PRAVILNIK
O NAČINU VOĐENJA REGISTRA MEDIJATORA CENTRA ZA MEDIJACIJU ADVOKATSKE AKADEMIJE ADVOKATSKE KOMORE SRBIJE

Član 1

Ovim Pravilnikom uređuje se način vođenja Registra medijatora Centra za medijaciju Advokatske akademije Advokatske komore Srbije (liste medijatora).

Član 2

U Registar medijatora (u daljem tekstu: Registar) upisuje se lice koje je dobilo dozvolu za posredovanje u skladu sa zakonom, a koje ispunjava i sve uslove propisane odredbom čl.24. st.1. Pravilnika o radu Centra za medijaciju Advokatske akademije Advokatske komore Srbije i to: da je upisan u imenik advokata, da ima dozvolu za posredovanje i da je upisan u registar posrednika Ministarstva pravde, da je poslovno sposoban i da nije pravosnažno osuđen za krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti.

Član 3

Registar se sastoji od glavne knjige i zbirke isprava.

Glavnu knjigu čine listovi Registra koji se obeleževaju rednim brojevima i na koje se stavlja pečat Advokatske komore Srbije.

Registar se vodi u elektronskom obliku.

Član 4

Redni broj lista glavne knjige pod kojim se vrši upis podataka o medijatoru, određuje se prema redosledu upisa u registar.

Registar medijatora sadrži sledeće podatke:

- lično ime medijatora,

- datum i mesto rođenja,

- adresu prebivališta ili boravišta ili sedište kancelarije,

- kontakt podatke (broj telefona i e-mail adresa)

- datum dozvole za posredovanje Ministarstva pravde

- kratka biografija

- fotografija, po želji.

Član 5

Zbirka isprava sadrži isprave ili overene fotokopije isprava, na osnovu kojih je utvrđena ispunjenost uslova za upis u registar medijatora za svakog medijatora.

U zbirku isprava ulažu se i prijave podnete protiv posrednika, predlozi za brisanje sa liste, odnosno iz Registra, kao i akta na osnovu kojih je izvršena promena u Registru.

Član 6

U Registar se upisuje svaka promena podataka koju prijavi medijator, sa dokazima o nastaloj promeni.

Član 7

Medijator se briše iz Registra ako:

- sam to zahteva

- ako je doneto rešenje o oduzimanju dozvole za posredovanje

- ako je istekao rok na koji je dozvola za posredovanje izdata, a nije doneto rešenje o obnavljanju dozvole za posredovanje

- više ne ispunjava uslove iz čl. 24. st. 1. Pravilnika o radu Centra za medijaciju Advokatske akademije Advokatske komore Srbije

- postupa u suprotnosti sa zakonom, Pravilnikom o radu Centra za medijaciju Advokatske akademije Advokatske komore Srbije i/ili Evropskim kodeksom ponašanja za medijatore

- nepravilno i nesavesno obavlja rad u postupcima medijacije

- nije prošao obavezne oblike kontinuirane edukacije, utvrđene od strane Upravnog odbora Advokatske komore Srbije.

Član 8

Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja na oglasnoj tabli Advokatske komore Srbije i internet stranici Advokatske komore Srbije.