ODLUKA

O OSLOBAĐANJU INVESTITORA PLAĆANJA DOPRINOSA ZA UREĐIVANJE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA STAMBENE ZGRADE ZA KOLEKTIVNO STANOVANJE SA STANOVIMA ZA PRIPADNIKE SNAGA BEZBEDNOSTI, KOJE SE IZGRAĐUJU NA TERITORIJI GRADA KRAGUJEVCA

("Sl. list grada Kragujevca", br. 18/2018)

1. Izgradnja stambenih zgrada za kolektivno stanovanje sa stanovima za pripadnike snaga bezbednosti, u smislu člana 2. stav 1. i 4. i člana 3. stav 1. tačka 1. Zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti ("Službeni glasnik Republike Srbije", br. 41/18), predstavlja opšti interes od značaja za jačanje Sistema nacionalne bezbednosti Republike Srbije, kojim se obezbeđuje sveukupni razvoj Republike Srbije.

2. Za izgradnju stambenih zgrada za kolektivno stanovanje sa stanovima za pripadnike snaga bezbednosti, koje se grade na teritoriji grada Kragujevca, investitor - Republika Srbija ili privredno društvo koje osniva Republika Srbija, se oslobađa plaćanja doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta, kao vid pružanja podrške grada Kragujevca realizaciji projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

3. Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Kragujevca".