REŠENJE
O UTVRĐIVANJU KOMUNALNE TAKSE ZA ZAUZIMANJE JAVNE POVRŠINE U VREME ODRŽAVANJA MANIFESTACIJE "33. DANI LUDAJE"

("Sl. list grada Kikinde", br. 21/2018)

I

Komunalna taksa za zauzimanje javne površine u vreme održavanja Manifestacije " 33. Dani ludaje " utvrđuje se u zavisnosti od lokacije i vrste robe koja će biti predmet izlaganja i usluga koje će se pružati na tezgama i štandovima.

II

1. Komunalna taksa za zauzimanje javne površine na Trgu u Sektoru A i E-1 utvrđuje se u iznosu od 4.000,00 dinara za jedno obeleženo mesto (4 metra kvadratna) na javnoj površini.

2. Komunalna taksa za zauzimanje javne površine na Trgu u Sektoru H za postavljanje štandova za prodaju alkoholnih i bezalkoholnih pića i prodaju hrane sa roštilja i slično utvrđuje se u iznosu od 20.000,00. dinara za prva 2 metra dužna i 2.000,00 dinara za svaki sledeći metar dužni javne površine, sa tim da po dubini ne može iznositi više od 2 dva metra.

3. Komunalna taksa za zauzimanje javne površine na Trgu u Sektoru L, E-2 i C, utvrđuje se u iznosu od 6.000,00 dinara za jedno obeleženo mesto (4 metra kvadratna javne površine).

4. Komunalna taksa za zauzimanje javne površine na Trgu u Sektoru I-1,I-2,I-3, i I-4, utvrđuje se u iznosu od 5.000,00 dinara za jedno obeleženo mesto (4 metra kvadratna javne površine).

5. Komunalna taksa za prodaju balona utvrđuje se u iznosu od 4.000,00 dinara.

6. Komunalna taksa za zauzimanje javne površine proširenjem ugostiteljskih bašti iznosi 1.000,00 dinara za metar kvadratni zauzete javne površine po danu u vreme održavanja Manifestacije "33. Dani ludaje".

Komunalne takse za prodaju alkoholnih pića u kioscima iznosi 20.000,00 dinara i 10.000,00 dinara za dodatno postavljenu rashladnu vitrinu, sa tim da se mogu postaviti najviše dve dodatne vitrine.

U slučaju postavljanja tezgi sa robom suprotno utvrđenoj nameni sektora i nepostupanja po nalogu za uklanjanje tezge, iznos propisane komunalne takse za sektor uvećava se 50%.

III

Ovlašćuje se predsednik Gradskog veća grada Kikinde da odredi naknadu za zauzimanje javne površine na centralnoj lokaciji Trga u Sektoru SP, F i F-1, određivanjem komunalne takse ili ugovaranjem sponzorstva Manifestacije "33. Dani ludaje".

Plaćena taksa važi za sve dane trajanja manifestacije, osim za taksu u II tački pod tačka 6 ovog Rešenja, koja se plaća po danu za vreme trajanja Manifestacije "33. Dani ludaje".

IV

Ovo Rešenje objaviti u "Službenom listu grada Kikinde".