PRAVILNIK
O SADRŽINI I NAČINU VOĐENJA EVIDENCIJA OD STRANE PROIZVOĐAČA DUVANSKIH PROIZVODA, TRGOVACA NA VELIKO I MALO DUVANSKIM PROIZVODIMA, UVOZNIKA I IZVOZNIKA DUVANA, OBRAĐENOG DUVANA, ODNOSNO DUVANSKIH PROIZVODA

("Sl. glasnik RS", br. 114/2005, 118/2007 i 44/2018 - dr. zakon)

Predmet

Član 1

Ovim pravilnikom bliže se uređuje sadržina i način vođenja evidencija od strane proizvođača duvanskih proizvoda, trgovaca na veliko i malo duvanskim proizvodima, kao i uvoznika i izvoznika duvana, obrađenog duvana, odnosno duvanskih proizvoda.

Evidencija proizvođača duvanskih proizvoda

Član 2

Proizvođač duvanskih proizvoda koji je upisan u Registar proizvođača duvanskih proizvoda kod Uprave za duvan kao organa uprave u sastavu Ministarstva finansija (u daljem tekstu: Uprava) vodi evidenciju u vezi sa proizvodnjom duvanskih proizvoda koja sadrži podatke o:

1) količini sopstvenog proizvedenog, odnosno nabavljenog domaćeg obrađenog duvana, kao i o ukupnoj količini proizvedenog i nabavljenog domaćeg obrađenog duvana;

2) broju proizvedenih paklica cigareta po vrsti robne marke cigareta;

3) količini, odnosno broju proizvedenih cigara, cigarilosa, duvana za pušenje i ostalih duvanskih proizvoda za svaku robnu marku duvanskog proizvoda;

4) broju prodatih paklica cigareta za svaku robnu marku cigareta, kao i podatke o maloprodajnim cenama po kojoj su te cigarete prodate;

5) količini, odnosno broju prodatih cigara, cigarilosa, duvana za pušenje i ostalih duvanskih proizvoda za svaku robnu marku duvanskog proizvoda, kao i podatke o maloprodajnim cenama po kojoj su ti duvanski proizvodi prodati;

6) o zaključenim ugovorima o prodaji duvanskih proizvoda sa trgovcem na veliko duvanskim proizvodima;

7) zalihama duvanskih proizvoda po vrsti i nazivu robnih marki.

Proizvođač duvanskih proizvoda dužan je da Upravi dostavlja polugodišnji i godišnji izveštaj o podacima o kojima vodi evidenciju iz stava 1. ovog člana, i to polugodišnji izveštaj na Obrascu - Polugodišnji izveštaj proizvođača duvanskih proizvoda (PI-PDP I) i godišnji izveštaj na Obrascu - Godišnji izveštaj proizvođača duvanskih proizvoda (GI-PDP II), koji su sastavni deo ovog pravilnika.

Lice iz stava 1. ovog člana dužno je da izveštaje iz stava 2. ovog člana dostavi Upravi najkasnije u roku od 15 dana od dana isteka perioda za koji se izveštaj dostavlja, i to polugodišnji izveštaj do 15. jula tekuće godine, a godišnji izveštaj do 15. januara naredne godine.

Izveštaji iz stava 2. ovog člana mogu se dostavljati Upravi i u elektronskoj formi.

Evidencija trgovaca na veliko duvanskim proizvodima

Član 3

Trgovac na veliko duvanskim proizvodima koji je upisan u Registar trgovaca na veliko duvanskim proizvodima kod Uprave vodi evidenciju u vezi sa prometom duvanskih proizvoda koja sadrži podatke o:

1) zaključenim ugovorima o kupovini duvanskih proizvoda sa proizvođačima, odnosno uvoznicima duvanskih proizvoda;

2) količini kupljenih cigareta (u paklicama) i drugih duvanskih proizvoda, po nazivu robne marke duvanskog proizvoda, od svakog proizvođača, odnosno uvoznika duvanskih proizvoda;

3) zaključenim ugovorima o prodaji duvanskih proizvoda sa trgovcima na malo duvanskim proizvodima;

4) količini prodatih cigareta (u paklicama) i drugih duvanskih proizvoda trgovcima na malo duvanskim proizvodima, po nazivu robne marke duvanskog proizvoda;

5) zalihama duvanskih proizvoda po vrsti i po nazivu robne marke duvanskog proizvoda;

6) lokaciji sopstvenih objekata veleprodaje i skladišta, kao i o prevoznim sredstvima za obavljanje delatnosti trgovine na veliko duvanskim proizvodima.

Trgovac na veliko duvanskim proizvodima dužan je da Upravi dostavlja polugodišnji i godišnji izveštaj o podacima o kojima vodi evidenciju iz stava 1. ovog člana, i to polugodišnji izveštaj na Obrascu - Polugodišnji izveštaj trgovaca na veliko duvanskim proizvodima (PI-TVDP I) i godišnji izveštaj na Obrascu - Godišnji izveštaj trgovaca na veliko duvanskim proizvodima (GI-TVDP II), koji su sastavni deo ovog pravilnika.

Lice iz stava 1. ovog člana dužno je da izveštaje iz stava 2. ovog člana dostavlja Upravi najkasnije u roku od 15 dana od dana isteka perioda za koji se izveštaj dostavlja, i to polugodišnji izveštaj do 15. jula tekuće godine, a godišnji izveštaj do 15. januara naredne godine.

Izveštaji iz stava 2. ovog člana mogu se dostavljati Upravi i u elektronskoj formi.

Evidencija trgovaca na malo duvanskim proizvodima

Član 4

Trgovac na malo duvanskim proizvodima o kojima Uprava vodi Evidencionu listu trgovaca na malo duvanskim proizvodima vodi evidenciju u vezi sa prometom duvanskih proizvoda koja sadrži podatke o:

1) zaključenim ugovorima o kupovini duvanskih proizvoda sa trgovcima na veliko duvanskim proizvodima;

2) količini kupljenih duvanskih proizvoda po vrsti i nazivu robne marke, po svakom trgovcu na veliko;

3) količini prodatih duvanskih proizvoda po vrsti i nazivu robne marke;

4) stanju zaliha duvanskih proizvoda po vrsti i nazivu robne marke.

Evidenciju iz stava 1. ovog člana trgovac na malo duvanskim proizvodima koji ima više maloprodajnih objekata, odnosno hjumidora za koje je dobio dozvolu za trgovinu na malo duvanskim proizvodima vodi zbirno za sve maloprodajne objekte, odnosno hjumidore.

Trgovac na malo duvanskim proizvodima dužan je da Upravi dostavlja polugodišnji i godišnji izveštaj o podacima o kojima vodi evidenciju iz stava 1. ovog člana, i to polugodišnji izveštaj na Obrascu - Polugodišnji izveštaj trgovaca na malo duvanskim proizvodima (PI-TMDP I) i godišnji izveštaj na Obrascu - Godišnji izveštaj trgovaca na malo duvanskim proizvodima (GI-TMDP II), koji su sastavni deo ovog pravilnika.

Lice iz stava 1. ovog člana dužno je da izveštaje iz stava 3. ovog člana dostavlja Upravi najkasnije u roku od 15 dana od dana isteka perioda za koji se izveštaj dostavlja, i to polugodišnji izveštaj do 15. jula tekuće godine, a godišnji izveštaj do 15. januara naredne godine.

Izveštaji iz stava 3. ovog člana mogu se dostavljati Upravi i u elektronskoj formi.

Evidencija uvoznika duvana, obrađenog duvana, odnosno duvanskih proizvoda

Član 5

Uvoznik duvana, obrađenog duvana, odnosno duvanskih proizvoda koji je upisan u Registar uvoznika duvana, obrađenog duvana, odnosno duvanskih proizvoda kod Uprave vodi evidenciju u vezi sa uvozom duvana, obrađenog duvana, odnosno duvanskih proizvoda koja sadrži podatke o:

1) količini uvezenog duvana, odnosno obrađenog duvana;

2) količini uvezenih cigareta (u paklicama) i drugih duvanskih proizvoda, po nazivu robne marke duvanskog proizvoda, kao i o maloprodajnim cenama tih proizvoda;

3) zaključenim ugovorima o prodaji duvana, odnosno obrađenog duvana sa obrađivačem duvana i proizvođačem duvanskih proizvoda;

4) zaključenim ugovorima o prodaji duvanskih proizvoda sa trgovcem na veliko duvanskim proizvodima;

5) broju, odnosno količini prodatih paklica cigareta i drugih duvanskih proizvoda trgovcima na veliko duvanskim proizvodima, po nazivu robne marke cigareta i drugih duvanskih proizvoda;

6) količini prodatog duvana, odnosno obrađenog duvana po tipu i sorti obrađivaču duvana i proizvođaču duvanskih proizvoda;

7) o zalihama duvana, obrađenog duvana, odnosno duvanskih proizvoda;

8) o lokaciji sopstvenih skladišta, ako ih ima.

Uvoznik duvana, obrađenog duvana, odnosno duvanskih proizvoda dužan je da Upravi dostavlja polugodišnji i godišnji izveštaj o podacima o kojima vodi evidenciju iz stava 1. ovog člana, i to polugodišnji izveštaj na Obrascu - Polugodišnji izveštaj uvoznika duvana, obrađenog duvana, odnosno duvanskih proizvoda (PI-UDP I) i godišnji izveštaj na Obrascu - Godišnji izveštaj uvoznika duvana, obrađenog duvana, odnosno duvanskih proizvoda (GI-UDP II), koji su sastavni deo ovog pravilnika.

Lice iz stava 1. ovog člana dužno je da izveštaje iz stava 2. ovog člana dostavlja Upravi najkasnije u roku od 15 dana od dana isteka perioda za koji se izveštaj dostavlja, i to polugodišnji izveštaj do 15. jula tekuće godine, a godišnji izveštaj do 15. januara naredne godine.

Izveštaji iz stava 2. ovog člana mogu se dostavljati Upravi i u elektronskoj formi.

Evidencija izvoznika duvana, obrađenog duvana, odnosno duvanskih proizvoda

Član 6

Izvoznik duvana, obrađenog duvana, odnosno duvanskih proizvoda koji je upisan u Registar izvoznika duvana, obrađenog duvana, odnosno duvanskih proizvoda kod Uprave vodi evidenciju u vezi sa izvozom duvana, obrađenog duvana, odnosno duvanskih proizvoda koja sadrži podatke o:

1) količini izvezenog duvana, odnosno obrađenog duvana po tipu i sorti;

2) količini izvezenih cigareta (u paklicama) i drugih duvanskih proizvoda, po nazivu robne marke duvanskog proizvoda.

Izvoznik duvana, obrađenog duvana, odnosno duvanskih proizvoda dužan je da Upravi dostavlja polugodišnji i godišnji izveštaj o podacima o kojima vodi evidenciju iz stava 1. ovog člana, i to polugodišnji izveštaj na Obrascu - Polugodišnji izveštaj izvoznika duvana, obrađenog duvana, odnosno duvanskih proizvoda (PI-IDP I) i godišnji izveštaj na Obrascu - Godišnji izveštaj izvoznika duvana, obrađenog duvana, odnosno duvanskih proizvoda (GI-IDP II), koji su sastavni deo ovog pravilnika.

Lice iz stava 1. ovog člana dužno je da izveštaje iz stava 2. ovog člana dostavlja Upravi najkasnije u roku od 15 dana od dana isteka perioda za koji se izveštaj dostavlja, i to polugodišnji izveštaj do 15. jula tekuće godine, a godišnji izveštaj do 15. januara naredne godine.

Izveštaji iz stava 2. ovog člana mogu se dostavljati Upravi i u elektronskoj formi.

Član 7

Uprava dostavlja Ministarstvu trgovine i usluga - Tržišnoj inspekciji pregled objavljenih maloprodajnih cena duvanskih proizvoda, kao i promenu maloprodajnih cena duvanskih proizvoda i broj "Službenog glasnika Republike Srbije" u kome su objavljene.

Član 8

Ovaj pravilnik stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije", a primenjuje se od 1. januara 2006. godine.

 

Samostalni članovi Pravilnika o izmenama i dopunama
Pravilnika o sadržini i načinu vođenja evidencija od strane proizvođača duvanskih proizvoda, trgovaca na veliko i malo duvanskim proizvodima, uvoznika i izvoznika duvana, fermentisanog duvana, odnosno duvanskih proizvoda

("Sl. glasnik RS", br. 118/2007)

Član 10

Izveštaji iz čl. 2-6. Pravilnika o sadržini i načinu vođenja evidencija od strane proizvođača duvanskih proizvoda, trgovaca na veliko i malo duvanskim proizvodima, uvoznika i izvoznika duvana, fermentisanog duvana, odnosno duvanskih proizvoda ("Službeni glasnik RS", broj 114/05), za četvrti kvartal 2007. godine dostavljaju se Upravi na obrascima koji su odštampani uz taj pravilnik, do 15. januara 2008. godine.

Član 11

Ovaj pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije", a primenjuje se od 1. januara 2008. godine.

 

Obrazac - PI-PDP I*

 

POLUGODIŠNJI IZVEŠTAJ PROIZVOĐAČA DUVANSKIH PROIZVODA

za period od 1. januara do 30. juna 200__. god.

Podaci o proizvođaču duvanskih proizvoda

Naziv

Sedište

Adresa

PIB

Matični broj

 

 

 

 

 

1. Podaci o količini sopstvenog proizvedenog, odnosno nabavljenog domaćeg obrađenog duvana, kao i o ukupnoj količini proizvedenog i nabavljenog domaćeg obrađenog duvana

Količina sopstvenog proizvedenog, odnosno nabavljenog domaćeg obrađenog duvana

Ukupna količina proizvedenog i nabavljenog domaćeg obrađenog duvana

 

 

2. Podaci o broju proizvedenih paklica cigareta po nazivu robne marke cigareta

R. br.

Naziv robne marke
(šifra robne marke)

Količina u paklicama

1.

 

 

2.

 

 

3. Podaci o količini, odnosno broju proizvedenih cigara, cigarilosa, duvana za pušenje i ostalih duvanskih proizvoda za svaku robnu marku duvanskog proizvoda

R. br.

Vrsta duvanskog proizvoda
(šifra vrste duv. proizvoda)

Naziv robne marke
(šifra robne marke)

Jedinica mere
(šifra jed. mere)

Količina

1.

 

 

 

 

2.

 

 

 

 

4. Podaci o broju prodatih paklica cigareta za svaku robnu marku cigareta, kao i o maloprodajnim cenama po kojima su te cigarete prodate

R. br.

Naziv robne marke
(šifra robne marke)

Količina u paklicama

Maloprodajna cena

1.

 

 

 

2.

 

 

 

5. Podaci o količini, odnosno broju prodatih cigara, cigarilosa, duvana za pušenje i ostalih duvanskih proizvoda za svaku robnu marku duvanskog proizvoda, kao o maloprodajnim cenama po kojima su ti duvanski proizvodi prodati

R. br.

Vrsta duvanskog proizvoda
(šifra vrste duv. proizvoda)

Naziv robne marke
(šifra robne marke)

Jedinica mere
(šifra jed. mere)

Količina

Maloprodajna cena

1.

 

 

 

 

 

2.

 

 

 

 

 

6. Podaci o zaključenim ugovorima o prodaji duvanskih proizvoda sa trgovcem na veliko duvanskim proizvodima

R. br.

PIB trgovaca pa veliko

Datum zaključenja ugovora

1.

 

 

2.

 

 

7. Podaci o zalihama duvanskih proizvoda po vrsti i nazivu robnih marki

R. br.

Vrsta duvanskog proizvoda
(šifra vrste duv. proizvoda)

Naziv robne marke
(šifra robne marke)

Jedinica mere
(šifra jed. mere)

Stanje zaliha
na početku polugodišta

Stanje zaliha
na kraju polugodišta

1.

 

 

 

 

 

2.

 

 

 

 

 

 

Datum: _____________

M. P.

POTPIS OVLAŠĆENOG LICA

 

 

 

 

Obrazac - GI-PDP II*

 

GODIŠNJI IZVEŠTAJ PROIZVOĐAČA DUVANSKIH PROIZVODA

za period od 1. januara do 31. decembra 200_. god.

Podaci o proizvođaču duvanskih proizvoda

Naziv

Sedište

Adresa

PIB

Matični broj

 

 

 

 

 

1. Podaci o količini sopstvenog proizvedenog, odnosno nabavljenog domaćeg obrađenog duvana, kao i o ukupnoj količini proizvedenog i nabavljenog domaćeg obrađenog duvana

Količina sopstvenog proizvedenog, odnosno nabavljenog domaćeg obrađenog duvana

Ukupna količina proizvedenog i nabavljenog domaćeg obrađenog duvana

Količina
01.01.-30.06.200_.

Količina
01.07-31.12.200_.

Ukupno
01.01.-31.12.200_.

Količina
01.01.-30.06.200_.

Količina
01.07-31.12.200_.

Ukupno
01.01-31.12.200_.

 

 

 

 

 

 

2. Podaci o broju proizvedenih paklica cigareta po nazivu robne marke cigareta

R. br.

Naziv robne marke
(šifra robne marke)

Količina u paklicama
01.01.-30.06.200_.

Količina u paklicama
01.07-31.12.200_.

Ukupno u paklicama
01.01.-31.12.200_.

1.

 

 

 

 

2.

 

 

 

 

3. Podaci o količini, odnosno broju proizvedenih cigara, cigarilosa, duvana za pušenje i ostalih duvanskih proizvoda za svaku robnu marku duvanskog proizvoda

R. br.

Vrsta duvanskog proizvoda
(šifra vrste duv. proizvoda)

Naziv robne marke
(šifra robne marke)

Jedinica mere
(šifra jed. mere)

Količina
01.01.-30.06.200_.

Količina
01.07-31.12.200_.

Ukupno
01.01.-31.12.200_.

1.

 

 

 

 

 

 

2.

 

 

 

 

 

 

4. Podaci o broju prodatih paklica cigareta za svaku robnu marku cigareta, kao i o maloprodajnim cenama po kojima su te cigarete prodate

R. br.

Naziv robne marke
(šifra robne marke)

Količina u paklicama
01.01.-30.06.200_.

Količina u paklicama
01.07.-31.12.200_.

Ukupno u paklicama
01.01.-31.12.200_.

Maloprodajna cena

01.01.-30.06.200_.

01.07.-31.12.200_.

1.

 

 

 

 

 

 

2.

 

 

 

 

 

 

5. Podaci o količini, odnosno broju prodatih cigara, cigarilosa, duvana za pušenje i ostalih duvanskih proizvoda za svaku robnu marku duvanskog proizvoda, kao o maloprodajnim cenama po kojima su ti duvanski proizvodi prodati

R. br.

Vrsta duvanskog proizvoda
(šifra vrste duv. proizvoda)

Naziv robne marke
(šifra robne marke)

Jedinica mere
(šifra jed. mere)

Količina
01.01.-30.06.200_.

Količina
01.07.-31.12.200_.

Ukupno
01.01.-31.12.200_.

Maloprodajna cena

01.01.-30.06.200_.

01.07.-31.12.200_.

1.

 

 

 

 

 

 

 

 

2.

 

 

 

 

 

 

 

 

6. Podaci o zaključenim ugovorima o prodaji duvanskih proizvoda sa trgovcem na veliko duvanskim proizvodima

R. br.

PIB trgovaca na veliko

Datum zaključenja ugovora

1.

 

 

2.

 

 

7. Podaci o zalihama duvanskih proizvoda po vrsti i nazivu robnih marki

R. br.

Vrsta duvanskog proizvoda
(šifra vrste duv. proizvoda)

Naziv robne marke
(šifra robne marke)

Jedinica mere
(šifra jed. mere)

Stanje zaliha na početku godine

Stanje zaliha na kraju godine

Stanje zaliha na dan
01.01.200_.

Stanje zaliha na dan
30.06.200_.

Stanje zaliha na dan
01.07.200_.

Stanje zaliha na dan
31.12.200_.

1.

 

 

 

 

 

 

 

2.

 

 

 

 

 

 

 

 

Datum: _____________

M. P.

POTPIS OVLAŠĆENOG LICA

 

 

 

 

Obrazac - PI-TVDP I*

 

POLUGODIŠNJI IZVEŠTAJ TRGOVACA NA VELIKO DUVANSKIM PROIZVODIMA

za period od 1. januara do 30. juna 200_. god.

Podaci o trgovcu na veliko duvanskim proizvodima

Naziv

Sedište

Adresa

PIB

Matični broj

 

 

 

 

 

1. Podaci o zaključenim ugovorima o kupovini duvanskih proizvoda sa proizvođačima, odnosno uvoznicima duvanskih proizvoda

R. br.

PIB proizvođača

Datum zaključenja ugovora

PIB uvoznika

Datum zaključenja ugovora

1.

 

 

 

 

2.

 

 

 

 

2. Podaci o količini kupljenih cigareta (u paklicama) i drugih duvanskih proizvoda, po nazivu robne marke duvanskog proizvoda, od svakog proizvođača, odnosno uvoznika duvanskih proizvoda

R. br.

PIB
proizvođača/uvoznika

Vrsta duvanskog proizvoda
(šifre vrste duv. proizvoda)

Naziv robne marke
(šifra robne marke)

Jedinica mere
(šifra jed. mere)

Količina

1.

 

 

 

 

 

2.

 

 

 

 

 

3. Podaci o zaključenim ugovorima o prodaji duvanskih proizvoda sa trgovcima na malo duvanskim proizvodima

R. br.

PIB trgovca na malo

Datum zaključenja ugovora

1.

 

 

2

 

 

4. Podaci o količini prodatih cigareta (u paklicama) i drugih duvanskih proizvoda trgovcima na malo duvanskim proizvodima, po nazivu robne marke duvanskog proizvoda

R. br.

Vrsta duvanskog proizvoda
(šifre vrste duv. proizvoda)

Naziv robne marke
(šifra robne marke)

Jedinica mere
(šifra jed. mere)

Količina

1.

 

 

 

 

2.

 

 

 

 

5. Podaci o zalihama duvanskih proizvoda po vrsti i po nazivu robne marke duvanskog proizvoda

R. br.

Vrsta duvanskog proizvoda
(šifre vrste duv. proizvoda)

Naziv robne marke
(šifra robne marke)

Jedinica mere
(šifra jed. mere)

Stanje zaliha na
početku polugodišta

Stanje zaliha na
kraju polugodišta

1.

 

 

 

 

 

2.

 

 

 

 

 

6. Podaci o lokaciji sopstvenih objekata veleprodaje i skladišta, kao i o prevoznim sredstvima za obavljanje delatnosti trgovine na veliko duvanskim proizvodima

R. br.

Sedište i adresa objekata veleprodaje i skladište

Vrsta i registarski broj prevoznog sredstva

1.

 

 

2.

 

 

 

Datum: _____________

M. P.

POTPIS OVLAŠĆENOG LICA

 

 

 

 

Obrazac - GI-TVDP II*

 

GODIŠNJI IZVEŠTAJ TRGOVACA NA VELIKO DUVANSKIM PROIZVODIMA

za period od 1. januara do 31. decembra 200_. god.

Podaci o trgovcu na veliko duvanskim proizvodima

Naziv

Sedište

Adresa

PIB

Matični broj

 

 

 

 

 

1. Podaci o zaključenim ugovorima o kupovini duvanskih proizvoda sa proizvođačima, odnosno uvoznicima duvanskih proizvoda

R. br.

PIB proizvođača

Datum zaključenja ugovora

PIB uvoznika

Datum zaključenja ugovora

1.

 

 

 

 

2.

 

 

 

 

2. Podaci o količini kupljenih cigareta (u paklicama) i drugih duvanskih proizvoda, po nazivu robne marke duvanskog proizvoda, od svakog proizvođača, odnosno uvoznika duvanskih proizvoda

R. br.

PIB
proizvodača/ uvoznika

Vrsta duvanskog proizvoda
(šifra vrste duv. proizvoda)

Naziv robne marke
(šifra robne marke)

Jedinica mere
(šifra jed. mere)

Količina
01.01.-30.06.200_.

Količina
01.07.-31.12.200_.

Ukupno
01.01.-31.12.200_.

1.

 

 

 

 

 

 

 

2.

 

 

 

 

 

 

 

3. Podaci o zaključenim ugovorima o prodaji duvanskih proizvoda sa trgovcima na malo duvanskim proizvodima

R. br.

Naziv trgovca na malo

Datum zaključenja ugovora

1.

 

 

2.

 

 

4. Podaci o količini prodatih cigareta (u paklicama) i drugih duvanskih proizvoda trgovcima na malo duvanskim proizvodima, po nazivu robne marke duvanskog proizvoda

R. br.

Vrsta duvanskog proizvoda
(šifre vrste duv. proizvoda)

Naziv robne marke
(šifra robne marke)

Jedinica mere
(šifra jed. mere)

Količina
01.01.-30.06.200_.

Količina
01.07.-31.12.200_.

Ukupno
01.01.-31.12.200_.

1.

 

 

 

 

 

 

2.

 

 

 

 

 

 

5. Podaci o zalihama duvanskih proizvoda po vrsti i po nazivu robne marke duvanskog proizvoda

R. br.

Vrsta duvanskog proizvoda
(šifra vrste duv. proizvoda)

Naziv robne marke
(šifra robne marke)

Jedinica mere
(šifra jed. mere)

Stanje zaliha na početku godine

Stanje zaliha na kraju godine

Stanje zaliha na dan
01.01.200_.

Stanje zaliha na dan
30.06.200_.

Stanje zaliha na dan
01.07.200_.

Stanje zaliha na dan
31.12.200_.

1.

 

 

 

 

 

 

 

2.

 

 

 

 

 

 

 

6. Podaci o lokaciji sopstvenih objekata veleprodaje i skladišta, kao i o prevoznim sredstvima za obavljanje delatnosti trgovine na veliko duvanskim proizvodima

R. br.

Sedište i adresa objekata veleprodaje i skladište

Vrsta i registarski broj prevoznog sredstva

1.

 

 

2.

 

 

 

Datum: _____________

M. P.

POTPIS OVLAŠĆENOG LICA

 

 

 

 

Obrazac - PI-TMDP I*

 

POLUGODIŠNJI IZVEŠTAJ TRGOVACA NA MALO DUVANSKIM PROIZVODIMA

za period od 1. januara do 30. juna 200_. god.

Podaci o trgovcu na malo duvanskim proizvodima

Broj dozvole

Naziv

Sedište

Adresa

PIB

Matični broj

 

 

 

 

 

 

1. Podaci o zaključenim predugovorima/ ugovorima o kupovini duvanskih proizvoda sa trgovcima na veliko duvanskim proizvodima

R. br.

Datum zaključenja predugovora/ugovora

PIB trgovca na veliko

1.

 

 

2.

 

 

2. Podaci o količini kupljenih duvanskih proizvoda po vrsti i nazivu robne marke po svakom trgovcu na veliko

R. br.

PIB trgovca na veliko

Vrsta duvanskog proizvoda
(šifra vrste duv. proizvoda)

Naziv robne marke
(šifra robne marke)

Jedinica mere
(šifra jed. mere)

Količina

1.

 

 

 

 

 

2.

 

 

 

 

 

3. Podaci o količini prodatih duvanskih proizvoda po vrsti i nazivu robne marke

R. br.

Vrsta duvanskog proizvoda
(šifra vrste duv. proizvoda)

Naziv robne marke
(šifra robne marke)

Jedinica mere
(šifra jed. mere)

Količina

1.

 

 

 

 

2.

 

 

 

 

4. Podaci o stanju zaliha duvanskih proizvoda po vrsti i nazivu robne marke

R. br.

Vrsta duvanskog proizvoda
(šifra vrste duv. proizvoda)

Naziv robne marke
(šifra robne marke)

Jedinica mere
(šifra jed. mere)

Stanje zaliha na
početku polugodišta

Stanje zaliha na
kraju polugodišta

1.

 

 

 

 

 

2.

 

 

 

 

 

 

Datum: _____________

M. P.

POTPIS OVLAŠĆENOG LICA

 

 

 

 

Obrazac - GI-TMDP II*

 

GODIŠNJI IZVEŠTAJ TRGOVACA NA MALO DUVANSKIM PROIZVODIMA

za period od 1. januara do 31. decembra 200_. god.

Podaci o trgovcu na malo duvanskim proizvodima

Broj dozvole

Naziv

Sedište

Adresa

PIB

Matični broj

 

 

 

 

 

 

1. Podaci o zaključenim predugovorima/ ugovorima o kupovini duvanskih proizvoda sa trgovcima na veliko duvanskim proizvodima

R. br.

Datum zaključenja predugovora/ugovora

PIB trgovca na veliko

1.

 

 

2.

 

 

2. Podaci o količini kupljenih duvanskih proizvoda po vrsti i nazivu robne marke po svakom trgovcu na veliko

R. br.

PIB trgovca na veliko

Vrsta duvanskog proizvoda
(šifra vrste duv. proizvoda)

Naziv robne marke
(šifra robne marke)

Jedinica mere
(šifra jed. mere)

Količina
01.01.-30.06.200_.

Količina
01.07.-31.12.200_.

Ukupno
01.01.-31.12.200_.

1.

 

 

 

 

 

 

 

2.

 

 

 

 

 

 

 

3. Podaci o količini prodatih duvanskih proizvoda po vrsti i nazivu robne marke

R. br.

Vrsta duvanskog proizvoda
(šifra vrste duv. proizvoda)

Naziv robne marke
(šifra robne marke)

Jedinica mere
(šifra jed. mere)

Količina
01.01.-30.06.200_.

Količina
01.07.-31.12.200_.

Ukupno
01.01.-31.12.200 .

1.

 

 

 

 

 

 

2.

 

 

 

 

 

 

4. Podaci o stanju zaliha duvanskih proizvoda po vrsti i nazivu robne marke

R. br.

Vrsta duvanskog proizvoda
(šifra vrste duv. proizvoda)

Naziv robne marke
(šifra robne marke)

Jedinica mere
(šifra jed. mere)

Stanje zaliha na početku godine

Stanje zaliha na kraju godine

Stanje zaliha na dan
01.01.200_.

Stanje zaliha na dan
30.06.200_.

Stanje zaliha na dan
01.07.200_.

Stanje zaliha na dan
31.12.200_.

1.

 

 

 

 

 

 

 

2.

 

 

 

 

 

 

 

 

Datum: _____________

M. P.

POTPIS OVLAŠĆENOG LICA

 

 

 

 

Obrazac - PI-UDP I*

 

POLUGODIŠNJI IZVEŠTAJ UVOZNIKA DUVANA, OBRAĐENOG DUVANA, ODNOSNO DUVANSKIH PROIZVODA

za period od 1. januara do 30. juna 200_. god.

Podaci o uvozniku duvana, obrađenog duvana, odnosno duvanskih proizvoda

Naziv

Sedište

Adresa

PIB

Matični broj

 

 

 

 

 

1. Podaci o količini uvezenog duvana, odnosno obrađenog duvana

R. br.

Količina uvezenog duvana

Količina uvezenog obrađenog duvana

1.

 

 

2.

 

 

2. Podaci o količini uvezenih cigareta (u paklicama) i drugih duvanskih proizvoda, po nazivu robne marke duvanskog proizvoda, kao i o maloprodajnim cenama tih proizvoda

R. br.

Vrsta duvanskog proizvoda
(šifra vrste duv. proizvoda)

Naziv robne marke
(šifra robne marke)

Jedinica mere
(šifra jed. mere)

Količina

Maloprodajna cena

1.

 

 

 

 

 

2.

 

 

 

 

 

3. Podaci o zaključenim ugovorima o prodaji duvana, odnosno obrađenog duvana sa obrađivačem duvana i proizvođačem duvanskih proizvoda

R. br.

PIB obrađivača duvana

Predmet ugovora
(duvan/obrađeni duvan)

Datum zaključenja ugovora

PIB proizvođača duvanskih proizvoda

Predmet ugovora
(duvan/obrađeni duvan)

Datum zaključenja ugovora

1.

 

 

 

 

 

 

2.

 

 

 

 

 

 

4. Podaci o zaključenim ugovorima o prodaji duvanskih proizvoda sa trgovcem na veliko duvanskim proizvodima

R. br.

PIB trgovaca na veliko

Vrsta duvanskog proizvoda
(šifra vrste duv. proizvoda)

Datum zaključenja ugovora

1.

 

 

 

2.

 

 

 

5. Podaci o broju, odnosno količini prodatih paklica cigareta i drugih duvanskih proizvoda trgovcima na veliko duvanskim proizvodima, po nazivu robne marke cigareta i drugih duvanskih proizvoda

R. br.

Vrsta duvanskog proizvoda
(šifra vrste duv. proizvoda)

Naziv robne marke
(šifra robne marke)

Jedinica mere
(šifra jed. mere)

Količina

1.

 

 

 

 

2.

 

 

 

 

6. Podaci o količini prodatog duvana, odnosno obrađenog duvana obrađivaču duvana i proizvođaču duvanskih proizvoda

R. br.

PIB obrađivača/poizvođača duvana

Vrsta proizvoda
(šifra vrste duvana/obrađenog duvana)

Količina

1.

 

 

 

2.

 

 

 

7. Podaci o zalihama duvana, obrađenog duvana, odnosno duvanskih proizvoda

R. br.

Vrsta duvana, obrađenog duvana, odnosno duvanskog proizvoda
(šifra vrste duvana, obrađenog duvana, odnosno duvanskog proizvoda)

Naziv robne marke
(šifra robne marke)

Jedinica mere
(šifra jed. mere)

Stanje zaliha na početku polugodišta

Stanje zaliha na kraju polugodišta

1.

 

 

 

 

 

2.

 

 

 

 

 

8. Podaci o lokaciji sopstvenih skladišta, ako ih ima

R. br.

Skladište i adresa sopstvenog skladišta

1.

 

2.

 

 

Datum: _____________

M. P.

POTPIS OVLAŠĆENOG LICA

 

 

 

 

Obrazac - GI-UDP II*

 

GODIŠNJI IZVEŠTAJ UVOZNIKA DUVANA, OBRAĐENOG DUVANA, ODNOSNO DUVANSKIH PROIZVODA

za period od 1. januara do 31. decembra 200_. god.

Podaci o uvozniku duvana, obrađenog duvana, odnosno duvanskih proizvoda

Naziv

Sedište

Adresa

PIB

Matični broj

 

 

 

 

 

1. Podaci o količini uvezenog duvana, odnosno obrađenog duvana

R. br.

Količina uvezenog duvana

Količina uvezenog obrađenog duvana

01.01.-30.06.200_.

01.07.-31.12.200_.

Ukupno
01.01.-31.12.200_.

01.01.-30.06.200_.

01.07.-31.12.200_.

Ukupno
01.01.-31.12.200_.

1.

 

 

 

 

 

 

2.

 

 

 

 

 

 

2. Podaci o količini uvezenih cigareta (u paklicama) i drugih duvanskih proizvoda, po nazivu robne marke duvanskog proizvoda, kao i o maloprodajnim cenama tih proizvoda

R. br.

Vrsta duvanskog proizvoda
(šifra vrste duv. proizvoda)

Naziv robne marke
(šifra robne marke)

Jedinica mere
(šifra jedinica mere)

Količina
01.01.-30.06.200_.

Količina
01.07.-31.12.200_.

Ukupno
01.01.-31.12.200_.

Maloprodajna cena

01.01.-30.06.200_.

01.07.-31.12.200_.

1.

 

 

 

 

 

 

 

 

2.

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Podaci o zaključenim ugovorima o prodaji duvana, odnosno obrađenog duvana sa obrađivačem duvana i proizvođačem duvanskih proizvoda

R. br.

PIB obrađivača duvana

Predmet ugovora
(duvan/obrađeni duvan)

Datum zaključenja ugovora

PIB proizvođača duvanskih proizvoda

Predmet ugovora
(duvan/obrađeni duvan)

Datum zaključenja ugovora

1.

 

 

 

 

 

 

2.

 

 

 

 

 

 

4. Podaci o zaključenim ugovorima o prodaji duvanskih proizvoda sa trgovcem na veliko duvanskim proizvodima

R. br.

PIB trgovaca na veliko

Vrsta duvanskog proizvoda (šifra vrste duv. proizvoda)

Datum zaključenja ugovora

1.

 

 

 

2.

 

 

 

5. Podaci o broju, odnosno količini prodatih paklica cigareta i drugih duvanskih proizvoda trgovcima na veliko duvanskim proizvodima, po nazivu robne marke cigareta i drugih duvanskih proizvoda

R. br.

Vrsta duvanskog proizvoda
(šifra vrste duv. proizvoda)

Naziv robne marke
(šifra robne marke)

Jedinica mere
(šifra jed. mere)

Količina
01.01.-30.06.200_.

Količina
01.07.-31.12.200_.

Ukupno
01.01.-31.12.200_.

1.

 

 

 

 

 

 

2.

 

 

 

 

 

 

6. Podaci o količini prodatog duvana, odnosno obrađenog duvana obrađivaču duvana i proizvođaču duvanskih proizvoda

R. br.

PIB obrađivača/proizvođača duvana

Vrsta proizvoda
(šifra vrste duvana/obrađenog duvana)

Količina
01.01.-30.06.200_.

Količina
01.07.-31.12.200_.

Ukupno
01.01.-31.12.200_.

1.

 

 

 

 

 

2.

 

 

 

 

 

7. Podaci o zalihama duvana, obrađenog duvana, odnosno duvanskih proizvoda

R. br.

Vrsta duvana, obrađenog duvana, odnosno duvanskog proizvoda
(šifra vrste duvana, obrađenog duvana, odnosno duvanskog proizvoda)

Naziv robne marke
(šifra robne marke)

Jedinica mere
(šifra jed. mere)

Stanje zaliha na početku godine

Stanje zaliha na kraju godine

Stanje zaliha na dan
01.01.200_.

Stanje zaliha na dan
30.06.200_.

Stanje zaliha na dan
01.07.200_.

Stanje zaliha na dan
31.12.200_.

1.

 

 

 

 

 

 

 

2.

 

 

 

 

 

 

 

8. Podaci o lokaciji sopstvenih skladišta, ako ih ima

R. br.

Skladište i adresa sopstvenog skladišta

1.

 

2.

 

 

Datum: _____________

M. P.

POTPIS OVLAŠĆENOG LICA

 

 

 

 

Obrazac - PI-IDP I*

 

POLUGODIŠNJI IZVEŠTAJ IZVOZNIKA DUVANA, OBRAĐENOG DUVANA, ODNOSNO DUVANSKIH PROIZVODA

za period od 1. januara do 30. juna 200_. god.

Podaci o izvozniku duvana, obrađenog duvana, odnosno duvanskih proizvoda

Naziv

Sedište

Adresa

PIB

Matični broj

 

 

 

 

 

1. Podaci o količini izvezenog duvana, odnosno obrađenog duvana po tipu i sorti

R. br.

Tip/Sorta

Količina izvezenog duvana

Tip/Sorta

Količina izvezenog obrađenog duvana

1.

 

 

 

 

2.

 

 

 

 

2. Podaci o količini izvezenih cigareta (u paklicama) i drugih duvanskih proizvoda, po nazivu robne marke duvanskog proizvoda

R. br.

Vrsta duvanskog proizvoda
(šifra vrste duv. proizvoda)

Naziv robne marke
(šifra robne marke)

Jedinica mere
(šifra jed. mere)

Količina

1.

 

 

 

 

2.

 

 

 

 

 

Datum: _____________

M. P.

POTPIS OVLAŠĆENOG LICA

 

 

 

 

Obrazac - GI-IDP II*

 

GODIŠNJI IZVEŠTAJ IZVOZNIKA DUVANA, OBRAĐENOG DUVANA, ODNOSNO DUVANSKIH PROIZVODA

za period od 1. januara do 31. decembra 200_. god.

Podaci o izvozniku duvana, obrađenog duvana, odnosno duvanskih proizvoda

Naziv

Sedište

Adresa

PIB

Matični broj

 

 

 

 

 

1. Podaci o količini izvezenog duvana, odnosno obrađenog duvana po tipu i sorti

R. br.

Količina izvezenog duvana

Količina izvezenog obrađenog duvana

Tip/Sorta

01.01.-30.06.200_.

01.07.-31.12.200_.

Ukupno 01.01.-31.12.200_.

Tip/Sorta

01.01.-30.06.200_.

01.07.-31.12.200_.

Ukupno
01.01.-31.12.200_.

1.

 

 

 

 

 

 

 

 

2.

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Podaci o količini izvezenih cigareta (u paklicama) i drugih duvanskih proizvoda, po nazivu robne marke duvanskog proizvoda

R. br.

Vrsta duvanskog proizvoda
(šifra vrste duv. proizvoda)

Naziv robne marke
(šifra robne marke)

Jedinica mere
(šifra jed. mere)

Količina

01.01.-30.06.200_.

01.07.-31.12.200_.

Ukupno
01.01.-31.12.200_.

1.

 

 

 

 

 

 

2.

 

 

 

 

 

 

 

Datum: _____________

M. P.

POTPIS OVLAŠĆENOG LICA

 

 

 

Napomene

* Obrasci u Pravilniku o sadržini i načinu vođenja evidencija od strane proizvođača duvanskih proizvoda, trgovaca na veliko i malo duvanskim proizvodima, uvoznika i izvoznika duvana, obrađenog duvana, odnosno duvanskih proizvoda ("Sl. glasnik RS", br. 114/2005 i 118/2007) u delu u kom se ustanovljava obaveza upotrebe pečata u poslovanju društava i preduzetnika, prestaje da važi 1. oktobra 2018. godine, danom početka primene člana 160. Zakona o izmenama i dopunama Zakona o privrednim društvima ("Sl. glasnik RS", br. 44/2018).