PROGRAM
KORIŠĆENJA SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UNAPREĐENJA BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA NA TERITORIJI GRADA LOZNICE U 2018. GODINI

("Sl. list Grada Loznice", br. 9/2018)

1. Programom korišćenja sredstava za finansiranje unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji grada Loznice u 2018. godini, predviđena su ukupna sredstva u iznosu od 23.806.000,00 dinara.

2. Za finansiranje unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji grada Loznice u 2018. godini, predviđena su sredstva u iznosu od 11.903.000,00 dinara i to za:

- tehničko opremanje jedinica saobraćajne policije koje kontrolišu i regulišu saobraćaj na putevima i drugih organa nadležnih za poslove bezbednosti saobraćaja, gde su za ove namene predviđena sredstva u iznosu od 6.700.000,00 dinara, i to za:

• tehničko opremanje jedinica saobraćajne policije - izrada projektne dokumentacije i postavljanje video nadzora na važnijim raskrsnicama u gradu (uključujući nabavku računarske i softverske opreme i sl.), kao i za njihovo umrežavanje na centralno mesto u prostorijama Policijske stanice Loznica - saobraćajne policije i u prostorijama JP "Loznica razvoj" iz Loznice, gde su za ove namene predviđena sredstva u iznosu od 5.000.000,00 dinara,

• tehničko opremanje jedinica saobraćajne policije - nabavka vozila, gde su za ove namene predviđena sredstva u iznosu od 1.700.000,00 dinara,

- preventivno - promotivne aktivnosti iz oblasti bezbednosti saobraćaja, gde su za ove namene predviđena sredstva u iznosu od 4.503.000,00 dinara, i to za:

• vođenje odgovarajućih kampanja za unapređenje bezbednosti saobraćaja, gde su za ove namene predviđena sredstva u iznosu od 300.000,00 dinara;

• nabavku adekvatne opreme (svetloodbojnih prsluka, svetloodbojnih narukvica - traka, svetloodbojnih bedževa, svetloodbojnih privezaka, svetloodbojnih vrećica za stvari - torbi, svetloodbojnih kišobrana, "stopka", baterijske lampe, opreme za školske saobraćajne patrole, bezbednosnih sedišta za decu, kaciga za motocikliste i bicikliste, rotacionih svetala za traktore i dr, sigurnosnih trouglova za spora vozila - traktore i dr, setova prednjih i zadnjih svetala za bicikle, "alko-testera", "pijanih naočara", angažovanje simulatora čeonog sudara i sl.), gde su za ove namene predviđena sredstva u iznosu od 4.000.000,00 dinara,

• za obeležavanje / održavanje odgovarajućih manifestacija (Globalna nedelja bezbednosti saobraćaja, Nedelja mobilnosti, Svetski dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda, "na maturu bez automobila", treninga bezbedne vožnje, izložbe crteža dece, školskih kvizova sa temom bezbednosti saobraćaja i sl, gde su za ove namene predviđena sredstva u iznosu od 203.000,00 dinara,

- unapređenje saobraćajnog vaspitanja i obrazovanja, gde su za ove namene predviđena sredstva u iznosu od 700.000,00 dinara, i to za:

• predavanja, prezentacije, tribine, javne časove i sl, gde su za ove namene predviđena sredstva u iznosu od 250.000,00 dinara,

• stručne seminare, savetovanja i sl, gde su za ove namene predviđena sredstva u iznosu od 100.000,00 dinara,

• vršnjačku edukaciju, gde su za ove namene predviđena sredstva u iznosu od 150.000,00 dinara,

• nabavku odgovarajućih publikacija, bojanki, priručnika za decu, vaspitače, učitelje, nastavnike, stručne literature i sl, gde su za ove namene predviđena sredstva u iznosu od 200.000,00 dinara.

3. Za popravljanje stanja saobraćajne infrastrukture na teritoriji grada Loznice, gde su za ove namene predviđena sredstva u iznosu od 11.903.000,00 dinara, a predviđeni su sledeći infrastrukturni radovi:

- za izradu projekta svetlosne saobraćajne signalizacije, postavljanje nove svetlosne saobraćajne signalizacije i sl, gde su za ove namene predviđena sredstva u iznosu od 8.903.000,00 dinara, i to za:

• raskrsnicu ulica Filipa Kljajića i Marka Radulovića;

• raskrsnicu ulica Kneza Miloša i bulevara Dositeja Obradovića;

• raskrsnicu ulica Luke Stevića i bulevara Dositeja Obradovića;

• raskrsnicu ulica Slobodana Penezića i Banjske.

- nastavak izgradnje pešačkih staza u ulici Drinska i u ulici Bakal Milosava, gde su za ove namene predviđena sredstva u iznosu od 3.000.000,00 dinara.

4. Nadležni za sprovođenje aktivnosti iz tačke 2. ovog programa / tehničko opremanje jedinica saobraćajne policije koje kontrolišu i regulišu saobraćaj na putevima - izrada projektne dokumentacije, postavljanje video nadzora na važnijim raskrsnicama u gradu i dr, su Odeljenje za finansije i lokalnu poresku administraciju Gradske uprave Loznice - Odsek za javne nabavke i JP "Loznica razvoj" iz Loznice.

5. Nadležni za sprovođenje aktivnosti iz tačke 2. ovog programa / tehničko opremanje jedinica saobraćajne policije koje kontrolišu i regulišu saobraćaj na putevima i drugih organa nadležnih za poslove bezbednosti saobraćaja / nabavka vozila je Odeljenje za finansije i lokalnu poresku administraciju Gradske uprave Loznice - Odsek za javne nabavke.

6. Nadležni za sprovođenje aktivnosti iz tačke 2. ovog programa / preventivno - promotivnih aktivnosti, kao i ostalih aktivnosti na unapređenju saobraćajnog vaspitanja i obrazovanja je Savet za bezbednost saobraćaja na teritoriji grada Loznice, u saradnji sa Odeljenjem za finansije i lokalnu poresku administraciju Gradske uprave Loznice - Odsekom za javne nabavke.

7. Nadležni za sprovođenje aktivnosti iz tačke 3. ovog programa / popravljanje stanja saobraćajne infrastrukture na teritoriji grada Loznice, su JP "Loznica razvoj" iz Loznice i Odeljenje za finansije I lokalnu poresku administraciju Gradske uprave Loznice - Odsek za javne nabavke.

8. Program korišćenja sredstava za finansiranje unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji grada Loznice u 2018. godini objaviti u "Službenom listu grada Loznice".