PRAVILNIK

O KORIŠĆENJU SLUŽBENIH MOBILNIH TELEFONA

("Sl. glasnik Grada Vranja", br. 23/2018)

Član 1

Ovim Pravilnikom utvrđuju se prava i obaveze zaposlenih u Gradskoj upravi grada Vranja, po osnovu korišćenja službenih mobilnih telefona.

Član 2

Pravo na korišćenje službenih mobilnih telefona u Gradskoj upravi grada Vranja, imaju izabrana i imenovana lica u organe upravljanja i zaposleni u Gradskoj upravi grada Vranja, koji po prirodi poslova svog radnog mesta imaju potrebu obezbeđenja efikasne komunikacije sa drugim zaposlenima, poslovnim partnerima i strankama, bez obzira na radno vreme, ili poslove svog radnog mesta obavljaju delom ili u potpunosti van poslovnih prostorija Gradske uprave grada Vranja.

Član 3

Zaposleni se zadužuju mobilnim telefonskim aparatom i ili sim karticom, koji je u vlasništvu Grada, na predlog gradonačelnika za imenovana i izabrana lica i na predlog načelnika Gradske uprave za zaposlene u Gradskoj upravi.

Član 4

Svi službeni mobilni telefoni koje zadužuju zaposleni, uključuju mesečnu pretplatu u mreži mobilnog operatera sa kojim Grad ima zaključen ugovor, bez dodatnih usluga.

Član 5

Zaposleni koji se zadužuju mobilnim telefonima, imaju obavezu da, bez ograničenja i izuzetaka budu dostupni za komunikaciju sa drugim zaposlenima u Gradskoj upravi, u toku i van radnog vremena.

Član 6

Zaposleni koji se zadužuju mobilnim telefonima, imaju pravo i obavezu da ih koriste u službene svrhe, da ih koriste sa pažnjom i čuvaju od oštećenja ili kvara i eventualnih zloupotreba.

Po prestanku radnog odnosa ili u slučaju izmenjene potrebe prelaska zaposlenog na drugo radno mesto, zaposleni koji su zadužili službene mobilne telefone, dužni su da ih vrate sa svom pratećom opremom, u ispravnom, i stanju, koje podrazumeva uobičajeno korišćenje u određenom periodu.

Član 8

Eventualnu krađu ili gubitak službenog mobilnog telefona zaposleni je dužan da bez odlaganja, a najkasnije u roku do 24 časa prijavi rukovodiocu Odeljenja za informacione tehnologije i komunikacije.

Član 9

Korišćenje službenih mobilnih telefona obuhvata usluge koje se pružaju bez naknade i to:

• Razgovori unutar korisničke grupe

• 50 SMS unutar korisničke grupe,

• Zauzeća poziva i pozivi na koje se ne odgovara,

• Pozivi specijalnih službi (hitna pomoć, policija, vatrogasci)

• Uspostavljanje veze,

• Pozivi servisnih brojeva

• Korporativni listing,

• 1 GB interneta u nacionalnom saobraćaju za sve broje u korisničkoj grupi.

Dodatne, usluge koje nisu obuhvaćene prethodnim stavom, člana 9. Pravilnika, predstavljaju prekoračenje limita i zaposleni navedeni iznos plaća obustavom dela zarade.

Član 10

Zaposleni na poslovima vodi evidenciju i čuva reverse zaposlenih o zaduživanju službenim mobilnim telefonom.

Član 11

Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku grada Vranja".

Stupanjem na snagu ovog Pravilnika prestaje da važi Uputstvo o određivanju limita za korišćenje službenih mobilnih telefona organa Grada o broj 06-180/2016-04 od 31.10.2016. godine.

Napomene

Redakcija je zadržala numeraciju članova kako je objavljena u "Sl. glasniku Grada Vranja", br. 23/2018.