ZAKON

O POTVRĐIVANJU PROTOKOLA O IZMENI SPORAZUMA IZMEĐU VLADE REPUBLIKE SRBIJE I VLADE RUSKE FEDERACIJE O ISPORUKAMA PRIRODNOG GASA IZ RUSKE FEDERACIJE U REPUBLIKU SRBIJU OD 13. OKTOBRA 2012. GODINE

("Sl. glasnik RS - Međunarodni ugovori", br. 12/2018)

ČLAN 1

Potvrđuje se Protokol o izmeni Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Ruske Federacije o isporukama prirodnog gasa iz Ruske Federacije u Republiku Srbiju od 13. oktobra 2012. godine, potpisan u Moskvi, 19. decembra 2017. godine, u dva primerka na srpskom i ruskom jeziku.

ČLAN 2

Tekst Protokola o izmeni Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Ruske Federacije o isporukama prirodnog gasa iz Ruske Federacije u Republiku Srbiju od 13. oktobra 2012. godine na srpskom jeziku glasi:

PROTOKOL
O IZMENI SPORAZUMA IZMEĐU VLADE REPUBLIKE SRBIJE I VLADE RUSKE FEDERACIJE O ISPORUKAMA PRIRODNOG GASA IZ RUSKE FEDERACIJE U REPUBLIKU SRBIJU OD 13. OKTOBRA 2012. GODINE

Vlada Republike Srbije i Vlada Ruske Federacije, u daljem tekstu Strane,

imajući u vidu Sporazum između Vlade Republike Srbije i Vlade Ruske Federacije o isporukama prirodnog gasa iz Ruske Federacije u Republiku Srbiju od 13. oktobra 2012. godine (u daljem tekstu - Sporazum) i Protokol uz Sporazum od 13. oktobra 2012. godine,

dogovorili su se o sledećem:

Član 1

U članu 4. stav 3. Sporazuma briše se.

Član 2

Ovaj protokol stupa na snagu od datuma dobijanja poslednje pismene potvrde preko diplomatskih kanala o tome da su Strane ispunile unutrašnje procedure, neophodne za njegovo stupanje na snagu.

Potpisano u Moskvi, dana 19. decembra 2017. godine u dva primerka, svaki na srpskom i ruskom jeziku, pri čemu oba teksta imaju jednaku važnost.

Za Vladu
Republike Srbije
Aleksandar Antić, s.r.

 

Za Vladu
Ruske Federacije
Novak Aleksandr
Valentinovič, s.r.

ČLAN 3

Ovaj zakon stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije - Međunarodni ugovori".