ODLUKA
O UTVRĐIVANJU ORGANA GRADA BORA

("Sl. list grada Bora", br. 1/2018)

Član 1

Ovom odlukom utvrđuju se nazivi organa grada Bora i njihovih radnih tela, u skladu sa Statutom grada Bora.

Član 2

Skupština opštine Bor i sva izabrana i postavljena lica nastavljaju sa radom na postojećim funkcijama i u dosadašnjem sastavu do prestanka mandata i vrše poslove u skladu sa važećom propisima pod nazivom Skupština grada Bora.

Odbornici Skupštine opštine Bor i izabrana i postavljena lica preimenuju se u: odbornici Skupštine grada Bora, predsednik Skupštine grada Bora, zamenik predsednika Skupštine grada Bora, sekretar Skupštine grada Bora, načelnik Gradske uprave, pravobranilac grada Bora, do isteka mandata na koji su izabrani ili postavljeni.

Član 3

Predsednik opštine Bor nastavlja sa radom do prestanka mandata i vrši poslove u skladu sa važećim propisima.

Predsednik opštine Bor preimenuje se u gradonačelnik grada Bora.

Član 4

Opštinsko veće opštine Bor nastavlja sa radom u dosadašnjem sastavu do prestanka mandata i vrši poslove u skladu sa važećim propisima pod nazivom Gradsko veće grada Bora.

Član 5

Opštinska uprava opštine Bor nastavlja sa radom kao Gradska uprava grada Bora po važećim aktima do donošenja Odluke o Gradskoj upravi, a načelnik Opštinske uprave nastavlja sa radom kao načelnik Gradske uprave do isteka mandata.

Ustanove koje je osnovala Opština Bor nastavljaju sa radom kao gradske ustanove po važećim propisima, do donošenja novih propisa.

Član 6

Stalna i povremena radna tela obrazovana od strane organa opštine Bor, a koja u svom nazivu imaju reč: "opština" nastavljaju sa radom do prestanka mandata njihovom članstvu s tim što se reč: "opština" u odgovarajućem padežu u njihovom nazivu zamenjuje rečju: "grad" u odgovarajućem padežu.

Član 7

"Službeni list opštine Bor" preimenuje se u "Službeni list grada Bora".

Član 8

Odluke koje su Skupština opštine i Opštinsko veće doneli u okviru svojih nadležnosti, kao i svi drugi opšti i pojedinačni akti organa Opštine, nastavljaju da se primenjuju pod dosadašnjim nazivima.

Član 9

Ova odluka stupa na snagu danom objavljivanja u "Službenom listu grada Bora".