ODLUKA

O ODREĐIVANJU NADLEŽNOG ORGANA ZA SPROVOĐENJE POSTUPKA DAVANJA U ZAKUP I KORIŠĆENJE POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA U DRŽAVNOJ SVOJINI

("Sl. glasnik grada Požarevca", br. 9/2018)

Član 1

Određuje se gradonačelnik Grada Požarevca, kao organ nadležan za donošenje Odluke o raspisivanju javnog poziva za ostvarivanje prava korišćenja bez plaćanja naknade i prava prečeg zakupa poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji grada Požarevca na predlog Komisije za izradu Godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji grada Požarevca.

Član 2

Određuje se gradonačelnik Grada Požarevca, kao organ nadležan za donošenje Odluke o davanju na korišćenje bez plaćanja naknade, uz saglasnost Ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije (u daljem tekstu: Ministarstvo).

Član 3

Određuje se gradonačelnik Grada Požarevca, kao organ nadležan za donošenje Odluke o davanju na korišćenje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji grada Požarevca koje nije bilo izdato najmanje poslednje 3 agroekonomske godine i nije bilo predmet korišćenja javnim nadmetanjem po početnoj ceni od 0 dinara, uz saglasnost Ministarstva.

Član 4

Određuje se gradonačelnik Grada Požarevca, kao organ nadležan za donošenje Odluke o davanju na korišćenje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji grada Požarevca koja se bave proizvodnjom energije iz obnovivih izvora od biomase i stočarstva a uz saglasnost Ministarstva.

Član 5

Određuje se gradonačelnik Grada Požarevca, kao organ nadležan za donošenje Odluke o davanju na korišćenje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji grada Požarevca uz naknadu pravnim i fizičkim licima za nepoljoprivrednu proizvodnju (naftne bušotine, vetrenjače i sl.) uz saglasnost Ministarstva.

Član 6

Određuje se gradonačelnik Grada Požarevca, kao organ nadležan za donošenje Odluke o davanju poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji grada Požarevca po osnovu prava prečeg zakupa uz saglasnost Ministarstva.

Član 7

Određuje se gradonačelnik Grada Požarevca, kao organ nadležan za donošenje Odluke o davanju poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji grada Požarevca po osnovu prava prvenstva zakupa.

Član 8

Određuje se gradonačelnik Grada Požarevca, kao organ nadležan za donošenje Odluke o raspisivanju javnog oglasa za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji grada Požarevca, na predlog Komisije za sprovođenje postupka javnog nadmetanja za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, uz saglasnost Ministarstva i Odluke o davanju u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji grada Požarevca, na predlog Komisije za sprovođenje postupka javnog nadmetanja za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, uz saglasnost Ministarstva.

Prelazne i završne odredbe

Član 9

Odredbe iz člana 1. ove odluke primenjivaće se počev od 1. novembra 2018. godine.

Član 10

Danom stupanja na snagu ove odluke prestaje da važi Odluka o određivanju nadležnog organa za sprovođenje postupka davanja u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini koja se nalazi na teritoriji Grada Požarevca ("Službeni glasnik Grada Požarevca", br. 9/09).

Član 11

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Grada Požarevca".