REŠENJE

O PRIHVATANJU UČEŠĆA I SUFINANSIRANJU PROJEKTA ZA DODELU SREDSTAVA NAMENJENIH POBOLJŠANJU USLOVA STANOVANJA INTERNO RASELJENIH LICA DOK SU U RASELJENIŠTVU, KROZ DODELU POMOĆI NAMENJENE ZA ZAVRŠETAK ILI ADAPTACIJU STAMBENOG OBJEKTA NABAVKOM GRAĐEVINSKOG MATERIJALA

("Sl. list grada Niša", br. 63/2018)

I Grad Niš prihvata učešće i sufinansiranje Projekta za dodelu sredstava namenjenih poboljšanju uslova stanovanja interno raseljenih lica dok su u raseljeništvu, a koja žive na njihovoj teritoriji, kroz dodelu pomoći namenjene za završetak ili adaptaciju stambenog objekta nabavkom građevinskog materijala, a na osnovu Javnog poziva jedinicama lokalne samouprave u Republici Srbiji objavljenog 04.04.2018. godine.

II Nosilac projekta je Grad Niš.

III Ukupna vrednost projekta je do 3.850.000,00 RSD, od čega Komesarijat za izbeglice i migracije projekat finansira sa iznosom od 3.465.000,00 RSD, a Grad Niš projekat sufinansira do iznosa od 385.000,00 RSD.

IV Vreme realizacije projekta je 12 meseci.

V Cilj projekta je pomoć u stambenom zbrinjavanju i poboljšanju uslova stanovanja, interno raseljenih lica, dodelom građevinskog matererijala za popravku ili adaptaciju stambenog objekta.

VI Sredstva za učešće Grada Niša u realizaciji ovog projekta obezbeđena su u budžetu Grada Niša za 2018. godinu u okviru razdela 4 - gradska uprava, glava 4.1 - gradska uprava, programa 11 - socijalna i dečja zaštita, pozicija 151/2, funkcija 040 - porodica i deca u iznosu od 385.000,00 dinara, ekonomska klasifikacija 472931.

VII Ovlašćuje se Gradonačelnik Grada Niša da sa Komesarijatom za izbeglice i migracije zaključi ugovor koji je sastavni deo ovog rešenja.

VIII Nalaže se Gradskoj upravi Grada Niša- Sekretarijatu za dečiju i socijalnu zaštitu i Sekretarijatu za finansije, da realizuju ovo rešenje.

IX Gradonačelnik Grada Niša će formirati poseban radni tim za realizaciju ovog projekta.

X Rešenje objaviti u "Službenom listu Grada Niša".