija iz tač. 1., 2. ovog rešenja koristi postojeća i novoizgrađena stajališta,

- putem sredstava javnog informisanja obavesti korisnike usluga o promenama iz tač. 1., 2. i 3. ovog rešenja.

6. Nalaže se Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije Grada Novog Sada, da postavljene saobraćajne znake unese u Katastar saobraćajne signalizacije.

7. Rok za izvršenje tačke 4. ovog rešenja je 1. avgust 2018. godine, a u ostalom delu 1. septembar 2018. godine.

8. Ovo rešenje objaviće se u "Službenom listu Grada Novog Sada".