SPORAZUM
O SARADNJI IZMEĐU GRADА JAGODINE I PRAVNOG FAKULTETA UNIVERZITETA U NIŠU

("Sl. glasnik grada Jagodine", br. 7/2018)

Član 1

FAKULTET će u saradnji sa GRADOM, odnosno ovlašćenom institucijom u školskoj 2018/2019. godini, organizovati pripremno-konsultativnu nastavu u Jagodini za studente I godine prvog stepena studija.

Polaznik konsultativne nastave može biti student koji je prethodno regulisao status na Fakultetu (upisao školsku godinu bez obzira da li u statusu, samofinansirajućeg ili budžetskog studenta).

Po završetku upisa studenata u naredne godine studija, ugovorne strane će, u skladu sa posebnim aneksom ovog Sporazuma, organizovati pripremno-konsultativnu nastavu za zainteresovane studente.

Član 2

FAKULTET se obavezuje da prema utvrđenom rasporedu, u saradnji sa GRADOM, odnosno ovlašćenom institucijom u školskoj 2018/2019. godini, realizuje do 40% fonda časova konsultativne nastave po nastavnom predmetu, a u skladu sa Planom nastave za odgovarajuću godinu studija na odgovarajućem studijskom programu.

Član 3

Studenti naknadu za izvođenje nastave iz člana 2. u iznosu od 30.000,00 dinara, plaćaju FAKULTETU.

Sa svakim studentom pojedinačno, u skladu sa Opštim uslovima za učešće na konsultativnoj nastavi, zaključuje se ugovor u kome su sadržani, pored ostalog, i iznos i dinamika plaćanja naknade iz prethodnog stava.

Član 4

GRAD se obavezuje da u skladu sa svojim mogućnostima, učestvuje u postupku obezbeđivanja i pribavljanja dokumentacije potrebne za dobijanje dozvole za obavljanje delatnosti FAKULTETA iz člana 1. i 2.

Član 5

U realizaciji aktivnosti predviđenih ovim Sporazumom,

- GRAD obezbeđuje prostor i snosi troškove lica koja će obavljati administrativno tehničke poslove vezane za izvođenje nastave, kao i marketinško-propagandnu delatnost na animiranju studenata za upis i pohađanje nastave, a

- FAKULTET organizuje i obezbeđuje realizaciju studijskih programa u skladu sa Planom nastave iz člana 2.

Član 6

Sporazum se zaključuje na neodređeno vreme, s tim da svaka od strana može pokrenuti postupak za njegov raskid uz obavezu blagovremene najave, a najkasnije 3 (tri) meseca pre početka nove školske godine.

Član 7

Strane potpisnice saglasne su da eventualne sporove oko primene ovog Sporazuma rešavaju sporazumno, u obostranom interesu i u interesu studenata.

Ukoliko se strane potpisnice ne sporazumeju u smislu prethodnog stava ovog člana za rešavanje spora, ugovara se nadležnost stvarno nadležnog suda u Nišu.

Član 8

Ovaj Sporazum sačinjen je u 4 (četiri) istovetna primerka od kojih strane potpisnice zadržavaju po 2 (dva).