ODLUKA

O NAKNADAMA ZA RAD PREDSEDNIKA I ČLANOVA PROGRAMSKOG SAVETA I ČLANOVA STALNIH PROGRAMSKIH KOMISIJA NACIONALNE AKADEMIJE ZA JAVNU UPRAVU

("Sl. glasnik RS", br. 56/2018)

1. Ovom odlukom utvrđuju se kriterijumi, merila i način utvrđivanja iznosa naknade za rad predsednika i članova Programskog saveta i članova stalnih programskih komisija Nacionalne akademije za javnu upravu (u daljem tekstu: Nacionalna akademija).

2. Naknada za rad članova Programskog saveta utvrđuje se u iznosu od 1/15 (jedna petnaestina) osnovne plate direktora Nacionalne akademije.

3. Naknada za rad predsednika Programskog saveta utvrđuje se u visini iz tačke 2. ove odluke, uvećanoj za 10%.

4. Naknada za rad članova stalnih programskih komisija utvrđuje se u iznosu od 1/15 (jedna petnaestina) osnovne plate zamenika direktora Nacionalne akademije.

5. Ako je isto lice član više stalnih programskih komisija, za rad u svakoj sledećoj komisiji tom licu isplaćuje se 10% naknade iz tačke 4. ove odluke.

6. Naknada za rad predsednika i članova Programskog saveta, odnosno članova stalnih programskih komisija iz tač. 2-5. ove odluke, obračunava se i isplaćuje za kalendarski mesec u kojem je ostvaren rad u Programskom savetu, odnosno u radu stalne programske komisije, a najviše za deset meseci u jednoj kalendarskoj godini, a na osnovu evidencije i izveštaja o ostvarenom radu.

7. Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".