ODLUKA

O NAKNADAMA ZA RAD I PUTNIM TROŠKOVIMA ODBORNIKA, ŠEFOVA, ZAMENIKA ŠEFOVA, TEHNIČKIH SEKRETARA ODBORNIČKIH GRUPA U SKUPŠTINI GRADA KRALJEVA, ČLANOVA RADNIH TELA SKUPŠTINE, GRADONAČELNIKA I GRADSKOG VEĆA GRADA KRALJEVA

("Sl. list grada Kraljeva", br. 8/2008, 4/2016, 5/2016 - ispr. i 22/2018)

Član 1

Ovom odlukom uređuje se visina, uslovi i način isplate naknade za rad i putnim troškovima odbornika, šefova, zamenika šefova, tehničkih sekretara odborničkih grupa u Skupštini grada Kraljeva, članova radnih tela Skupštine, gradonačelnika i Gradskog veća grada Kraljeva.

Član 2

Odbornici, šefovi odborničkih grupa, zamenici šefova odborničkih grupa i tehnički sekretari odborničkih grupa u Skupštini grada Kraljeva i članovi radnih tela Skupštine grada, gradonačelnika i Gradskog veća grada Kraljeva imaju pravo na naknadu za učešće u radu ovih organa Grada i radnih tela, odnosno za obavljanje poverenih poslova.

Član 3

Za odbornike Skupštine grada Kraljeva i tehničke sekretare odborničkih grupa u Skupštini grada Kraljeva naknada iz člana 2. ove Odluke utvrđuje se, na mesečnom nivou, u visini od 30% od prosečne mesečne zarade po zaposlenom bez poreza i doprinosa u privredi Republike Srbije, prema poslednjem objavljenom podatku Republičkog zavoda za statistiku.

Član 4

Za šefove odborničkih grupa u Skupštini grada Kraljeva naknada iz člana 2. ove Odluke utvrđuje se, na mesečnom nivou, u visini od 50% od prosečne mesečne zarade po zaposlenom bez poreza i doprinosa u privredi Republike Srbije, prema poslednjem objavljenom podatku Republičkog zavoda za statistiku.

Član 5

Za zamenike šefova odborničkih grupa u Skupštini grada Kraljeva naknada iz člana 2. ove Odluke utvrđuje se, na mesečnom nivou, u visini od 40% od prosečne mesečne zarade po zaposlenom bez poreza i doprinosa u privredi Republike Srbije, prema poslednjem objavljenom podatku Republičkog zavoda za statistiku.

Član 6

Odbornicima, šefovima odborničkih grupa i zamenicima šefova odborničkih grupa u Skupštini grada Kraljeva, kao i članovima radnih tela Skupštine grada, gradonačelnika i Gradskog veća grada Kraljeva, pripada pravo na naknadu za dane kada prisustvuju sednicama Skupštine grada Kraljeva, odnosno sednicama radnih tela, bez obzira na vreme trajanja sednice, u visini od 4% od prosečne mesečne zarade u privredi Republike Srbije, prema poslednjem objavljenom podatku Republičkog zavoda za statistiku.

Prisustvo sednicama lica iz stava 1. ovog člana dokazuje se evidencijom nadležnog odeljenja Gradske uprave grada Kraljeva.

Član 7

Mesečni iznos naknada iz ove Odluke utvrđuje Odeljenje za privredu i finansije Gradske uprave grada Kraljeva.

Član 8

Odbornicima, šefovima odborničkih grupa, zamenicima šefova odborničkih grupa, tehničkim sekretarima odborničkih grupa u Skupštini grada Kraljeva i članovima radnih tela Skupštine grada, gradonačelnika i Gradskog veća grada Kraljeva, pripada naknada putnih troškova, u visini cene karte za prevoz u javnom saobraćaju, od mesta prebivališta do sedišta organa Grada.

Član 9

Sredstva za isplatu naknada utvrđenih ovom Odlukom obezbeđuju se u budžetu grada Kraljeva.

Član 10

Stupanjem na snagu ove Odluke prestaje da važi Odluka o naknadama za rad i putnim troškovima odbornika, članova Opštinskog veća, radnih tela Skupštine opštine Kraljevo, predsednika opštine Kraljevo i Opštinskog veća opštine Kraljevo ("Službeni list opštine Kraljevo", broj 8/04 i 23/04).

Član 11

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Kraljeva".