ODLUKA
O OBRASCIMA ZA PODNOŠENJE LISTA KANDIDATA ZA ČLANOVE NACIONALNIH SAVETA NACIONALNIH MANJINA NA IZBORIMA PUTEM ELEKTORSKIH SKUPŠTINA RASPISANIM ZA 4. NOVEMBAR 2018. GODINE

("Sl. glasnik RS", br. 64/2018)

Član 1

Ovom odlukom propisuju se naziv i izgled obrazaca potrebnih za podnošenje liste kandidata za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina na izborima putem elektorskih skupština raspisanim za 4. novembar 2018. godine.

Član 2

Obrasci se propisuju za izbore za članove svakog nacionalnog saveta nacionalne manjine posebno i u njihovom označavanju koriste se sledeće oznake za nacionalnu manjinu:

1. za makedonsku nacionalnu manjinu - MAK,

2. za rusku nacionalnu manjinu - RUS,

3. za hrvatsku nacionalnu manjinu - HRV,

4. za crnogorsku nacionalnu manjinu - CG.

Član 3

Obrasci potrebni za podnošenje liste kandidata za članove nacionalnog saveta nacionalne manjine su:

1. Lista kandidata za članove Nacionalnog saveta (naziv nacionalne manjine) nacionalne manjine za izbore putem elektorske skupštine - Obrazac (oznaka nacionalne manjine) EL-1/18,

2. Izjava o prihvatanju kandidature za člana Nacionalnog saveta (naziv nacionalne manjine) nacionalne manjine na izborima putem elektorske skupštine - Obrazac (oznaka nacionalne manjine) EL-2/18.

Član 4

Obrasci iz člana 3. ove odluke za sprovođenje izbora za članove nacionalnih saveta makedonske, hrvatske i crnogorske nacionalne manjine, koji su sastavni deo ove odluke, utvrđuju se i objavljuju dvojezično, na srpskom jeziku i ćiriličkom pismu i na jeziku i pismu nacionalne manjine čiji se nacionalni savet bira.

Obrasci iz člana 3. ove odluke za sprovođenje izbora za članove Nacionalnog saveta ruske nacionalne manjine, koji su sastavni deo ove odluke, utvrđuju se i objavljuju na srpskom jeziku i ćiriličkom pismu.

Član 5

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja, a biće objavljena u "Službenom glasniku Republike Srbije".

Obrasce za podnošenje liste kandidata za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina na izborima putem elektorskih skupština, koji su sastavni deo ove odluke, možete pogledati OVDE