ODLUKA
O UTVRĐIVANJU VRSTE I OBIMA NAGRAĐIVANJA UČENIKA IZ BUDŽETA GRADA VRANJA

("Sl. glasnik Grada Vranja", br. 17/2018)

Član 1

Ovom Odlukom utvrđuje se nagrada za učenike osnovnih i srednjih škola iz budžeta grada Vranja, nosioca priznanja "Đak generacije".

Član 2

Pravo na nagradu u vidu nagradnog putovanja - letnji kamp engleskog jezika u Grčkoj, u trajanju od 9 dana, o trošku Grada Vranja, shodno Odluci o nagrađivanju učenika iz budžeta Grada Vranja, imaju učenici srednjih škola - nosioci priznanja "Đak generacije" školske 2017/2018 godine.

Pravo na nagradu u vidu knjige i tablet računara imaju učenici osnovnih škola nosioci priznanja "Đak generacije" školske 2017/2018 godine.

Član 3

U Odluci o budžetu grada Vranja za 2018. godinu, u okviru razdela broj 4, program 13 razvoj kulture i iinformisanje, programske aktivnosti 12010002, jačanje kulturne produkcije i umetničkkog stvaralaštva, aproprijacija 73, funkcija 820, ekonomska klasifikacija 472 naknada za socijalnu zaštitu iz budžeta grada Vranja, opredeljena su sredstva u iznosu od 800.000,00 za nagrađivanje učenika iz budžeta grada Vranja u 2018. godini.

U okviru planiranih sredstava i procenjene vrednosti usluga sadržani su troškovi putovanja prema programu putovanja: usluge prevoza, smeštaja, ulaznice, dnevnice za lica koja se upućuju na službeni put i drugi troškovi koji su u neposrednoj funkciji realizacije programa letnje škole engleskog jezika.

U troškove nagradnog putovanja ne uračunavaju se troškovi pribavljanja putne isprave, troškovi alternativnih izleta i drugi troškovi koji nisu u neposrednoj funkciji realizacije nagradnog putovanja i nisu sadržani u programu nagradnog putovanja.

Član 4

Pripremu, organizaciju i realizaciju programa nagradnog putovanja vrši organizator putovanja -predstavnik agencije za strane jezike i turizam, kojoj je dodeljen ugovor o javnoj nabavci i druga lica, koja odredi gradonačelnik sa određenim zadatkom Agencija iz stava 1 ovog člana mora da obezbedi sve uslove prilagođene uzrastu đaka - dobitnika nagradnog putovanja.

Član 5

Opšti uslovi nagradnog putovanja moraju da sadrže sve uslove propisane Zakonom o turizmu.

Član 6

Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku grada Vranja".